vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

2-0 till förkylningen

Publicerad 2015-11-30 19:11:21 i

Gokväll!  Ligger nu som bäst på soffan och kippar efter andan eftersom jag blivit offer för andra förkylningen på kort tid.. Men inga är jag bitter. Skämtosido, är redan på bättringsvägen.  Hade feber natten till fredagen men redan på morgonen pigg nog att klara av att jobba över helgen och dessutom ett extra pass idag p.g.a. att någon annan var sjuk.. 
Vad har vi gjort för annat roligt då sedan jag skrev sist..? Jo vi fick ju snö här förra helgen (en liten stund iallafall) vilket ledde till att vi fick vinter känslor. Så vi åkte till ishallen och tittade på när Christian spela hockey match, de var ju skoj. Och efter det blev det en spontan utekväll.
Julstädningen är gjord..den första iallafall. När vi kommer till Korsnäs får vi börja om igen. 
Nu ska jag ta itu med sticksömin medan mina glutenfria limpor gräddas i ugnen.  Krister är på skärgårdsskeppar kurs ikväll så jag har soffan för mej själv. Skeppåhåj!

Fånga dagen

Publicerad 2015-11-18 09:06:00 i Allmänt,

Ja vad ska man säga om världssituationen idag.  Känns så oroligt och skrämmande. Blev mycket berörd av dom otäcka händelserna i Paris i helgen. Men livet går vidare och vi ska inte låta det onda ta över utan istället ta vara på varandra 💜
Min lediga tid har jag tillbringat med fananamma. I måndags blev det 2 sköna pass efter en halv dag på jobb. Ett pass Mix IT, cirkel kondition med fokus på styrka och efteråt ett pass med pilates.
 Igår var det meningen att jag och Nette skulle gå till skogen och plocka svamp men istället körde vi runt på byggden och tittade på hus 😉 och mittiallt blev det lunch på Stallhagen och slutligen en sväng till stan.. Såå inte riktigt som planerat men roligt iallafall. På kvällen åkte jag på ett pass Mix IT puls /abs. 
Idag ska jag gå på kurs på e.m. Efter de direkt på yoga och avslutar ikväll med ett pass shape IT. Så har jag planerat iallafall 😄
 

Fredagsmys inför arbetshelg

Publicerad 2015-11-13 18:42:34 i

Veckan har varit så bra som en grå, ruskig november vecka kan vara. En sväng till skogen med lyckad skörd, varit på en trevlig föreläsning om kommunikation och självkänsla med Mia Törnblom, kommit igång med träningen igen, jobbat lite däremellan,  löptränat, stickat, soffmys och idag ett jäkligt skönt pass med fananamma och bastubad på de.Skönt!! 
Ikväll har vi ätit och druckit gott. Försöker att tagga inför en jobbhelg med lite saltigt och gott. Men dock inget innehållande socker. Håller mej till sockerfri november och känner inte de minsta sug efter socker heller.  Nu sticka i väntan på idol ;) 
Ha en skön helg!! 

Perfekt väder för att baka

Publicerad 2015-11-07 17:18:51 i

Hej å håå,så de kan gå. Vissa veckor är mer fullspäckade än andra och då gäller det bara att man hänger med. Jag har jobbat mycket och varit på kurs och igår efter jobbet bar det iväg på kommunens höstfest där vi serverades super god mat. Och jo,veckan gick inte som planerat. Förkylningen har hängt med och förpestat dag som natt men denna gång lyckades den inte ta träningslusten ifrån mej. Från och med imorgon är det fananamma som gäller! 
Idag gjorde jag det bästa av en ruskig höst dag.  Det vill säga, baka limpor och förbereda mat till två hungriga arbetare, Krister och Christian. 
Jag fick ett nytt recept på limpa igår av kökschefen på jobbet och det var verkligen värt att dela med sej av.

surmjölks limpa (3st)
12 dl vetemjöl 
15 dl rågmjöl
3 tsk anis pulver 
3 tsk fänkål pulver
3 tsk salt
3 tsk bakpulver 
3 tsk bikarbonat 
13.5 dl fil
6 dl sirap

Rör ihop alltsammans och grädda i ca. 1 timme på 175 grader. Såå enkelt och sååå gott!  Speciellt med mycket smör och Ålands special ost på, nomnom.
Lycka till!! 

Trevlig lördag kväll!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela