vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Testing testing

Publicerad 2016-08-28 08:12:31 i

Som vanligt har jag telefon trubbel och har därför inte kunnat skriva men jag gör ett nytt försök och ser hur det går.  Det har inte hänt såå mycket sedan sist heller men jag var ju på väg efter mammalådan och det var som julafton. Massor med fina grejer i den. 
Rådgivnings besöket gick bra.  Jämna fina hjärtljud fick jag lyssna på och bortsett från mitt svajande humör, som dessutom börjat stabilisera sej igen, så fortlöper vardagen bra.  Har jobbat en hel del men nu över helgen har jag tre dagar ledigt.  Krister åkte iväg med ett gäng jägare till Korsnäs nu över helgen så jag är dessutom gräsänka.
Solen och värmen återvände också men tror att det bara är tillfälligt. Trots att en storm drog över landet igår var det riktigt varmt här iallafall. 

Måndag 15.8

Publicerad 2016-08-15 12:29:19 i

Här öser regnet ner idag, och blåsigt värre.  Sommaren är slut men det har jag faktiskt gått och längtat efter i år om man får säga så. Men det är nog bara ett undantag.  Vi har haft en otroligt fin sommar på Åland i år med mycke soltimmar och värme men tyvärr har jag inte kunnat njuta av den som förut. Men bara jag fått sitta i skuggan har det gått bra.  
I veckan som var har jag och kulan varit på sockerbelastning. Jag tror det gick bra,  vi får väl höra mer på rådgivningen på torsdag.  Det togs tre blodprov och efter det första fick jag dricka en burk med något riktigt sött..Ja de var nog ingen höjdare men hade faktiskt förbertt mej på något mycke värre. Hela provtagningen gick smärtfritt men efteråt när jag var på väg därifrån blev jag riktigt illamående och helt slut i kroppen.  Det slutade med att jag var tvungen att kräkas och sedan somnade jag på soffan.Nå,nu det är över för denna gång. 
Över helgen har jag varit långledig,vi har tagit det lugnt och laddat batterierna. En runda på stan blev det faktiskt och söndagsfika vid flygplatsen men annars bara lugnt och skönt. 
Nu fick jag ett samtal från kommunen,  mammalådan har kommit och jag får hämta den när som... Det kliar i fingrarna, måste nog åka på direkten :D känns som julafton!

En lite bättre fredag

Publicerad 2016-08-08 08:04:04 i

Måndag morgon,jag ligger fortfarande i sängen och känner hur lilla gullet sparkar i magen. Den tycks ha fått mindre plats att röra sej på nu för det är mycket mera kraft i sparkarna. I lördags kunde Krister också känna det för första gången <3 (v.24) 
Jag har jobbat i helgen men hann med mycket i fredags iallafall.  Det blev en riktigt myskväll som börjarde med Krister på ångbåtsbryggan.  Vi konstaterade att vi inte gjort mycket på tumis under våren och sommaren p.g.a att jag mått så dåligt och nu när vi bara har några månader tills vi får fullt upp så slog vi till med en tre rätters middag. Det var magiskt gott! Det bästa man kan få i Mariehamn för tillfället vågar jag lova. Rekommenderar alltså, ångbåtsbryggan och deras skaldjur (bilder kommer)
Mätta och belåtna åkte vi hem och kastade oss på soffan en stund.  Jag hade fått direktiv av Nette om att vara redo att åka iväg kl.21.30. Då skulle hon hämta mej, en födelsedags överraskning. Jag skulle ha varma kläder och rediga skor...+ en termos med te, mer fick jag inte veta. Jag var beredd för en kvällsvandring med picknick men så var inte fallet.Vi började med picknick i allafall, vid färjsundet, te och korv med bröd från röcka :D och efter det bar det iväg till stallhalla, ute scenen vid stallhagen, för att se midnattsföreställningen av musikalen "en värld full av liv",  lejon kungen alltså. Och den var såå bra. Mäktigt!  Ja tror jag grät halva föreställningen, jag skyller på hormonerna! ;) Lill*n i magen trummade hej vilt med i musiken hela föreställningen. vilka talanger det finns på lilla Åland, stora som små. Det var en fin upplevelse och vädret var på vår sida. 
Nu ska jag pallra mej ur sängen och börja göra någonting. Ha en fin dag!

Höst i luften

Publicerad 2016-08-05 14:18:23 i

Ja då var årets rockoff över och vi har haft besök av svärmor och svärfar en vecka. De återvände hem till Korsnäs nu på eftermiddagen och tog Jennica med sej. Det blev alldeles tyst och stilla i huset igen. 5 månader fick vi ha henne här och nu var det dags att åka hem inför skolstarten. Tråkigt faktiskt. Nu får vi väl passa på och njuta av egen tid innan det blir dags för den lillas nedkomst. 
Lite utfärder hann vi med mellan jobbdagarna. Det blev bl.a. en tur ut till järsö och så kollade vi på fyrverkerier sista dagen på festivalen. En annan dag var vi ute till eckerö och åt middag på bodegan och åt glass vid käringsund. En visit hos svärmors kusin blev det också på deras super mysiga stuga.
Sommaren håller i sej men man börjar ana lite höst i luften. 
Lill*n verkar växa och må bra. Papprena om ledighet och övriga fpa ärenden är inskickade och vi har köpt lite nödvändiga saker inför vintern. Har även skaffat ett äkta åländskt fårskinn av en vän, de ska få ligga i vagnen och värma lilla hjärtat i vinter <3 
Lite hemlängtan kom smygande medan svärisarna var här... Känns långt till september när vi ska hem en sväng.  
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela