vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Sommarens första dag

Publicerad 2015-05-25 09:20:54 i

Måste säga att jag prickat in den här vinter semestern riktigt bra. Sitter som bäst ute i värmen och bara njuter av sommarens första dag.
Helgen har också varit lugn och skön. Fick med mej rabarber hem från jobbet i fredags, snälla Anita som insisterade att jag måste laga en paj till Krister nu när jag är ledig. Sagt och gjort, det blev en rabarber paj i lördags så vi tog den och ett glass paket och åkte ut till Hulta och mumsade i oss den. 
Igår var vi bara hemma och pysslade på gården, oljade in utemöblerna och sånt. 
Och även idag blir de en luugn dag. 

Intensivt

Publicerad 2015-05-20 20:37:10 i

Oj så fort mina tre lediga dagar har gått, nu gäller det bara att orka två dagar till..men det ska nog gå bra. 
Jag och Morris var tidigt i farten med cameran i morse och fick några bilder på rabatten medan våra tulpaner blommar.

Sedan åkte jag in till stan igen, bara ränner fram och tillbaka här. Tur att det inte är så långa sträckor här på holmen. Idag var jag ut i allt för god tid så det blev en morgon kaffe på delicatessen med ett gäng pensionärer tills silja kontoret öppnade och jag kunde uträtta mitt ärende. Var och fixade årskort,eller ålands rabatt. 
Efter det blev det blomster inköp med Nette sedan snabbt hem och bytte om och raka vägen till kvarnbo där jag gick en promenad med Linda och Ann-Marie före det var kursdags. Intensivt värre.
Och nu ikväll ligger jag utslagen på soffan efter ett fight IT cardio pass med fananamma. Jag bara hör hur det klingar i öronen "ingen ger upp nu,kom igen. Varför är du här idag?  Utmana dej själv! Gå in i dej själv! och vi har tre,två,två,två,ett". Ja det är tufft men så himla skönt efteråt. Inatt sover jag gott...zZzZz

Skallebank

Publicerad 2015-05-19 21:46:00 i Allmänt,

Vaknade imorse med huvudvärk och den har hängt med heela dagen. 
Började med att åka in till stan på ärenden,  bland annat köpte jag fästing/mask medicin till Morris. Hoppas den här medicinen fungerar nu. Den var lätt att applicera i varje fall,  droppar i nacken. 
 När jag kom hem tog jag en powernap på spikmattan i hopp om att huvudvärken skulle släppa men icke. 
Åkte sedan till Nette för att pyssla på gården. Hon klippte gräset, sådde och planterade medan jag rensade jordgubbslandet. Vi hade fint väder men kalla vindar. 
Ikväll blev jag hämtad av Linda och så åkte vi ett gäng från jobbet till Geta för att vandra i ett naturreservat. Det var riktigt vackert, speciellt med alla kungsängsliljor 
 
 
Och Adam & Eva
 
 
Som vanligt var det lite olika takter så vi 
sprang,fraaam och tillbaka och vipps så var huvudvärken borta. Solen gick i moln och regnet kom över oss så då åkte vi till en kollegas stuga på getaön och fikade. Regnet ser ut att fortsätta inatt, skönt att man får krypa ner under täcket. Godnatt 

Problemlösning

Publicerad 2015-05-18 20:08:09 i

Denna dag, kort och gott. Startade upp dagen med att åka till Nette på förmiddags kaffe för att surra och lösa världsproblem. Sedan in till stan för att lösa försäkringsproblemet vilket gick smärtfritt. Men hur det gått till är fortfarande obegripligt, huvudsaken att det är ordnat nu. 
På eftermiddagen åkte jag och Ann-Marie ut till långbergsöda och traskade upp till Orrdalsklint. Det har länge talats om att det ska finnas trappor upp till berget men jag har aldrig hittat dom förut.Nu fick Ann-Marie visa mej vägen. 
Ikväll har jag stickat klart första strumpan till lillan och påbörjat den andra och suttit ute på terassen och ätit glass, njutit av vårvädret. 
Snart har vi sommaren här. Ska bli så skönt. Semestern dock är "full bokad" redan. Vi börjar semestern i juli med att åka till Paris. Kommer sedan hem till Åland igen passligt till Rockoff veckan. Och tiden vi har kvar sen kommer vi troligen att tillbringa i korsnäs och så ska vi få gå på bröllop, mycket att se fram emot. 

Snart

Publicerad 2015-05-17 20:35:01 i

Snaaart får jag semester, vintersemester alltså. börjar kännas riktigt behövligt nu. Har en lång arbetsvecka bakom mej och tre lediga dagar framför mej sedan jobbar jag torsdag, fredag och då efter det blir det två sköna veckor semester. Då blir det bland annat en snabb visit till Korsnäs. 
Jag har haft några riktigt rent ut sagt skit dagar på många sätt och vis men nu har jag bestämt mig för att vinden ska vända. 
Det har varit riktigt kallt och ruggigt också så att jag till och med tagit fram stickorna och garnet igen. Jag ska ju bli faster i juli, troligen till en flicka så hon måste ju få sina första sylta sockor av faster Ica. 
Imorgon måste jag till stan för att fixa till en av anledningarna till att jag varit förbannad i helgen. Jag ska till besiktningsstationen och prata med stora bokstäver för att dom har avslutat mina försäkringar på bilen, utan ett enda knyst!  Hur är det ens möjligt!? Jo det ska jag minsann ta reda på. 
Jahapp, nu blir det några timmar soffsportande när Canada möter ryssland i hockey vm, spännande. 

jobb och motion..

Publicerad 2015-05-13 09:16:02 i

..så har mina dagar sett ut nu. I måndags var vi några från jobbet ut på vandring i tengsödavik igen. Det ser ut att bli en bra tradition. Nästa vecka har vi planerat in en vandring i Geta. 
Vi håller lite olika takter men jag och Linda kör lite styrketräning däremellan och springer av och an i backor för att boosta träningen. 
Det är så vackert nu och gullvivan blommar i både rött och gult. 
Igår efter en 12 timmars dag på jobbet gick jag ut på en länk med Ann-Marie. Vi gick hem till Anita som hakade på, det slutade med en 8 km skogsvandring. 
Vi hade maskot också ;)
När jag kom hem kollade vi på hockey, och jisses vilken nagelbitare men det gick ju vägen. 
Idag är det regnigt och blåsigt, ska kasta mej på soffan en stund före jobbet kallar. 

Nytt försök

Publicerad 2015-05-10 11:15:59 i

Jaha,nå nu har jag lugntat ner mej och ska göra ett nytt försök till att summera veckan som var. 
Jag har jobbat en hel del och de dagar jag var ledig så hade vi talko, 2 kvällar i rad. Vi har jobbat hårt i trädgården och roligt har vi haft. Riktigt duktiga var vi måste jag säga. 
Krister åkte iväg till Helsingfors på mässa i onsdags med chefen och några andra killar men jag hann knappt känna av att jag var ensam hemma just p.g.a. jobbet och så blev det sent i torsdags kväll när jag och Nette gick på en promenad för att ta in Lysbeth till natten. En dag kom Nette hit och vi plockade maskrosor och nässlor som hon sedan gjorde maskrossaft och marmelad på och förvällde nässlorna. Saften var riktigt god! Bra jobbat där Nette ;)
Min kollega Anita fyllde år här i veckan också. Därav bilden på ett äpple och den fina blombuketten hon fick. 
Nu i helgen har vi kört runt en hel del,tittat på hus och fina platser, ätit sushi och belgiska våfflor,super goda! Vi har haft fint väder men idag har vi regn,så vi får väl ladda batterierna inför kommande arbetsvecka. Och Grattis alla mammor på morsdag! Hoppas ni får en trevlig dag! 

Arg

Publicerad 2015-05-08 20:41:15 i

Hatar den här blogg sidan för tillfället... Vet inte hur många gånger mina inlägg har blivit raderade när jag trycker på publicera... Grr! Här får ni min vecka i bilder istället . Slut

Talka

Publicerad 2015-05-05 08:47:14 i

Våren är här och det är mycket på gång. Igår städade jag upp kojan och bakade hemvete.  På kvällen åkte jag till jobbet på talko, eller talka som dom säger här, med några andra glada för att rusta i trädgården. Vi har en klippa bredvid terassen som vi gjorde rent från mossa och planterade lite blommor på istället.  Tyvärr har jag inga bilder nu, uppdaterade telefon igår kväll och flyttade över bilder till datorn för att få mera utrymme men ska försöka komma ihåg att knäppa några nya ikväll. Vi blev nämligen så i tagen att vi bestämde oss för att ta en favorit i repris ikväll.Så roligt att pyssla på med sånt där.
Kan inte pyssla på samma vis här hemma när man bor på hyra. Men det kliar i fingrarna och jag skulle vilja hem till Korsnäs en sväng och gräva i trädgården. 
Ishockey är ju också i full gång,  än har inte lejonen övertygat mej om att det kommer att gå bra i den här turneringen men vi får hoppas. 
I övrigt så börjar det bli riktigt grönt i träden här nu och körsbärsträden blommar. Snart är sommaren här.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela