vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Halva året har gått..

Publicerad 2014-02-27 20:26:44 i Allmänt,

27:de februari och vi har nu varit här ett halft år..Dom säger tiden går fort när man har roligt, jag håller med. Igår kväll var jag på fika till Nette. Hon har sina föräldrar här på besök så det var så roligt att träffa dem, Solfboan :D Riktigt skönt för öronen att höra dialekten :)
Jag har nu en ny telefon och alla kontakter i telefonboken är förståss borta. Så nu kära vänner som läser, skicka ett sms till mej där ni skrivit ert namn så jag kan nå er. Tack! :) Dagen har jag tillbringat på jobbet, det har varit lite annorlunda dag, jag är bedömmare åt en elev som gör sitt ET.. känner mej inte helt bekväm i den sitsen men lite lättare känns det när det är en duktig elev. Efter imorgon blir jag ledig fram till tisdag, ska bli skööönt. På lördag ska Krister iväg på båtmässa, jo igen, men denna gång till Stockholm. Jag ska vara hundvakt på dagen åt Nettes lilla pinglan och sen på kvällen blir det gilrs night out! :) yeei! det blir kul.

Oj oj...

Publicerad 2014-02-26 10:03:00 i Allmänt,

...oj vad tiden går och jag tycker att jag precis skrev ett inlägg här men det är redan en vecka sedan...Är utan telefon ännu och kommer mej inte för att skriva på datorn, får dessutom inte upp några bilder då heller, men idag får jag en ny telefon! Krister ska hämta den från stan efter jobbet. Äntligen! Men i övrigt har jag mest jobbat den senaste veckan och inte hunnit med så mycket annat då. Våren kommer med stormsteg här. Isen är numera borta och grannen har ut båten och fiskar för fulla muggar. Ett annat vår tecken är att Morris vill mest vara ute dag som natt, gulle mitt. Senast skrev jag att det skulle komma snö, och det verkligen vräkte ner snöblask en hel dag, det var alldeles vitt överallt men redan nästa morgon var allt borta igen. Enligt väder prognosen skulle det vara sol här i flera dagar nu men det är bara mulet och blåsigt.. Ska ändå försöka ta mej ut på en länk idag, har mest simmat nu januari-februari och perioder när jag jobbar mera blir det mest att inta soffläge när man kommer hem efter 12 timmars jobb. Men snart är det så pass ljust både på morgonen och kvällen att jag kan cykla till jobbet. Lite oro har jag haft i kroppen nu några dagar..kan inte låta bli att fundera på framtiden. Vi trivs så bra här..och vi har båda jobb...men det är så mycket som inverkar. nåå..vi får se hur det blir. Nu ska jag göra mitt special te och sen ut på länk. I mitt special te är det varmt vatten, cocosolja och mjölk. :) Cocosoljan är bra för bland annat immunförsvaret, förbättrar minnet, ger energi och mycket mer. Vi är några på jobbet som tror starkt på det här och provar nu. :) Det är ju en naturprodukt så varför inte. Det är värt ett försök.

En bra dag

Publicerad 2014-02-19 19:16:00 i Allmänt,

Ni vet den där känslan när solen skiner, fåglarna kvittrar, du måste ha solglasögon på dej för att inte bli bländad när du kör och bilen är alldeles skitig p.g.a. att snön har smält bort och det är alldeles blött på vägarna... Den känslan hade jag idag, en alldeles härlig vårdag. Men imorgon har dom lovat snö så då var det slut på det roliga för en stund :) Idag när jag vaknade hade jag ett val, antingen göra ingenting eller att göra så mycket som möjligt, jag valde det senare. Och nu är jag så nöjd när jag hunnit med så mycket. Jag har städat, handlat, renbäddat, tvättat x 4 tvättmaskiner (och hängt ut tvätten så den doftar såå gott) , bakat, soffsportat, varit snabbt och hälsat på Nette och lånat en tillfällig telefon (tack för lånet), och lagat mat på skåprensning. En hel del alltså. Och idag var det Finlands dag i OS, äntligen ett guld! och ett silver till damerna + att lejonen såg till att det blir en spännande match mellan Finland-Sverige på fredag, härligt! Riktigt härligt skulle det ha varit om man fått skida några km i år men man kan ju inte få allt. Och lyckligast är man om man inte förväntar sig det. Den här veckan går i jobbets tecken, bara några få lediga dagar, men mår bäst när jag får vara bland folk. Ha det gott!

Kram

Publicerad 2014-02-15 20:52:00 i Allmänt,

Först och främst vill jag sända försenade kramar till mina vänner och familjen. Jo det var ju vändagen igår men det kan väl aldrig vara försent att påminna sina vänner att de är värdefulla och saknade även om jag inte hör av mej så ofta så finns ni ändå i mina tankar varje dag. De här fina korten kom på posten och förgyllde min dag, för den här veckan har varit lite jobbig faktiskt, haft lite hemlängtan från och till. Ja sånt är livet. Och nu har vi också hunnit vara en sväng till huvudstaden. Roligt var det, vi åkte spårvagn och fick guidad tur av en trevlig dam och sen också av en snäll taxichaufför. Båt mässan var intressant och bjöd på många fina visningar av både båtar, bryggor,kläder,resor och en kall öl på stranden. Jo ni läste rätt, dom hade pooler och strandbar precis intill en beachvolleybollplan. telefonen bråkade i stort sett hela dagen men jag lyckades knäppa några bilder och svara på några sms. Ombord på båten igen åt vi en god middag med pilgrimsmusslor och lamm med härliga tillbehör och cocosglass till efterrätt. Och vad glad jag blev när vi kom fram till att Närpes brandklubb var ombord! kära Michaela var med och jag fick en pratstund med henne. Det lever jag på ett bra tag nu :)
Efter att ha sett Antti Tuiskus show gick vi till hytten för att sova 2-3 timmar före vi anlände till Mariehamn kl.4.25. Kan inte förstå varför det ska vara så obekväma tider för ålänningar att resa.
Vi fick oss i varjefall ett gott skratt efter att vi konstaterat att vi stigit opp och gjort oss i ordning för avstigning 1 timme för tidigt! haha! ja vi var så trötta så vi kunde inte annat än skratta tills vi kiknade, vi tog det som en övning. Stackars hyttgrannar!
Och idag har det varit en sån där dag när man bara borde ha lämnat i sängen.. Vi steg opp kl.11 och for in till stan för att titta på en ny telefon åt mej vilket inte var någon bra idé när man är trött och grinig. Första gången jag känt att man varit fast på en ö med begränsat utbud och galet höga priser! Så det blev ingen affär alltså. det blev istället en fika på bagar stugan och sen hem via butiken för att handla. Resten av dagen har vi tillbringat på soffan med en och annan power nap så nu är humöret lite bättre iallafall.. men ser fram emot att snart krypa ner under täcket..zZzZz.. ha en trevlig lördagkväll ni andra!

4 dagar ledigt

Publicerad 2014-02-13 13:33:00 i Allmänt,

Min telefon gav upp igår, bara sådär..men efter att den fått vila ett dygn var den nöjd att börja samarbeta igen, men den är inte riktigt som den ska... Mest glad är jag för att mina 1500 ålandsbilder inte försvann, nu vilar dom tryggt i datorns hårddisk, och så kan jag ju iallafall ta mera bilder och blogga igen. Insåg hur beroende jag är av min smartphone, hemskt egentligen.Nå nu är jag ledig 4 dagar fram och ikväll ca. 23- tiden åker vi iväg med Tony och Agneta till Helsingfors med Viking Mariella. Men först har jag lite matlagning framför mej. Jag erbjöd mej att fixa middag ikväll före vi drar vidare. Så här bjuds på: nötfile med trattkantarellsås, rostade rotsaker, klyftpotatis och fetaostsallad. Och som överraskning har jag gjort choklad fondant till efterrätt. Krister kommer att bli glad, han älskar choklad fondant. Städat har jag också gjort idag. När jag var ute på terassen och vädrade filtar fick jag syn på massor av blommor precis vid husväggen. Naturen är verkligen förvirrad av denna milda "vinter". Fåglarna kvittrar också, här är det vår i luften.

Vår bröllopsdag

Publicerad 2014-02-11 20:30:39 i Allmänt,

Idag är det då vår första bröllopsdag och dessutom 112 dagen. Det har rullat på som en vanlig arbetsdag för min man och jag har varit ledig, så jag har simmat och dessutom bakat hemvete. Tror jag aldrig bakat så mycket som den här tiden här på ön. Roligt när man har tid, och så är det ju så gott med hembakat.


Dagen till ära blev brödet hjärt format, bakat med kärlek ;)
Lite har vi firat idag iallafall. Krister hämtade hem sushi till middag och så avverkade vi en flaska bubbel vin som vi fick när vi förlova oss.

il vino dell amore, tyckte vi passade bra idag :)

Måndag och en händelserik vecka

Publicerad 2014-02-10 10:26:18 i Allmänt,

Måndag, ledig dag för min del och den här veckan är det mycket att se fram emot. Imorgon har vi vår första bröllopsdag, bomullsbröllop :) Har inga planer, vi får fira senare i veckan. På onsdag fyller Dominic 18 år! ojoj.. den tiden var rolig, blir nostalgisk ;) Valde att inte åka hem, dom har ändå inte tid med oss de här ungdomarna. Det är bara kompisar som gäller och det är ju bara att gå till sig självt hur det var. Vi var ju precis hem en sväng och träffa dem en stund.
Agneta och Tony tycker nog att det är allt för länge sedan vi har åkt båt, det är ju faktiskt en hel vecka sedan ;), så dom har bokat kryssning med en dag i Helsingfors för att gå på båtmässa. Det blir på torsdag kväll vi åker och kommer hem sen nångång ;) Kuul! Det ser jag fram emot! skulle ha fått åka till Stockholm över en dag också men det krockade med Helsingfors resan, vi får ta de senare Nette! ;) Så denna vecka jobbar jag bara onsdag, sen ska jag bara njuta och ha roligt. Ha en härlig måndag!

Vad betyder mina drömmar?

Publicerad 2014-02-08 20:38:39 i Allmänt,

Har i flera nätter under en längre tid nu drömt samma dröm, alltså att vi flyttat till New York! kanske det är vårt nästa mål? ;) Ja vem vet, man har nog fått lite mersmak på äventyr. Är så glad att vi tog den här chansen och åkte iväg. Igår när jag bläddrade i min kalender konstaterade jag att vi snart varit här i ett halv år! tänk de, ett halv år! Redan! Och vart har den tiden farit!? Känner att jag är långt ifrån färdig med den här ön.. Får se hur framtiden ser ut. Tänker iallafall försöka njuta till 100% nu. Idag har jag jobbat och mannen i mitt liv har haft fullt upp med att göra ingenting. Skönt att han också kan göra just de..ingenting.


Drömmer mej bort till sommaren och solen! Snaart snart är vi där!


p.s. Här är snön borta nu, +4 grader och regn idag.

Ja nu vet jag att jag lever

Publicerad 2014-02-07 10:05:00 i Allmänt,

Igår gjorde jag precis som jag hade planerat, alltså nästan ingenting. Och på kvällen när jag låg på soffan och kollade på film fick jag plötsligt en sprängande huvudvärk och illamående, på en gång bara. Ögonen klarade inte av ljuset från lamporna, så fort jag tittade upp var jag tvungen att spy. Jag trodde först att jag fick en stroke, men konstaterade att det måste har varit migrän...men jag har aldrig haft migrän tidigare.. nåja jag var glad att Krister var hemma, han hade precis kommit hem från brandövningen. Nå det höll väl på i en timme och till sist hölls värktabletterna i magen. Och nu idag när jag vaknade var alla symptom borta.. Härligt! blev nog lite skraj när det kom så plötsligt faktiskt. Måste ta mej ut i friska luften idag trots att det ser trist ut, dimman ligger tungt över ön idag. Man ser inte längre än till närmaste grannen. Och lite mindre snö är det också.Föresten så ska jag passa på och ge film tips, en av dem jag såg igår var Monica Z. Mycket bra! Sevärd.

Lata torsdag

Publicerad 2014-02-06 11:57:39 i Allmänt,

Äntligen fick jag min sovmorgon! Har jobbat 2 dagar nu direkt efter att vi kom hem från Österbotten och det känns nog i kroppen att man inte sovit tillräckligt på några dagar. Men va gör man inte för ännu ett fint minne i bagaget. Trötthet är ju trots allt botligt. Och Morrisen min, han var lite sur när vi kom hem igen.Till en början ignorerade han mej och höll sig borta, men det gick nog snabbt om, gulle mitt. Han har nog haft det bra här hemma också, som haft Agneta och Nette som kommit och fyllt på matkopparna och gosat. :)
Idag har jag bestämt att jag inte skall göra mycket, bara baka limpor. Vädret är mulet och trist, ca. 2+ grader, och snön den bara smälter.


Ja det var nog helt onödigt att ta med sig skidorna och skridskorna i varjefall. Det är mera grönt än vitt på marken. Börjar nästan få vårkänslor faktist. Det kliar riktigt i fingrarna när jag tittar på växthuset. Skulle vilja börja reda upp det och planera vad jag ska så i år men jag får väl ha lite is i magen och vänta på varmare tider.
I helgen ska jag jobba första helgen sedan mitten av december!Det har varit konstigt när jag varit van att jobba varannan helg före flytten. Men nu blir det väl lite oftare skulle jag tro. Och till min förvåning såg jag på arbetslistan att jag bara jobbar på onsdag nästa vecka. Det får väl va min vinter semester det i år då.
Nu ska jag åka in till Godby och handla och sen sätta igång med limporna. Ha en bra dag!

Skärgårdslimpa

Publicerad 2014-02-05 21:32:35 i Allmänt,

Det har varit efterfrågan på receptet till skärgårdslimpan jag gjorde förra veckan, så här kommer det:

1 Liter surmjölk
75 g jäst
3 dl sirap
3 dl rågmjöl
3 dl vetekli
3 dl kaljamalt
10 dl vetemjöl
2 tsk salt

Värm surmjölken så den blir ljummen, blanda övriga ingredienser (jag använder torr jäst) rör samman allt till en deg och låt jäsa minst 1 timme. Detta receptet räcker till 3 limpor. Grädda sedan limporna i 2 timmar på 150 grader. Pensla till sist 50/50 sirap och vatten över de färdiga limporna. Väldigt enkelt och gott!
Lycka till! :)

Själv ska jag baka redan imorgon igen på mannens begäran, så det är väl ett bra betyg ;)

Redan hemma igen

Publicerad 2014-02-03 17:51:04 i Allmänt,

Och då var vi redan hemma på holmen igen efter en helg i Korsnäs. Det var intensivt och tiden gick för fort men oj vad roligt vi haft. Festen var lyckad och det var roligt att umgås med gänget. Sömnsaldot däremot är på minus men får snart gå och lägga mej så det reder upp sig. Vädret här hade ändrats massor under den korta tid vi varit borta. Nästan all snö är snart borta och 2+ grader idag. Det är väl klart det eftersom jag hade med mej skidorna och skridskorna. Nu, är det bara sängen som gäller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela