vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Skördetider

Publicerad 2014-07-31 22:53:13 i Allmänt,

Nå nu får det vara hur varmt som helst för nu är jag ledig i 3 dagar.. skönt! Dock började ledigheten inte på bästa vis. Igår kväll när vi gick och la oss skulle jag svänga på mej i sängen och på en gång skar det till i halsen och bak i huvudet. Jag kunde inte svälja och hakan drogs ner mot vänster axel och en smärta som är obeskrivlig. Smärtan strålade ner i nacken,örat och ner på vänster sidan av halsen. Jag blev skraj och försökte få det att sluta värka men det var omöjligt. På något vis kunde ja svälja ner en Alvedon brus lösning. Efter en halv timme stod jag inte ut med smärtan längre så vi åkte in till akuten. Där konstaterade läkarn att det var en muskel sträckning. Jag började själv att massera och efter en stund släppte det, troligen tack vare värkmedicinen. Gissa om jag kände mej dum! Men jag har aldrig varit med om något liknande, trodde nästan det var en stroke. Usch! Nå men nu fick vi prova på sjukvården här mitt i natten då och kan konstatera att det gick snabbt och smidigt. Det tog 50 min från att vi åkte hemifrån tills vi var hemma igen. Jaa allt möjligt. Idag kan vi skratta åt det men igår var det nog blod,svett och tårar kan jag tala om.
Idag har Krister också varit ledig. När vi satt och drack morgon kaffe kom hyresvärden och sa att vi fick ta vara på körsbären på trädet vi har på tomten om vi ville, så vi satt i gång med det då.








Det blev 7 liter som vi ska göra vin på. Får se då om det blir till någe.
Morris har haft så jobbigt nu i värmen också p.g.a. hans långa, tjocka päls. Tänkte först åka med honom någon stans för att klippa honom men så fick jag låna en borste/urtunnings grej av en arbetskompis.



Den funkade riktigt bra och motverkar dessutom att han får tovor i pälsen.
Efter att vi ätit på eftermiddagen åkte vi in till stan och åt glass. Det var mycket folk i farten. Vi gick till djuraffären och köpte en egen "urtunnings grej " till Morris och sen via torget där dom hade loppis.
Ikväll har vi suttit ute och njutit av solnedgången.



Det börjar bli riktigt mörkt på kvällarna nu, tänk att Juli redan är förbi.. Men det sägs att värmen ska hålla i sej till oktober.. vi får väl se.

Missbrukar glass

Publicerad 2014-07-28 17:53:46 i Allmänt,

Håller på att förgås här i värmen.. jaa jag vet, inte klaga nu när vi äntligen har en riktig sommar MEN för dem som jobbar är det verkligen inte kul. Skuggan och glass är mina bästa vänner nu sedan jag dessutom drog på mej en förkylning här i veckoslutet.
Men nu backar vi tillbaka till torsdagen då vi var på middagen på rockoff.


Det var så mumma gott!! Kvällen i övrigt blev super kul, artisterna var mycket bra och efterfest på Arken.



På fredagen kom Michaela och Fredd hit på mat. Det var tänkt att vi skulle gå på vikingamarknad i Kvarnbo men det var allt för varmt. Vi åkte istället på genomgång av brandstation där Krister är med. Vi hade en trevlig kväll och nu i söndags åkte dom hem till Österbotten igen, det har också Dominic och gänget gjort. Men dom var och hälsade på varje dag mer än vi väntat oss. Helgen gick i övrigt i jobbets tecken för mej och det kan jag säga var svettigt. Idag har jag mest vilat för att förhoppningsvis snart bli kvitt förkylningen för imorgon och på onsdag skall jag jobba igen. Längtar till semestern nu!

Stämningen på topp i stan

Publicerad 2014-07-24 10:55:39 i Allmänt,

Ångrar så att vi inte köpte Rockoff pass för hela veckan. Före hela festivalen började kändes artistutbudet inte så lockande men nu har vi ändå varit in till stan varje kväll och de flesta artisterna har haft riktigt lyckade spelningar och dragit mycket folk. Meeen man hör ju lika bra utanför området också och bara det att uppleva stämningen i stan och träffa massor med folk är ju också kul. Men nu vet vi till nästa gång.
I tisdags stod Isac Elliot och De vet du på scenen.
Igår efter jobbet åkte vi in och lyssnade på Daniel adams-ray och Medina.


Höll på att bli påbackad av Medinas turné bil så jag var ju tvungen att ta en bild ;)


Ivriga festivalare ;)
Idag jobbar jag på solbrännan och bara efter en liten stund känner jag att det skulle vara skönt med ett dopp i det blå men det kan bli värre med det eftersom det finns alger här runt oss nu,tråkigt.


Denna bild togs tidigt i morse. Svettigt bara värre.
Ikväll blir det Rockoff och middag med Ålands ok service. De ska bli skoj de.

Takida

Publicerad 2014-07-22 13:46:34 i Allmänt,

Hela dagen igår låg jag på gräsmattan. Det är ju så varmt så man orkar ju inte göra någonting nu, men bättre så här än en kall sommar.
På eftermiddagen kom Dominic och killarna så jag lagade mat åt dem. Jag lockar med mat varje dag så att vi ska få se dem och veta att dom är i skick.
Mot kvällen åkte vi in till stan och skulle möta upp Michaela och Fredd men vi var lite tidiga så vi köpte oss glass på torget först.

När vi mött upp våra vänner gick vi in på festival området där Christian och Tove redan var. Vi skulle se Takida, Och wow vilken spelning dom bjöd på, så bra att man fick gåshud.












Efter deras spelning lämnade vi kvar på området tills Dregen skulle spela men det var nog ingen höjdare.
Anne och Jenkki hade gått till baren Park, så vi gick dit med dem. Det var åter en trevlig kväll i trevligt sällskap.

Laleh

Publicerad 2014-07-21 12:57:00 i Allmänt,

Igår, söndag, fick vi besök av Anne, Jenkki, Lukas och Linnéa som semestrar på holmen några dagar före dom fortsätter till Stockholm. Vi grillade och hade trevligt på vår terass. Det kom också 3 slitna festival killar som gjorde heimani i skick (dom bor i en paketbil under sin vistelse på Åland) och fräschade upp sej för att forsätta festival livet. På kvällen åkte vi in till stan för att lyssna på Laleh. Och det kan jag säga, det var helt enligt mina förväntningar. Jag har aldrig blivit så berörd av en artist förut. Mycket bra live artist! Henne vill jag se igen! Efter hennes spelning lämnade vi på festival området och lyssnade på husbandet i sällskap av Christian och Tove. Ikväll är det Takida som står på scen och det kommer att bli massor med folk. Härligt.

Bästa födelsedags presenten

Publicerad 2014-07-21 12:18:00 i Allmänt,

Ibland blir jag bara så trött på dagens teknologi.. Hade precis skrivit ett lång inlägg om de 3 senaste dagarna och vips var det borta.. suck. Nu får ni här en kort version istället. Efter jobbet på fredagen blev det en runda till stan där vi sprang på Christian, Tove och några till. Vi gick till Dinos och mitt i allt var det bara några timmar tills jag skulle vara på jobb, en kort natt alltså. Efter jobbet på lördag åkte vi till Hulta där mäster kocken Chanelle fick oss att tappa hakan. Förrätten bestod av pilgrimsmusslor på salladsbädd, jag som älskar pilgrimsmusslor. Huvudrätt: hasselbackspotatis, grillad inrefile, rostade rotfrukter och peppar sås.mmm. och som pricken över i, after 8 kladdkaka med glass och jordgubbar! det här lever jag länge på. En perfekt födelsedags present till en mat älskare.

Good morgon!!

Publicerad 2014-07-18 09:16:50 i Allmänt,

Är så förväntansfull och ivrig inför helgen och kommande vecka! Många vänner är på väg till ön och kanske vi får se skymten av Dominic som skall på festivalen :) men först ska jag jobba ikväll och imorgon... Och igår fick jag inbjudan till födelsedags middag i Hulta,inte illa, så imorgon efter jobbet får jag sätta mej vid dukat bord, lyx!
På söndag får vi besök av familjen Westerlund och kanske Michaela och Fredd? Måste låta dem komma till ön nu först och främst så får vi se sen :) på kvällen blir det Rockoff med Laleh på scenen vilket enligt mej är festivalens höjdpunkt. Måste ta en dag i taget nu men svårt när det är mycket roligt på gång :)


Det blev fotband för min del eftersom jag jobbar under Rockoff veckan.

Ha en härlig dag!! :)

En kväll på stan

Publicerad 2014-07-17 21:54:17 i Allmänt,

Idag har jag inte uträttat mycket, mest legat ute i solen. Ikväll däremot blev det ett besök vid sjökvarteret i stan. Det var många fina båtar att titta på.









Det skulle komma in 40-50 snipor till hamnen ikväll men vi var för tidiga så vi tog oss en promenad upp till torget för att köpa Rockoff armband. Vi passade även på att äta en glass i solen på torget.
Sen fick vi sällskap av familjen Karlsson som kommit in till stan med båten. När sniporna anlände gick vi runt och tittade på dem.












Sedan gick vi till Arken garden för att äta lite gott


och till sist via poolbaren för att ta oss en drink


Vi försöker verkligen ta vara på de här fina sommarkvällarna. Vila får vi göra när vintern kommer. sen seenare :)

Liv på ön

Publicerad 2014-07-16 20:42:52 i Allmänt,

Ledig och tagit dagen som den kommit idag. Jag fick meddelande om att våra pass var klara så jag åkte in till stan för att hämta dem. Dom kommer att komma i användning i september när vi får semester för vi har nämligen bokat resa till Kroatien :) längtar så! Roligt att ha något att se fram emot, en morot för att orka jobba hela sommaren för jag börjar känna mej arbets trött nu faktiskt.
Det blev också en inventering på Maxinge utan fynd.
Nu när jag fyllde år fick jag pengar i present och dom ville jag köpa något vettigt för så ikväll bar det iväg till Smakbyn där jag köpte mej Mickes kokbok och fick en kram på köpet :) Han är rolig den där Micke.

Kastelholm var vackert ikväll, slottet lyste upp i kvällssolen och i gästhamnen fanns det inte många lediga platser.






Vi körde vidare in mot stan där det vimlade av folk. Allt händer nu, denna och kommande vecka. Nu håller sjödagarna på som bäst och på fredag drar Rockoff i gång i dagarna 9. I helgen blir det bil och MC utställning och träffar. Roligt att se så mycket liv i stan.
Vi fortsatte mot Järsö för där har jag aldrig varit och oj oj oj...Där var det mysigt!! Skulle kunna flytta på en gång!










Det var tidvis molnigt så bilderna blev inga bra, måste åka ut igen en solig dag.

Vår födelsedag

Publicerad 2014-07-13 20:28:57 i Allmänt,

Idag är det syster Lenes och min födelsedag! Grattis kära siss! :)


Efter sovmorgon och en redig frukost åkte vi ut till Simskäla för att turista lite. Det är så många som sagt att det är så vackert där så vi ville ta oss en titt, och visst hade dom rätt.





Efter att ha kört över flera broar och åkt 2 färjor var vi ute i den lugna skärgården.












svårt att fånga helheten på bild men det var ett fint och lugnt ställe där jag mer än gärna haft en stuga att åka till. På vägen tillbaka körde vi ner till Hummelvik på Vårdö. Därifrån går färjorna ut till Enklinge, Kumlinge och Brändö.






I Bomarsund svängde vi in för att äta glass. När vi kom hem började det regna så nu har vi bara kopplat av och vilat inför kommande arbetsvecka.


En dag på stranden

Publicerad 2014-07-12 21:56:00 i Allmänt,

Detta härliga väder!! jag önskar att det aldrig tar slut!! Men allt har sin tid och sin charm. Torsdag, Fredag har jag jobbat men har ändå hunnit njuta av värmen. Efter jobbet har vi varit ut och cyklat och vikt in via en strand på vägen hem . Jag har badat alla dagar men Krister vägrar, han tycker att det är för kallt, badkruka.
Igår när vi kom hem från stranden blev jag överraskad med en blåbärspaj med dags plockade bär. Vilken karl jag har ;)

Idag har vi varit till Eckerö och sökt upp degersand, en riktigt fin naturlig sandstrand. Det var massor med folk där idag och därför har jag inte så många fina bilder. Men en liten skymt får ni se här.



När vi solat och badat klart åkte vi hem och grillade och drack champagne på vår terass, bara för att vi kände för det. Och där har vi suttit fram tills nu när solen gick ner. Förutom medan grannarna var borta ikväll smög vi oss ner till stranden så att jag fick bada en sista gång för idag...härligt ;) livet är vad man gör det till, kom i håg det!


En dag i nöjets tecken

Publicerad 2014-07-09 08:40:38 i Allmänt,

Gårdagen gick i nöjets tecken från morgon till kväll. Vi var båda lediga igår, Krister p.g.a. att det mesta på Åland mer eller mindre står stilla den här månaden så det kan vara brist på jobb någon dag. Vi åkte in till stan på förmiddagen, förnyade våra pass och gick sedan ner till östra hamnen och fikade.

När vi kom in till stan fick vi båda känslan av att vara vid Medelhavet. Härligt varmt, massor med folk och doften av kolgrill.
Efter det åkte jag iväg till Mariebad på en timme massage.
När vi kom hem var det bara solstolen som gällde. Krister åkte iväg in till stan igen för att åka wakeboard med Christian.
Hemma i solstolen var det nästan för varmt, Morris envisades med att vara med han också så till sist fick jag ta och hälla vatten på han. Det hade han inget emot.

På kvällen åkte jag in till stan igen för att möta upp Krister, Christian och Tove vid äventyrsgolfen. Vi åt gott och spelade sedan minigolf.













Kvällen var så fin och varm så vi fortsatte sedan till von knorring, en restaurang båt, och åt glass och drack ett glas vin.






När solen gick ner tog vi oss upp till stan där Paf, penningautomatföreningen, ordnat med storbildsskärm för att kunna följa med i fotbolls VM. Där var det mycket folk.


Men så värst intresserade är vi inte av fotboll så vi var rätt nöjda efter ett tag. Det var en trevlig kväll med trevligt sällskap, får se vad denna nya dag har att erbjuda. Iallafall är vädret perfekt!

Full fart bara..

Publicerad 2014-07-07 23:21:27 i Allmänt,

Och då var sommaren äntligen här igen och nu har våra vänner också varit och farit. Roligt har vi haft och mycket har vi hunnit se trots att lillan i familjen fick tillfällig feber. Vi har kört runt och kikat på det ena och det andra. Cirkus maximum har varit i stan över helgen så där var massor med djur bl.a. åsnor, kameler, hästar, lamadjur, zebror och alla möjliga fina. Jag har även hunnit med ett telefon byte här emellan så jag har tyvärr inga bilder att visa från just de. Vi har också njutit av solen ute på terasser i stan och ätit god mat


grillat, ut och tittat på djuren vid lilla holmen





ätit Ålands godaste italienska glass och så var vi lite kulturella förståss, vid Bomarsund, mäktigt ställe faktiskt.







Vissa levde sej verkligen in i historien ;)







Tiden går fort när man har roligt och jag var tvungen att jobba sista dagen dom var här. Men ni hinner nog komma igen skulle jag tro. :)
Arg har jag hunnit vara också. Som sagt köpte jag en ny telefon, och den bråkade med mej från första dag men nu tycks det vara upprätt...men den har bara den här chansen. Har haft nog med telefon problem!!
Idag tog jag också första doppet i havet för i år. Hade så himla varmt efter jobbet idag så det var väl behövligt. skönt! men bara +18 grader.

Back to work

Publicerad 2014-07-01 22:58:41 i Allmänt,

Vipps så var lediga veckan förbi.. men jag har hunnit med det jag ville och det var ju resan och så har jag vilat och städat, både inne och ute. Så jag får vara nöjd, bara att vänta på september nu då tills nästa lång ledighet. Idag har jag dessutom Planterat om några kryddväxter som växt ur sina krukor. Sommaren börjar sakta men säkert återvända, det har varit mulet idag men varmt. Har även pysslat om mitt citron träd idag, det har börjat få nya blommor nu.

Morrisen min är nog för söt han. Han har fått sej en kompis här i byn :) Dom hittade varandra i våras och träffas dagligen men dom har varit svåra att fånga på bild och igår kväll lyckades jag.

NU måste jag sova för att orka upp imorn! Godnatt!



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela