vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Dan före dopparedan

Publicerad 2014-12-23 21:41:41 i Allmänt,

I de senaste inlägget var jag lite väl optimistisk, julstressen kom lite senare iallafall.
Nåja men i fredags fick vi iallafall åka till Smakbyn på jullunch med våra vårdtagare vilket var mycket uppskattat. Det var god mat och mätta blev vi så jag kunde inte äta något mer på den dagen. Fint av Micke att bjuda på de.
Nu har jag varit ledig i 4 dagar. I lördags åkte vi över till Norrtälje för att julshoppa det sista och sen började stressen. Jag låg efter med en julklapp till Julia, jag tänkte sticka ett par sylta sockor som jag inte ens hade provat på att göra tidigare. Men jag började på och hela söndagen och måndagen gick till att sticka så fingrarna värkte. För jag skulle få skicka dem med Nette som åkte upp till Solf i senaste natt. Färdiga blev dom, bara någon timme före båten gick och jag måste säga att jag är nöjd med resultatet.


Och i söndags medan jag fektades med stickorna var Krister på rådjursjakt med sunds borna. Och det var en mäkta stolt man jag fick hem den eftermiddagen kan jag säga.Dom fick 2 rådjur och han sköt båda.


Det blir att fylla frysen snart då.
Idag var det bara att ta itu med att städa huset då. Men med julmusik ur högtalarna och julskinkan i ugnen så var det inga problem. Snön har dalat ner sedan igår, inga stora mängder men så att det är vitt på marken.


Där kom en bild på min "dörrkrans" också.
Eftersom jag nu ska jobba hela julen så har vi firat lite i förväg. När Krister kom hem tog vi in granen och klädde den. Det blev mycke bollar i år i brist på vanliga lampor. ;) man tager vad man haver.



julmiddagen har vi också ätit idag och lika bra gick det. Nu ikväll har vi varit ut på en promenad i snön runt byn och medans värmde vi bastun tills vi kom tillbaka. Nu blir det soffmys en stund före sängdags. Som sagt jag har 3 långa arbetsdagar framför mej nu men sen åker vi hem till Korsnäs 1 vecka!! Åå va jag längtar! har riktigt hemlängtan nu faktiskt.. Och Morris ska få komma med den här gången. Får se hur det går, de är ett år sedan han var hemma.


Nu hoppas jag att ni alla får en lugn och skön julhelg! God jul på er!!


Julstress? vad är de?

Publicerad 2014-12-17 08:04:20 i Allmänt,

Vad skönt att vakna tidigt medan de fortfarande är mörkt ute och du har inga som helst planer för dagen. Man får bara sitta och ta det lugnt med tända ljus och varmt honungsvatten. Inte för att jag har haft stressigt de senaste dagarna heller men. I måndags var vi in till stan och hjälpte tomten och igår var jag till Stallhagen på lunch med Nette, Alle och charmiga Frank. En fin tradition vi startat det där. Efter de va ja in en sväng till stan och fixade några klappar till.
På torsdag och fredag ska jag jobba. På fredagen blir vi bjudna på jullunch i Smakbyn hela konkarånkan, de ser vi fram emot. Har hört mycket gott om det julbordet i år, mumma.


Nä nu vill jag ha snö!!

Publicerad 2014-12-12 19:00:00 i Allmänt,

Nu vill jag ha snö!! på studs! Den svaga känslan jag tidigare hade av att julen är på väg är nu putts veck. Om vi bara skulle få lite snö... De är ju så mörkt och dystert ute. Men imorse fick jag se lucia som lyste upp Sund skolas festsal för en liten stund. Det var stämningsfullt. Efteråt fick vi pepparkakor och glögg. När jag kom hem fick jag tesällskap av Nette vännen. På eftermiddagen åkte jag till simhallen och tankade på kortet med friskvårdskupongerna jag fått från jobbet. Hade fortfarande några kvar och de måste användas före årets slut. Det blir att simma en vinter till ser det ut. Skidorna står nere i källaren och bara samlar damm. Oj va jag saknar att skida.Nu har vi ätit gott och ska bara mysa i soffan resten av kvällen. Regnet öser ner på utsidan och vi ska ladda inför en helg i jobbets tecken. Krister fortsätter hela veckan ut han med,dom har mycket att göra nu just. Fredagsmys åt folket! trevlig helg!

En stormig dag

Publicerad 2014-12-11 08:56:47 i Allmänt,

Igår var det inte min dag. För det första bevittnade jag en rådjurskrock i stan, bilisten smet och lämnade djuret att ligga där och sprattla mitt på vägen framför mej. Som tur va var det nån vänlig skäl som snabbt steg ur sin bil och tog tag i det trots regnet och stormen. Med tårarna i ögonen fortsatte jag in till stan och parkerade bilen och uträttade ärenden. Jag var borta ca.15 min och när jag kom tillbaka till bilen hade jag en parkeringsbot på vindrutan. Great! jag glömde helt bort parkeringsbrickan. Inte roligt med såna utgifter nu före jul. Nå jaa,resten av dagen var bättre. På eftermiddagen var jag på hjärtstartar kurs på jobbet. Vi har en defibrilator placerad hos oss och måste därför gå en obligatorisk kurs i de. Det va givande efter en låång paus från akutvården, man blir verkligen ringrostig.
Idag har jag börjat dagen med soffmys och min stickning, jag ska nog fortsätta med det ett tag till :) så bort med det dåliga och fokusera på allt bra. Ha en bra dag!

Det senaste nytt

Publicerad 2014-12-10 08:59:18 i Allmänt,

Det senaste nyheterna från öriket: Vårdkonflikten är löst och strejken blev avblåst igår och förväntas återgå till det normala imorgon. Ödriften är över, Sverige kabeln är åter kopplad och nu hoppas vi att vi slipper strömavbrott på ett tag framöver (och medan jag skriver detta blinkar det i lamporna 2 gånger). Den väntade stormen har anlänt i senaste natt den beräknas tillta till helgen. Jag är nu ledig i 3 dagar och har endast 4 dagar kvar att jobba före jul! Wohoo! Nu in till stan och uträtta ärenden och handla lite. Det var allt från örikets nyheter just nu.

Back to buisness

Publicerad 2014-12-07 12:54:21 i Allmänt,

Åhå!! då var den lediga veckan snart slut.. Tiden går nog fast man inget gör. I torsdags kom solen fram och visade sej från sin bästa sida. Jag var uppe med tuppen och fick se den här fina soluppgången.


På förmiddagen kom Nette hit och höll mej sällskap. Vi fikade och gick en liten promenad i solen.
I fredags var jag och hämtade Hulta ungarna efter att dom slutat skolan. Agneta och Tony hade åkt iväg till tyskland för att gå på julmarknad så barnen skulle vara hos oss över helgen. Så här har varit fullt hus och livat. Igår gick vi på julmarknad i stan,där fanns massor med grejer men vi köpte bara honung. Sedan var vi och köpte oss en julstjärna att hänga i köksfönstret.


Trots att det var självständighetsdagen var alla butiker öppna. De har blivit så p.g.a. att alla ålänningar annars åker över till sverige och handlar allt där inför julen. Nu ska vi fixa fika här och jag ska fortsätta sticka, såklart.

Julkänslan kommer smygande

Publicerad 2014-12-02 08:32:00 i Allmänt,

Nu hinner jag inte riktigt med, vi är redan inne i december! Snart är det jul! Senaste veckan var fullspäckad med jobb och lite annat smått och gott och i fredags var jag till jobbet på min lediga dag för att göra dörrkransar med mina härliga kollegor. Har ännu inte fått upp den på dörren så ni får se en bild när det är klart. Samma dag kom 2 vänner till ön som vi åkte in till stan för att umgås med. Vi gick ut och åt pizza och sedan "hem" till dem igen. Så roligt att träffa er! Känns tråkigt att jag jobbade så mycket under helgen och inte hade möjlighet att träffa er mera :/ Men vi får träffas när vi kommer hem, sen seenare. Huvudsaken att ni fick en härlig avkopplande helg. Som sagt så gick lilla julhelgen i jobbets tecken för mej. Men har ändå kunnat gå på julmarknad på Jan-karls gården, där var det mycket fint att titta på och julkänslan kom smygande. Krister var också där som parkeringsvakt från brandkåren. Lite snö på marken till nu så blir det toppen. Det vräkte ner snö här igår kväll men det blev till slask och försvann direkt. På tal om det, jag har fortfarande sommardäck på bilen! Blir att stanna hemma idag nu då. Nu har jag en veckas ledighet och ska bara ta det lugnt, sticka och pyssla på här hemma,eller vi får se vad det blir till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela