vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

I goda vänners lag

Publicerad 2016-01-27 13:05:23 i

En veckas ledighet är på slutrakan och vintern har övergått till vår på bara någon dag vilket känns så där. Men det var ju trevligt så länge det varade. Jag passade på att skida varje ledig dag förra veckan och ihelgen har vi haft besök av våra kära vänner Mia och Hans.  Även då ihelgen passade jag och Mia på att skida på isen medan Krister,Hans och de andra vitjade näten. En riktigt fin dag som fortsatte lika bra på kvällen med middag på Indigo.  De var en riktigt mysig helg i goda vänners lag.  I måndags åkte dom hem och det blev genast tomt. 
Nu har det regnat i 2 dagar och jag har knappt gjort något vettigt. Imorgon blir det att ställa in sej på jobb igen före en ledig helg ;) nu ska ja ta mej an en bok som omväxling.  

Härliga vinter

Publicerad 2016-01-17 20:03:14 i

Veckan har varit fullspäckad med mest jobb men också lite vintersport. I början på veckan råkade vara så att både jag, Krister och Nette Var lediga mitt o dagen så vi åkte till Stallhalla och skrinnade och avrundade med lunch då vi ändå var där. Snön har bokstavligen vräkt ner på holmen denna vecka och vi har ett alldeles underbart vinterlandskap! Älskar riktig vinter! 
Onsdag, torsdag har jag jobbat och även i fredags men hade då bara kort dag. Åkte direkt från jobbet till Godby på ett fananamma pass och direkt efter det vidare till stan där jag ängnade några timmar till att ställa i ordning inför idrottsgalan som ägde rum igår kväll.  Jag stod och putsade glas 3 timmar så att det minsann känns i lederna nu efteråt men roligt riktigt rysligt att få vara med och se hur det fungerar med tillställningar. 
I går, lördag, tog jag ett extra pass på jobbet på den andra avdelningen.  Det var premiär för min del men bra gick det. Efter jobbet åkte jag in till stan till Anders och Jessica, där Krister redan var. Vi var bjudna på middag och det blev nästan morgon innan vi kom oss hem. Såå det innebär att jag varit väldigt seg idag. Tack vare Nette kom jag mej ändå ut i skidspåret i Kastelholm på eftermiddagen.  Även det premiär för i år.  Väldigt skönt! Får se, kanske tar mej en tur dit imorgon med.


Nytt år, nya möjligheter

Publicerad 2016-01-10 20:27:58 i

Poff och så var 2 veckors semester som bortblåst.  Men ingen är gladare än jag att vara tillbaka i vardagen med rutiner (har slarvat massor med träningen och kosten och det känns inte bra). Jag har saknat rutiner för första gången i mitt liv! Det var skönt att få komma hem till holmen igen, faktiskt. MEN det var också jätte skönt att vara hemma bland sina kära och fira jul och nyår trots att det blev lite för mycket för min del. Sista veckan var jag utslagen av alla intryck från alla håll. Missförstå mej inte, det var super kul att träffa alla men det blev lite stressigt och jag började längta till holmen och lugnet. Jag är inte van vid fart och fläkt mera. Det ska vara lugnt och stilla. Jag har förvandlats till en sengångare ;) 
Vintern har anlänt, det tror jag ingen har missat.  När vi kom iland i långnäs på natten till i måndags fick vi ploga vägen hem till Haraldsby. Det hade mittiallt kommit en massa snö, äntligen!  Och kallt och härligt blev det, 
som kallast har vi haft -23. Så min lediga tid har jag tillbringat ute. 
På trettondagen åkte Nette, jag och Krister till Prästö för att vandra och ha picknick. Så himla fin dag.  Och fler promenader har det blivit. Älskar såna här vintrar! Nu ihelgen har jag jobbat.  Krister som varit ledig har jaktat mårdhund och lagt ut nät under isen med Anders. Så nu hoppas jag på färsk fisk några dagar i veckan 😄 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela