vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

I goda vänners lag

Publicerad 2014-11-25 07:45:05 i Allmänt,

De här veckoslutet gick fortare än vanligt och igår åkte våra vänner hem. Men riktigt roligt har vi haft! Fredagen började vi med en lång brunch. Sedan åkte vi in till stan och kollade läget. Mot kvällen sökte vi oss hemåt och lagade mat och tittade på Idol. Dagen därpå tog vi Rosella till kappelskär och tog riktning in mot Stockholm för att shoppa. Första stoppet blev i Arninge. Efter det körde vi in till centrum där vi hittade en parkeringsplats under hötorget, centralt och bra. I hötorgshallen blev det lunch i form av sushi, enligt våra vänners önskan måste jag ju tillägga ;)


Men det var inget dom ville prova på igen, frågar ni mej var de bästa på länge!
Sedan delade vi på oss, jag och Mia gick drottninggatan, gallerian och Mood gallerian medan killarna gick på eget håll. När vi var klara med centrum åkte vi ut till kungens kurva och Ikea. Där fanns ju också många andra affärer att inventera. På kvällen åkte vi sista färjan över till holmen igen.
Söndagen fick bli en vilodag. Vi tittade på så mycket bättre och tog igen oss efter shoppingen.


Före mörkret föll över oss tog vi en skogspromenad ner till Godby för att handla till middagen. Vi åt gott och intog soffan igen. Morris fick också vara med.

Han fick även ett nytt smeknamn, Rattmuffin :D
Igår återgick jag och Krister till våra jobb och våra vänner fick ta sej över ett guppigt hav till åbo. Det blåste upp mot 18 m/s. Vi är så glada att ni ville komma hit och vara med oss på er semester! Saknar er redan!!

Nu får gästerna komma

Publicerad 2014-11-20 21:08:35 i Allmänt,

Nu är det färdigt jobbat för idag och jag har hunnit städa lite OCH så kunde ja inte hålla mej mera.. så nu är julstjärnorna i fönstren.


Nu tänker jag inta soffan och sticka tills våra vänner kommer inatt.
Ska följa med nyheterna och se hur det går för dom som gick i strejk idag. Nu får man bara hoppas att man får vara frisk när hela sjukhuset står stilla.

Paus i...

Publicerad 2014-11-18 19:35:13 i Allmänt,

... julklappstillverkningen nu en stund ;) All min lediga tid går åt till att sticka strumpor nu för tiden och ändå räcker de inte till, samtidigt som tankarna är på helt annat håll och jag glömde bort den här "dagboken" för ett tag. Ska försöka skärpa mej. Som sagt, har inte haft så mycket att berätta heller men nuu börjar det hända grejer igen. På fredag kommer gosiga vänner hit! som jag har väntat!! Ska bli så skoj! Det ska bli julshopping i Stockholm en dag och eventuellt ett besök till Smakbyn, vi får se. 2 dagar jobb nu och sen 3 lediga i gott sällskap.

Sakta men säkert

Publicerad 2014-11-10 15:38:48 i Allmänt,

Nu lägger jag min stickning åt sidan för en stund. Gör inget annat än jobbar och stickar nu förtiden. Tackvare Nette blev det faktiskt en 2 timmars skogspromenad idag men skulle inte hon har kommit skulle jag nog sitta i soffan och sticka och nöta på som med allt annat när jag kommit på något nytt.
I skogen ramlade vi över lite av skogens guld.


Det blir gott till kvällen.
I helgen har Krister varit på rådjursjakt både lördag och söndag. Dom fick 3 djur i jaktlaget. Medan jobbade jag på lördagen och igår bakade jag limpor och fixade middag tills han kom hem och givetvis stickade jag. Har en socka klar nu, håller på med hälen på den andra. Det går sakta men säkert.


Högstadie klassträff

Publicerad 2014-11-06 13:16:01 i Allmänt,

Och äntligen fick jag en sovmorgon idag efter min och Nettes Österbotten resa. Obekväma restider och nattsuddande börjar ta på. Bara att acceptera att det faktiskt är 11 år sedan vi gick ut högstadiet och att vi också blir äldre. MEN det var såå värt sömnbristen för så här roligt har jag inte haft på väldigt länge. Fast det höll på att gå på tok för oss redan från början. Jag steg upp kl.2.10 natten till lördagen för att Nette skulle hämta mej kl.2.20 för att köra ut till Långnäs hamnen. Men hon dök aldrig upp och kl.2.30 blev jag lite orolig för hon är alltid punktlig. Jag ringde och det blev fart på i andra ändan, hon hade försovit sej. Jag väckte Krister och han kom och körde mej hem till Nette. Tur var ju att hon jobbat ute i hamnen och kunde vägen ut och in och visste hur länge det skulle ta för oss ut dit. I raserfart åkte vi iväg och redan här skrattade vi hjärtligt och taggade inför en trevlig helg.Vi hann fram med 10 minuters marginal. Det blev 2-3 timmars sömn på båten och så fortsatte vi sedan bilfärden upp längs kusten. Vi åt en lyxig frukost som Nette hade gjort och jag stickade hela vägen upp, tiden har aldrig gått så fort förut mellan åbo och solf. Vi anlände till Solf ca. 11.30. där vi fick paj och sallad hos Nettes föräldrar. <3 Mamma hämtade upp mej och vi åkte sedan hem till henne där jag skulle sova över helgen. Jag åkte in till stan och hälsade på min vän Ida och fick träffa hennes lilla Ebba,härligt! Sen hem, snabbt i duschen och sedan iväg till Solf igen för en liten förfest med Ann-Helen och Nette. Så himla kul att se Ann-Helen för det är många år sedan vi träffades men det kändes som igår. Nette skämde bort oss som vanligt med snittar och skumpa.


Sedan drog vi vidare till Strampen och de andra. Och vad roligt att se alla som var där...! Saknar ord!



Det blev många skratt, lekar,diskussioner och god mat.




Senare på kvällen gick vi nästan alla vidare till Ollis. Då dalade snön ner.



Där fortsatte diskussionerna och dans. Och för dom som blev riktigt unga igen för en natt gick vidare till O'Malleys ;) Hela kvällen och natten hade vi riktigt roligt. Halv 5 på morgonen kom jag hem till mamma med sjuka fötter och magmuskler.
Efter en dålig nattsömn kom Jenny,Julia och syrran till mamma och vi hade en mysig dag. Julia lämnade kvar med moster och mommo över natten och vi fortsatte mysa med många sagor i en koja vi byggt i vardagsrummet.


På måndagen åkte vi till Korsnäs så jag skulle hinna träffa Gulla och Ralf en stund före det var dags att köra ner till åbo igen. Nette hämtade upp mej på eftermiddagen och så körde vi ner i ösregnet. Även den resan gick bra när man hade fint resesällskap. Vi åkte över Ålands hav med Grace, åt gott och shopping på taxfreen. Mittiallt var det bara en timme kvar till Långnäs. Tiden gick verkligen fort när vi hade så roligt. Vi kom hem kvart i 2 på natten så jag fick några timmars sömn före jobbet kallade på morgonen,och väl hemma fick jag krypa ner i nybäddad säng och resten av huset var städat <3 Nu är det redan torsdag och snart helg igen. Det är med ett leende på läpparna som jag tänker tillbaka och det här kommer jag att leva länge på. Och medan jag sitter här och skriver ser jag hur snöflingorna dalar ner <3 dessvärre smälter dom bort innan dom nuddar marken. men snart är det nog våran tur att få ett vitt landskap :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela