vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Kräftskiva

Publicerad 2014-08-30 21:11:53 i Allmänt,

Igår vaknade jag till ett ösregn som sedan snabbt försvann och solen tog över. Jag tog en cykeltur runt Kastelholm och Tosarby i ett försök att mjuka upp min rygg som börjat krångla, det hjälpte för stunden. Sedan lagade jag pajer inför kvällens kräftskiva i Hulta. Det blev en kantarell bacon paj och taco paj. Till det åt vi också rökta räkor, vitvinskokta musslor, ostbricka och givetvis kräftor.


En riktigt fin kväll.
Idag har vi gjort saft och kräm på de sista äpplena som Krister hade med sej från Korsnäs och ikväll har vi bara tittat på film och kopplat av eftersom jag ska jobba imorgon. Det är ju villaavslutning men här firas inte det på samma sätt som i Österbotten.
Ikväll har vi också bokat färjorna inför semestern, både mellan Åland-Åbo och Åland-Kapellskär, så snart snart är vi där :)

1år!

Publicerad 2014-08-29 09:58:48 i Allmänt,

Nå nu ska jag göra ett nytt försök till ett inlägg. Senaste dagarna har mina inlägg kastats bort istället för att publiceras, nå ja. I onsdags var det 1 år sedan vi flyttade hit till holmen. Har svårt att tro det, det har ju gått så fort. Trots att det inte varit lätt alla gånger av många olika skäl så vet vi båda att det var rätt beslut att packa ihop och börja en ny resa.. våran resa. Vi har äventyrat många känslor och relationer på vägen men jag tror och hoppas på att det kommer att finnas en förståelse för det sen i framtiden, sen seenare. När orken är slut måste man ladda om på olika vis och då är det svårt att säga på förhand vilket sätt som är rätt eller fel. Men jag har redan från början känt att så här var det meningen för oss.
Tanken var ju att vi skulle åka hem efter ett år men vi känner oss inte redo ännu för att återvända till Österbotten, bara på besök :)
Vi har fått många fina bekantskaper och nya upplevelser som förgyllt året här på kobban och för att inte glömma lugnet och naturen som iallafall gett mej ny energi.

Så länge du lever är förändringar oundvikliga. För din egen skull, gör det till något bra, det är en del av resan.

Skam den som ger sej ;)

Publicerad 2014-08-26 15:47:38 i Allmänt,

Tog mej i kragen och begav mej ut på en cykel tur idag också i behov av en endorfin kick. Hade inte det minsta träningsvärk från gårdagen och det gäller väl att passa på när man känner för något. Vädret var inte det bästa,mulet och regnet hängde i luften så jag visste ju att det skulle bli blött men det har väl ingen dött av. Tog en ny rutt idag Pålsböle, Svartsmara, Bjärström, Emkarby,Gölby och hem.Det visade sej bli ca.35 km. Hade jag vetat det innan skulle jag ha valt en annan rutt för ungefär halvvägs började det regna och sista biten öste det ner som om himlen var öppen. Det blev att gå raka vägen till en varm dusch.
Krister har jag knappt sett sen han kom hem. Han åkte iväg på jobb efter några timmars sömn. Han hade haft med sej en hel del godsaker så ikväll är vi nog sysselsatta. Det blir att safta och laga mos av det här






och dom här godingarna har jag förvällt och frysit ner redan. Här har det varit allt för torrt så det har varit dåligt med svamp men kanske det börjar ploppa upp i skogarna nu efter dagens skyfall ;)

Saknad delux

Publicerad 2014-08-26 10:50:28 i Allmänt,

Gjorde ett stort misstag och tittade på bilder av min gulle syster dotter. Tårarna rinner och jag saknar henne så mycket nu. Önskar jag kunde träffa er oftare.


Bilden har jag lånat av mamma som har fått umgås med vår lilla älva i helgen. Puss & kram på dej gulle!!

Good feeling

Publicerad 2014-08-25 16:05:00 i Allmänt,

Aaah, nu känns det skönt i kroppen. Ligger i schäslongen som bäst. Har precis duschat och ätit efter en 30 km cykel tur. En av dom bästa känslorna, tycker jag. Och tur hade jag med vädret, solen sken hela tiden men mörka moln runt i kring. Notplan på bilden nedan. Haga kungsgård Och vår kommun gård....var några av alla fina platser jag passerade. Nu ska jag bara läsa och ta det lugnt resten av dagen. Inatt kommer Krister och Agneta hem igen. Det har varit långa nätter medan han varit borta, inte bra att läsa deckare till sent om nätterna när man är ensam. Och i lördags var det grannarna som höll mej vaken med att testa V8 motorbåten så där kl.01-02. En nackdel med att jobba helger. Och emellan jobbpassen har jag haft besök i lördags av 2 f.d.kollegor och vänner, Jill och Peter. Trevligt återseende efter en lång tid nu. Dom var på ön över dagen och tog sej tid för att komma och hälsa på. Vi satt länge och pratade om gamla minnen så nu känner jag att det ska bli riktigt roligt att komma hem en snabbis på semestern. Bara 2 veckor kvar nu... :)

Gräsänka

Publicerad 2014-08-22 15:06:57 i Allmänt,

Har idag vinkat av mannen som är på väg hem till Österbotten för att gå på kurs på Söndag. Agneta följde med honom för att stilla sin Korsnäs längtan och själv får jag bita ihop och arbeta fram till semestern. Även om vi trivs här så visst är det roligt att få åka hem en sväng nu som då. Meeen det positiva med att få några dagar för sej själv är att göra precis som jag vill när jag vill så ikväll kan jag fast lägga mej tvärs över sängen och läsa min bok så länge jag vill utan att någon klagar på ljusskenet från lampan ;)
Om 2 veckor sitter vi båda på båten. Och mera arbetsork fick jag senast jag jobbade också tack vare mina fina, omtänksamma och gulliga kollegor. Dom kom ihåg min födelsedag trots att dom varit på semester.


Tur har jag som får ha så fina kollegor och vänner.
Och här om dagen fick jag en fin bukett solrosor av grannfrun. Roligt med fina människor runt sej. Man blir så glad!


Saknar nu alla fina människor i Österbotten också <3

I övrigt är det precis som förr. Var ut på en lång promenad med Nette igår kväll och är lite förtvivlad över att kameran lämna hemma. En riktigt fin kväll i skördetider var det. Nu blir det ett träningspass på gården för att samla mer energi inför en helg i jobbets tecken.

lugna lata dagar

Publicerad 2014-08-18 09:29:31 i Allmänt,

Har inte skrivit på länge nu igen men jag har egentligen inte haft nåt att skriva om heller.. vardagen rullar på med jobb och när vi är lediga har vi mest tagit det lugnt. Måste vila lite före semestern så vi inte är helt sluta då. Jag sitter mycket och läser och pusslet fick vi klart igår. 5 dagar tog det.


Regnet har äntligen hittat hit flera dagar i rad, det tycker jag är riktigt skönt. Måste vara ett tecken på att vi haft en fin sommar när man känner så.

Nu ska jag ta itu med en ny bok. Sen börjar lagret ta slut. Kom gärna med bok tips :)

Jamen hej! :)

Publicerad 2014-08-14 10:10:16 i Allmänt,

Jag tog en några dagars paus från sociala medier, skönt måste jag säga. Och under den tiden har jag varit som klistrad i en bok och börjat på ett pussel då när jag inte har jobbat förståss. Intresset för pusslet kommer faktiskt från jobbet där vi började för några veckor sedan med våra klienter. Man blir totalt fast när man börjar på. Tänkte att det blir en passlig sysselsättning även hemma hos oss i höst.






Dom har lovat regn här i över en veckas tid nu men skjuter bara fram det dag för dag. Skulle faktiskt vara skönt om det skulle komma nån skur nu efter denna varma sommar. Man känner att hösten hänger i luften.
Snart är det bara 3 veckor kvar till semester. Vi har börjat fundera om vi möjligen ska hinna hem till Korsnäs några dagar före avresan till Kroatien, det blir tajt men vad gör det, vi har ju semester då ;) har inte bokat ännu, avvakta lite.

Picknick i Järsö

Publicerad 2014-08-10 11:01:50 i Allmänt,

Igår vaknade vi till ännu en fin dag. Efter frukost packade vi picknick väskan och åkte in via stan och köpte sushi och sedan ut till Järsö. Vi sökte upp en naturstig och vandrade på den längs med stranden.




















Efter att vi ätit och tagit en tupplur på klipporna gick vi stigen tillbaka till bilen.
Vi hade båda fått mersmak på sushi och kom på att vi skulle prova på att göra själva. Vi åkte till affären och köpte ingredienser och sedan hem för att börja matlagningen. Det var kul men det tog ganska länge. Resultatet blev dock över förväntan, lika gott som köpta.







Där emellan hann jag med ett träningspass på gräsmattan och sedan raka vägen ner till grannarnas strand för ett kvällsdopp, har fått tillåtelse att gå ner och bada när jag känner för det.




Idag känns det lite svalare i luften och molnigt, solen tittar fram nu som då. Tror bestämt att jag tar en bok och kastar mej på gräsmattan. Ha en bra dag!

Skönt! nu tar jag helg!

Publicerad 2014-08-08 22:39:25 i Allmänt,

2 dagar jobb bakom mej och nu en ledig helg på det. Började på bästa vis med att ta ett träningspass på gräsmattan direkt efter jobbet. Kan inte förstå varför jag hållit upp med det så länge över sommaren, mår såå mycket bättre när jag tränar.


Efter det kom Nette och hämtade upp mej, vi åkte ut till Prästö och dök ner i det blå. Kvällen har varit fin och vi stannade till på några ställen på vägen hem.

Utsikt över Bomarsund


Och så var vi och hälsade på fåren vid kastelholm. Imorgon är det sovmorgon som gäller till en början, sen får vi se.



Heldag med Nette

Publicerad 2014-08-06 21:37:17 i Allmänt,

Denna dag började jag med en kort cykel tur till Västervik där Agneta och barnen var på simskola idag. Jag var bara en liten stund innan jag sedan cyklade hem igen för att Nette skulle komma till mig efter allt för lång tid sedan sist men vi har båda haft fullt upp i sommar och nu har vi hela vinterhalvåret framför oss. Vi drack kaffe, löste världsproblem och bokade in en matlagningskurs i Mickes kök på Smakbyn, så nu har vi något att se fram emot i februari :)
Sedan åkte vi till Stallhagen för att äta lunch, rekommenderar varmt deras mat! jätte gott! Och ölen också förståss.




Vi fortsatte in till stan, gick genom Maxinge och sedan in till centrum på loppis. Varmt som tusan var det idag så vi åkte sedan ut till gröna udden och svalkade oss i havet. Idag bestämde vi oss också för att börja träna så innan vi hoppade i de blå körde vi lite muskelkonditionträning på stranden, ja det såg säkert hel knäppt ut men det bjöd vi på, vi hade iallafall roligt :D


Vi simmade länge och njöt av sommarkvällen. Vi unnade oss glass också före vi åkte hem, för maten är helig för oss båda så det blir inga ändringar i kosten, nope. :) Tack för denna dag Nette, mycke skratt och prat, du förgyller min tid här på holmen <3
När jag kom hem var huset städat och fint, man blir ju så glad. Jag gick ut och plockade dom sista körsbären som inte hunnit bli mogna senast. Jag fick ett recept på körsbärslikör av en arbetskompis som vi provade på.



Nu är det bara att låta den stå och dra i sej i kylskåpet några dagar och sen får vi se.

Härliga sommar dag

Publicerad 2014-08-05 21:14:14 i Allmänt,

Överlevde jobbdagarna trots sjuka fötter och vätskeobalans så nu ska här njutas av mina 2 lediga dagar.
Åkte iväg till Delvik stranden idag på förmiddagen med barnen Karlsson och Agneta. Sarah och Robin har simskola där men idag blev det inget p.g.a. att dom misstänkte alger. Vi åkte då istället ut till Bamböle, där var vattnet klart och fint. Det var 25 grader i vattnet och vi var i lääänge för Sarah har precis lärt sej simma så nu är det roligt :)


Nog har vi en härlig sommar i år..! På hem vägen hämtade vi thai mat.
Krister kom hem nästan samtidigt som mej. Vi åt och sen åkte vi in till stan och köpte glass. Vi gick och tittade i affärer och dök in i Mariehamns bokhandel där vi hittade en bok som vi sökt efter i nästan 2 år!


Ja vi har sökt på netet och på flera ställen runt om i Stockholm utan resultat så det var riktigt skoj att hitta den. Den tillhör Maria Wern serien som vi båda läser. Det blev också en bonus bok inför semestern ;) Jag gillar att läsa på lite om orterna dit vi reser.


Åter en fin solnedgång. Skönt när man kan sitta ute till sent på kvällen. Men det är ju inte bara bra när det blir så här varmt allt för länge. Röklukt från skogs branden i sverige har vi känt av i flera dagar nu. Man får bara hoppas på att det ska börja regna där nu för att underlätta släckningsarbetet. Hemskt är det.

Ranta runt på holmen

Publicerad 2014-08-02 20:50:00 i Allmänt,

Idag blev det en utfärds dag. Vi började med att åka till Bamböle strand, har hört så mycket om den så vi ville ta oss en titt. Ett helt okej, mysigt ställe. Sedan fortsatte vi mot Bergö.. ...där gick vi upp till ett utkikstorn. Sedan styrde vi kosan mot Geta bergen och soltuna. Där tänkte vi äta men så kom vi på att vi skulle åka till Eckerö, Käringsund istället och titta runt. Där har dom filmat in vissa delar av saltkråkan. Nu har vi inte många vägar kvar att utforska på ön..det får bli öarna till näst då :)Ikväll blir det lördagsmys hemma i soffan för nu har jag 2 dagar jobb framför mig. Härlig lördag kväll till er!

Det lilla extra

Publicerad 2014-08-01 22:14:31 i Allmänt,

Efter en sovmorgon, tackvare dålig nattsömn p.g.a hosta, har det varit skönt att ta dagen som den kommit. När jag drack mitt morgon kaffe kom jag mej för att damma av Mickes kokbok som jag köpte mej till födelsedagen. Dagens enda projekt fick bli att handla och göra en god middag. Krister har haft en kort arbetsdag och började skruva på motorcykeln när han kom hem, själv har jag legat och gottat mej i solen så länge. Resultatet av dagens projekt blev vitvinskokta musslor i gräddig buljong och kräftor.







I väntan på en sen semester får man hitta på något extra för att ladda batterierna.



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela