vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Skärgårdslimpa

Publicerad 2014-01-29 19:12:30 i Allmänt,

Nu har nog husmodern innom mej vaknat efter en lång dvala. Blev rastlös idag på min lediga dag och rörde ihop lite ingredienser till skärgårdslimpa.


Och medan den jäste och mådde gick jag på en promenad med Nette och Pinglan medan solen var uppe :) Det var friska vindar men vad gör det när man har trevligt sällskap.


På isen har det varit mycket aktivitet men jag vågar nog inte gå ut själv ännu. Den är blank som en skridskobana.
Resultatet av degen blev 3 fina limpor, hoppas bara dom smakar bra också.


Så nu är det bara soffan och en bok som gäller resten av kvällen.

Resfeber

Publicerad 2014-01-29 12:16:05 i Allmänt,

"Jag vänder min bil mot norr, jag åker uppför kusten.." (citerat Tomas Ledin) Det får jag sjunga på lördag morgon när vi kör av färjan i åbo. Det blir en snabbis till Österbotten, men sååå värt det! Vi ska hem och uppvakta en kär vän som firar sina 30 unga år!Ser så fram emot det! att få umgås med fina vänner! kan knappt vänta! hoppas även på att hinna träffa familjen. Men mamma kommer att infinna sig söderut, jag har resfeber för hennes del också. Och glad för att hon slipper ut och se världen <3


Baka baka liten kaka

Publicerad 2014-01-26 21:35:00 i Allmänt,

Man kan säga jag blev inspirerad att börja baka hemvete efter senaste jobbpasset. Hon jag jobbade med i fredags var en riktig hejare på hemvete. Vi bakade hela eftermiddagen och ojojoj va gott det var. Efter jobbet åkte jag ut till Hulta. Killarna bastade och vi tittade på film. Jag berättade att vi hade bakat hemvete kakor på jobbet och dom blev riktigt sugna på det. Så vi bestämde att vi skulle åka och skaffa ingredienser dagen efter och komma ut ti Hulta igen och baka, vilket vi då gjorde. Hemvete är typiskt ålänskt och säljs bara här på Åland har jag förstått? Det sägs vara likadant som graham men jag vet inte säkert. Nåja vi bakade och fick till 6 hemvete kakor. Vi sov där över natten och när vi vaknade fanns det bara en kaka kvar! så de var bara att börja på nytt :)och idag har vi också bakat fastlagssemlor.Första för i år. Vi tyckte fettisdagen var så sent i år så vi orkade inte vänta ;) Så ikväll var jag på en väl behövlig lång promenad med Nette :) Det ska vi ta till vana.

Atlasprofilax, återbesöket

Publicerad 2014-01-21 09:59:00 i Allmänt,

Nåjaa..Ny dag och nya tag nu då :) Förra veckan hade vi super fint vinter väder här. Solsken hela veckan och en temperatur på -5 grader på dagarna, men mot kvällarna sjönk det ner mot -10. Förra måndagen var det ännu öppet vatten här utanför och i lördags var dom första pilkarna ute. Grannen hade också lagt ut nät under isen och en och annan skidåkare for ut längs stranden... och jag som har skidorna i Österbotten.. =/På lördagen var vi ute på en promenad och gick upp i ett torn, ca. 30 m högt, här nära oss. Vacker utsikt var det därifrån. Resten av dagen sågade vi ved av pallar som vi fått av hyresvärden. Bra att få lite ved att värma stugan med.Söndag morgon var det dags för utfärd till Norrtälje igen för återbesök på atlasprofilax kliniken. Denna gång åkte vi över med Eckerö linjen eftersom att Rosella var på dock den här veckan. Det var första gången vi åkte med Eckerö men absolut inte sista. Roligt att se en annan båt och nya platser. Grisslehamn, dit vi kom iland på svenska sidan, var en vacker, mysig liten plats som vi bara måste se sommartid. Återbesöket gick bra, vi hade båda varit säkra på att våra atlaskotor hade sökt sig ur sin rätta position men så var inte fallet. Varför jag trodde det var för att jag var lika sned i bäckenet igen som före Atlaskorrigering. Men när hon undersökte kunde hon konstatera att kotan var på sin rätta plats men att korrigeringen hade orsakat obalans i musklerna. Muskelspänningar hade orsakat att bäckenet var snett igen. Så efter 45 min massage, vilket inte var någon trevlig historia, var jag som ny igen. Jag hade haft många muskelknutar som hon arbetade bort. Så nu gäller det att söka upp en bra massör här på Åland och att börja träna upp de inre musklerna innan jag kan fortsätta med vanlig träning. Desamma gällde Krister han hade också muskelspänningar och fick massage. Efteråt gick vi bara runt i stan, många affärer hade öppet trots att det var söndag. Vi fikade på ett mysigt café och koppla av. Norrtälje har blivit en av mina favorit städer, det är litet, mysigt, gammeldags och det finns allt du behöver där. Ett ställe jag skulle kunna bo på. Grisslehamn måste vara ett riktigt sommarparadis! Fina fiskebodar och klippiga stränder.Vi får utforska mera i sommar :)

Suck!

Publicerad 2014-01-19 20:18:47 i Allmänt,

Hade precis skrivit ett lååångt inlägg med måånga bilder och så bara försvann det.. ibland blir man bara så trött.. tar nya tag en annan dag. God natt! Ska bara lägga upp 2 bilder :)




Vintern kom till slut, även till Haraldsbystrand

Publicerad 2014-01-15 14:22:34 i Allmänt,

Brrr..kallt och mycket snö har kommit. I söndags snöa det hela dagen så nu är det ett ljust och fint landskap att vila ögonen på. och på söndag kväll sjönk kvicksilvret ner till -10 grader.


I måndags var det ju tjugondag knut eller utsopardagen som dom kallar det här. Då ska julen ut och barnen har som tradition att klä ut sig och gå runt i gårdarna för att få godis. Så gör dom här istället för att klä sig till häxor på påsken. Till oss kom två spöken, vilket jag missade eftersom jag var på jobb. Och när jag kom hem från jobbet hade vi gäster :) Mia & Hans hade kommit då. Såå roligt att se dom! Även om det var en snabb visit så lever jag på det här nu tills vi snart ses igen. Tisdagen gick i jobbets tecken och idag har jag varit ledig. Så det blev sovmorgon och en kortare förmiddags länk i kölden. Har i övrigt mest njutit av solen, här kommer några bilder jag tagit idag..







Besök av solen :)

Publicerad 2014-01-12 00:26:35 i Allmänt,

Veckan som varit har mest gått i jobbets tecken för oss båda men jag har också återupptagit träningen. Eftersom det ser dåligt ut på skid fronten så tog jag mej till simhallen, det är så nära och bra, ligger bara 2 km från oss. Jag lagade ett 10 gångers kort så att jag säkert skulle komma mej dit igen :) och det blir inga problem, det var jätte skönt att simma.
Det har länge varit mörkt och trist nu.. och jag är väldigt väderberoende! Har varit mycket trött och hängig.. det har också varit lite jobbigt efter Korsnäs resan, har haft lite hemlängtan mellan varven. Idag vaknade jag faktist halv 12!! Lite snö hade kommit under natten så det var ljusare men mulet. Men när jag satt och drack mitt "morgonkaffe" sprack molnen upp och solen kom fram. Vi gick ut på en långpromenad och det kändes som att livet kom tillbaka.. skönt med ljus.


Det gjorde verkligen gott att få se ljuset igen :)
Krister tog fram sin radiostyrda bil och körde på gården...Alla har vi våra intressen :)



Sen åkte vi in till Mariehamn för att gå på bio savoy. Vi såg hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.. Ja-a, det var fantasi bakom den filmen, det blev många skratt! Efter filmen var vi och åt pizza innan vi for hem igen och bänka oss framför Tv:n.
Nu ser vi fram emot måndag kväll, då ska vi få besök av kära vänner! Ni är varmt välkomna! <3

Kära dagbok

Publicerad 2014-01-05 15:14:17 i Allmänt,

Här har vi gjort så lite som möjligt över helgen. Har mest vilat och tittat på tv och tack vare det är jag snart kvitt min förkylning. Ibland kan det nog vara så skönt att bara vara. Hade Kristers syster med familj här igår kväll, dom kom hem från Österbotten kvällen innan. Vädret är grått och trist, +4 grader. Krister var idag ute på årets första MC körning... ja vad säger man. Längtar så till våren nu! vill ha sol!


Morris vill inte heller gå ut. Han roar sig istället med att slakta en pafflåda som jag lämnat i en garderob..


over and out.

Gott Nytt År!

Publicerad 2014-01-03 13:44:56 i Allmänt,

Nå nu har julen 2013 varit och farit. Nästan 2,intensiva men härliga veckor fick vi tillbringat i Korsnäs.






Varit på julfest,umgåtts med familjen och många fina vänner men hann inte med alla denna gång. Tiden gick allt för fort och det var nog med blandade känslor som (åtminstone) jag packade väskorna igen. Samma dag vi skulle åka tillbaka blev jag bjuden på mysmorgon hos en god vän. Hon hade gjort så fint med tända ljus,julmusik och ostbricka och när jag senare gick hem hade jag en positivare syn på vår situation och kände att det skulle trots allt vara roligt att åka tillbaka...Tack! <3
Vi åkte över till Åland med Viking Grace, en fin båt, nästan hotellkänsla. Rent, snyggt och god mat! Skaldjurs buffé.

Efter 4 timmars sömn var det dags för jobbet igen nyårsafton till ära. Det var riktigt trevligt faktist. Vi fick god mat och dryck hela dagen och avrundade med ostbricka och champagne på kvällen. När jag kom hem packade vi upp alla våra väskor vi hade med oss från Korsnäs och gjorde fint.



Vi firade in det nya året med sushi och champagne och vid 12 slaget gick vi ut på terassen och skålade med grannarna och tittade på raketer. Morris låg lugnt på soffan och sov, jag hade rätt högt ljud på Tv:n för att dämpa smällarna. Gullet mitt som är så duktig och förstår att han har 2 hem nu. Resorna har han klarat galant och hålls på båda platserna nu utan att springa bort.
Nyårsdagen började med tidig väckning p.g.a. jobb. Och min kära man kom ihåg vår förlovningsdag (vilket jag faktist inte hade en tanke på, måste vara p.g.a. kommande bröllopsdag) så jag blev överraskad med blommor! :)


Nu har jag 3 långa arbetsdar bakom mej, gårdagens saldo blev 15 timmar men i utbyte fick jag se hur det fungerar med ambulansverksamhet, och akuten här på Åland. Det var intressant.
Och det här nya året har jag startat med en rediger förkylning, så jag skulle inte påstå att det var en bra start men nu kan det bara bli bättre :) Vågar inte ens skriva här när jag vaknade idag men det var behövligt med sömn nu.
Känner att det här blir ett bra år och hoppas att ni också kommer att få ett bra år! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela