vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

I'm back

Publicerad 2014-05-30 21:43:10 i Allmänt,

Nå nu ska jag försöka få upp några bilder i allafall efter min lilla svacka. Kände att jag inte ville sitta och stirra i telefonen hela kvällarna när vädret och naturen är som vackrast. Men ikväll regnar det och jag har soffan för mej själv, för Krister har åkt iväg till Korsnäs för att va me på barnens skolavslutningar. En annan har att jobba hela helgen.
Den här veckan har vi varit lite kulturella. Bilderna från förra inlägget är från Delvik, där var vi och blötte tårna medan barnen Karlsson simmade för första gången i år. I måndags åkte vi ut till Långbergsöda för att bestiga Ålands högsta topp, Orrdalsklint.


En lite annorlunda motionsrunda. Utsikten var fantastisk men vädret var inte det bästa. I samma område fanns stenåldersbyn.


Inte så mycket annat än en klippa att titta på men...
Igår körde vi runt lite, helt planlöst.
Första stoppet var Lemströms kanal.







Och det andra blev Lemböte kapell, uppe i skogen i Lemland.














De här fina hästarna såg vi i Ytterby



När vi kom hem började vi städa och göra i ordning i kuvösen och idag har jag också varit och handlat lite mera kryddor, en duk och sånt för att få det att kännas lite mera hemtrevligt.









Inhandlade samtidigt ett kitt med material för att kunna göra min egen traditionella midsommar krona. Agneta ska lära mej göra en. Man kan ju inte ha bott en sommar på Åland utan att göra en sån, eller? :)

På gräsmattan blommar det så fint så man vill ju inte klippa den heller.





Äppel trädet på gården som blommar så fint.
Nu tar jag natt för att orka jobba hela helgen. På söndag när jag kommer ur jobbet har Krister kommit hem igen och har Casper med sej. Det ser jag fram emot :)



....

Publicerad 2014-05-25 22:42:42 i Allmänt,

Har en svacka i mitt skrivande och känner tyvärr mera stress än glädje över att skriva... Jag återkommer förhoppningsvis snart. Men här några bilder jag tagit idag.








Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2014-05-24 22:36:05 i Allmänt,

Ojoj vilken vecka...Har inte gjort mycket annat än jobbat och sovi sedan vi kom hem i tisdags. Det är tur man trivs på jobbet :) Och vilket fint väder..! Nu ska ni få se att det blir svalare när jag får ledigt. Nå jag får trösta mej med att det bara är början på sommarn.
Som sagt kom vi hem igen natten till tisdag. Det var varierande väder på vägen ner från Korsnäs till Åbo, allt från sol, ösregn, blixtar och dunder. Väl hemma på holmen var det sommarlikt.


I onsdags hann jag träffa Nette en liten stund före det bar på jobb och på Torsdagen var vi ut till Hulta på kalas. Både Robin och Agneta har fyllt år och snart är det Tonys tur.
Krister har mest varit ofrivilligt ledig denna vecka p.g.a. att byggarna inte blir färdiga med sitt. Inte så bra för plånboken men vad gör man. Senaste natt åkte han iväg på 2 hjul till helsingfors för att titta på när Korsnäs barnen deltog i stafettkarnevalen. Är så ledsen för att jag inte hade möjlighet att åka med, tycker det är så roligt med stafettkarnevalen. Men man kan inte göra allt heller. Om några timmar kommer Krister hem..

så nu ska jag lägga mej, ser fram emot en sovmorgon :)

Laddat för fest

Publicerad 2014-05-21 21:05:59 i Allmänt,

Och då var vi tillbaka på holmen igen efter en händelserik, fin helg med våra nära och kära.
Lite trötta och hängiga kom vi fram till Korsnäs kl.12 på fredagen efter att ha börjat resan kl.02 på natten, varit via Närpes och besiktat bilen och som pricken över i dragit på oss en böteslapp.. Jajja men. Tur det inte blev någon genomgång av trunken för den var full me tillbehör till bröllopet :)

Förutom blommorna, dom fick en solig plats i svärmor och svärfars rabatt.


Kvällen tillbringade jag på Strand mölle med mina f.d. kollegor. Och vi hade sååå skoj! Så himla kul att se alla fina igen! Och det är ett gäng som verkligen har roligt när vi är ute! hoppas det blir en tradition :) God mat fick vi dessutom. Micke Björklund var där också och fixade maten till en fest på paviljongen.






Och så blev det lördag. Christian och Jennys stora dag. Solen sken och det kändes varmt i luften, lite blåsigt. Vi åkte tidigt in till stan och hem till Emma och Mathias där Emma fixade mitt hår fint inför festen.
På eftermiddagen var det då dags. Christian och Jenny så ja till varandra i Sundom kyrka och sen får bilderna säga resten.











Bröllopsfesten ägde rum i Domus Bothnica på brändö och hela dagen var helt perfect.









Otroligt god mat, bra underhållning och dans långt in på natten. En mycket fin dag. På söndagen åkte vi in till Hotell Astor och åt brunch med brudparet, deras syskon, brudtärnor och best men. Det var ett bra påhitt. Kul att träffas dagen efter, prata, skratta och äta gott.
fortsättning följer en annan dag, måste se Maria Wern på tv:n nu..har läst böckerna ;)

Packat och klart

Publicerad 2014-05-15 22:12:57 i Allmänt,

Nu har vi bilen packad och klar för hemfärd.

Och min lilla gulle kände nog på sej att nu ska dom bort igen. Men han ska nog bli så omskött medan vi är borta. Faster Agneta med familj ska se efter han ;)
Jag har jobbat hela dagen och när jag kom hem hade Krister hämtat hem sushi! Måste ha varit japan i mitt förra liv, är jämt sugen på det.. Mmmm.


Efter att vi ätit bar det ut på gården. Jag fick för mej att jag ska ta hem och prova om gullvivor och vitsippor trivs lika bra hemma som dom gör här på ön, här växer dom som ogräs så vem vet, bara dom får rota sej så kanske det blir så i Korsnäs också :) ja allt möjligt.
Nu när jag fått se Finland vinna över Vitryssland i hockey så kan vi snart ta en power nap före vi åker.. obekväma restider som vanligt men va gör man inte för att få åka hem en sväng.. Snart kommer vi Österbotten!! :D

Another lazy day

Publicerad 2014-05-14 21:09:27 i Allmänt,

Haft sovmorgon idag vilket betyder att jag vaknade kl.8. Förut var jag tvungen att ha väckning om jag skulle upp före kl.11 och det var nog på grund av 3 skiftes jobb.
Det var vackert väder så det blev frukost i kuvösen.


Sen åkte jag in till stan för en timmes massage, det var både skönt och lite plågsamt men välbehövligt så.
Resten av dagen har jag bara tagit det lugnt.
Borde packa nu men har svårt att slita mej från tv:n. Så roligt att titta på de små mäster kockarna, wow vad duktiga!
Imorgon ska jag jobba och sen på natten åker vi från Långnäs kl.2.55.
Här kommer några bilder på tulpanerna som slog ut i vår rabatt idag.








Ledig dag

Publicerad 2014-05-13 21:05:55 i Allmänt,

Nå nu äntligen ledig 2 dagar. Var helt slut igår kväll när jag gick och lade mej, somnade direkt men vaknade sedan efter 1 timme.. Ja visst, det var ju fullmåne.. Vaknade dessutom tidigt på morgonen. Åkte iväg in till stan och uträttade några ärenden, bland annat så var jag och bokade båten, det närmar sej :)
När jag kom hem tog jag och Morris en power nap på soffan, det var ändå inget vidare väder.


När jag lite senare vaknade var det soligt och fint. Satt ute en stund fram till att ishockey matchen mellan Finland-Tyskland började, då blev det soffläge igen. Och äntligen en vinst för lejonen.
Krister kom bara hem och bytte kläder och så bar det iväg på fågeljakt till sjöss. Det blev ivarjefall en fin kväll för sådan sysselsättningen men kallt. Det ser ut att brinna i träden nu när solen går ner.



Jag for ut på en cykeltur runt byn istället och hade lite spa när jag kom hem, fotbad och fixade naglarna inför helgen.
Nu ska jag bara njuta av en lugn kväll i soffan..

Morsdag

Publicerad 2014-05-11 21:44:15 i Allmänt,

Har idag firat Morsdag på jobbet med många fina mammor och deras nära och kära när man själv har lång väg till sin egen mamma, svärmor och farmor. Har dessutom farmor på sjukhuset just nu. Stackarn föll och bröt lårbenet i fredags och har blivit opererad över helgen. Ja inte är det lätt att bli gammal men hon tycks ha repat sej bra, så lät det iallafall när jag pratade med henne ikväll. Ja sånt är livet.
Och äntligen har ishockey vm börjat, som jag har väntat. Men efter kvällens match får nog finnarna gå hem och vila med svansen mellan benen.. Blir nog sängen nu, jobbar imorgon ännu, sedan 2 dagar ledigt då ska jag packa inför hemresan och gå på välbehövlig massage, något att se framemot.

Åter en bra dag i mitt Stockholm ;)

Publicerad 2014-05-10 21:14:03 i Allmänt,

Regnmolnen tycks har fastnat här ovanför oss nu.


Mörkt och trist men bra för naturen.
I går, fredag, åkte jag in till ett regnigt Stockholm. Fick sällskap av en 80 årig krutgumma på bussen. En riktigt trevlig prick som skulle resa till sitt barnbarn i Göteborg. Det är charmen med att resa själv, att man får kontakt med människor man annars inte skulle prata med.
Nå, jag var och bytte slipsen till Åhléns så nu är vi redo för bröllopsfest det ska bli så kul!
Jag sprang i olika butiker som vanligt och mitt i allt råkade jag på 2 österbottningar :) Vi tog lunch på stan efter att vi yrat runt bland gallerior och gator. Riktigt roligt att träffas :) ses igen om 1 vecka Heidi ;) Efter att ha vinkat av dem på T centralen satt jag mej ner på en servering och njöt av ett glas vitt och bara tittade på folk.. kan vara riktigt underhållande det ibland. Åter en härlig dag i min favorit stad. Träden var så gröna och fina.


Och så sökte jag upp Mood gallerian den här gången, har inte riktigt haft koll på var den ligger.





Lite annorlunda galleri med konst i lite här och där.
Idag har jag jobbat, varit lite ruschigt och jag känner mej riktigt trött faktist. Har ännu 2 dagar på rad.. jobbar in lite nu inför hemresan men det är det värt. Ska titta lite på eurovisionen nu före läggdags..om jag orkar.

Ramsholmen

Publicerad 2014-05-06 15:23:17 i Allmänt,

Igår kväll åkte vi till Ramsholmen som ligger i Jomala kommun. Det är ett naturskyddsområde som är speciellt känt för alla sina vitsippor den här tiden på året och det var definitivt värt ett besök.























Vitsipporna började nog vara bäst före nu men där var massor av liljeconvalv blad, så snart är det deras tur.
Idag är det strålande sol och jag har laddat batterierna inför morgondagens arbetsdag. Krister var just hemma och bytte om till jaktkläder, han ska ut till sjöss med en vän och jaga sjöfågel.. jag tror det var sjöfågel iallafall, har inte så bra koll ;)
På torsdag ser det ut att bli en Stockholms dag igen.. vi får se, skulle behöva dit och byta slipsen som jag köpte till Krister senast. Det ser ut att bli dåligt väder så varför inte tillbringa en ledig dag i favorit staden då..ska fundera på saken.

May. 05, 2014

Publicerad 2014-05-05 11:33:05 i Allmänt,

Lördag, söndag gick i jobbets tecken för mej. Men fredagen var ledig dag för mej och Krister kom hem rätt tidigt. Han hade varit och lagt ut nät före han kom hem dessutom. Vi satt i solen en stund och sen bestämde vi oss för att åka in till stan och sitta på nån uteservering. Vi ringde en vän och fick sällskap av honom. Vi åkte till ÅSS som ligger vid vattnet nära Pommern. Man måste ju hålla sej nära vattnet när man är ute med en bergöbo ;) Det var en fin kväll men kallt blev det när solen gick ner. Vi får väl vänta ett tag på sommar värmen ännu.


Resten av helgen har Krister fiskat och kört MC. Han hade kört 150 km så det blev nog en runda runt ön. Och nu är det måndag igen, det är bara måndagar och fredagar tycker jag. Dom hade lovat sol men här e mycket omväxlande väder och bara +7 grader. Blir nog att fortsätta på en bok som fått ligga orört ett tag. Nu är det bara 2 veckor tills vi ska hem till Österbotten på min brors bröllop och jag ska dessutom på en träff med f.d. kollegor. Hela helgen ska bli så himla kul! kan knappt vänta! :)

Helgdagar om vartannat

Publicerad 2014-05-02 11:24:12 i Allmänt,

Nu är det nog bara helgdagar om vartannat eftersom påsken och valborg kom precis efter varandra i år. Även söndagen blev en festdag här på Åland, för då firades flaggan för 60:onde gången. Ålands flaggdag innfaller alltid sista söndagen i april. Jag och Morris firade det med en heldag i solen, vädret var fantastiskt varmt och vindstilla.

På måndagen åkte jag till Stockholm över dagen, där var det så himla varmt och blommorna i träden hade slagit ut.



Det blev lite shopping och lunch i hötorgshallen. Bara att få gå omkring och titta i den stan gör mej glad.

Natten till tisdagen fick jag hem mannen igen. Hälsosamt med egentid men nog var det skönt att ha honom hemma igen.
Tisdagen, vanlig arbetsdag för Krister och jag var ledig och försökte få lite ordning i kojan. På kvällen åkte vi ut till Hulta. Krister hade haft med sig en moped från Österbotten som Nell hade köpt.
I onsdags på valborg jobbade jag hela dagen. Det var riktigt trevligt, vi hade maj brasa ute på gården och fick mjöd och nygräddade munkar.


När jag kom hem på kvällen såg jag att dom hade en brasa uppe vid Uffe på berget, dom hade säsongsöppning så vi gick dit och firade lite valborg vi med :)






Det var massor med folk där, dom satt och drack champagne och hade trevligt. Och mitt i allt börjar dom sjunga i stämmor, riktigt mäktigt. Det var en häftig upplevelse. Det visade sej vara en valborgskör från Sverige. Johanna Grussner var också där.
Och igår på 1:a maj vaknade vi till ett vitt landskap...!


Ja det var hemskt! snön bara vräkte ner och blåste kalla vindar.
Nette kom och hämtade mej på för middagen, vi hade planerat att åka in till torget på marknad och sen ut till Ramsholmen (ett naturskyddsområde som lär vara sprängfullt med vitsippor den här tiden på året) men det fanns ingen marknad p.g.a. vädret och Ramsholmen gav vi inte en tanke heller.


Det blev istället en fika på Havtorn i sittkoff. Där satt redan Krister så han fick sällskap. Han skulle ha deltagit i motorcykel paraden men ändrade sej på morgonen när han såg all snö. Trots snön var det 3 motorcyklister som deltog i paraden ;)
Men vi var inte bittra för på efter middagen mötte vi upp Alle och lilla Frank i Godby och redan då började vädret ordna upp sej. Äntligen var det dags för dagen vi (vi= Nette och jag) hade väntat på ända sedan vi
flyttade hit i höstas, nämligen koutsläpp i Geta :D
När vi kom till Bolstaholm gården sken solen och snön var nästan borta men kalla vassa vindar kom vi inte undan.


Det var marknad och dom sålde allt från kött,fisk,kryddor och allt möjligt gott.
Plötsligt ringde det i klockorna på gården, då var det dags för utsläpp. Först kom förvirrade kalvar som inte förstod vad det var frågan om, när dom var ur vägen släpptes korna ut. Dom rusade och skrek av iver, hoppade och stuttsade ut i hagen. Otroligt vad glada dom var.










Glädjen smittade av sej, åtminstone till oss äldre :) Tack för den fina dagen! <3
Och när jag kom hem fick jag bara ta det lugnt medan Krister fixade middagen. Vilken lyx.. Det blev hemmagjord fransk potatis, bearnaisesås och åländsk kassler som var så mör att det smälte i munnen..


Det har varit en bra början på den här våren/sommaren..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela