vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Igår var jag..

Publicerad 2014-10-30 20:35:32 i Allmänt,

.. igång hela dagen med mycket program från morgon till kväll. Kl.6.30 träffade jag Nette vid simhallen som sagt. Det var en jätte bra vattengympa med fullt ös från början till slut. Efteråt lämnade jag kvar här och simmade. Då hade jag hela simbassängen helt för mej själv i 45 min, lite lyx de.
Efter det åkte jag in till stan och brände både pengar och tid. När jag kom hem började jag packa inför Vasa resan och hittade på massor att göra mittiallt. Jag tvättade min vita jacka och åkte senare på kvällen till Hulta för att tumla den och drack kaffe.
Idag har jag jobbat och har ännu en arbetsdag till före det bär av till Vasa imorgon natt. Nu ska jag krama Morris extra mycket för att fylla kvoten för några dagar, och Krister också förståss sen när han kommer hem från brandstation. Ha en mysig kväll!

Idag är det en..

Publicerad 2014-10-28 17:23:09 i Allmänt,

..bra dag. Solen har äntligen visat sig och jag har haft Nette, Alle och lilla Frank på lunch. Vilket härligt gäng! Roligt att träffas och surra lite.
På eftermiddagen har jag tvättat och fixat och ängnat mej åt min nya hobby. Anita på jobbet lärde mej sticka igår och sedan dess har jag övat som besatt. Haha, det är riktigt roligt faktiskt, avkopplande.


Det blir kanske inte så snyggt men övning ger färdighet. Ska åka och köpa mej egna stickor och garn nu ikväll.
Imorgon blir det tidig väckning. Kl.6.30 ska jag möta Nette vid simhallen. Vi ska gå på fananamma vattengympa så få se vad det blir till.

Lördag kväll

Publicerad 2014-10-25 17:47:19 i Allmänt,

Regnet det bara öser ner.. liite sol skulle inte vara så dumt nu.Det är råkallt i luften och blåsigt.
Igår blev det ett besök till simhallen i sällskap av Nette och på kvällen när Krister kom hem gjorde vi sushi och tittade på Idol.

Idag har jag experimenterat i köket. Det blev jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon vilket inte blev riktigt som jag tänkt mej när jag inte hade någon stavmixer. Nåja, Krister tyckte det var gott. Nu ser det ut att bli filmkväll här på haraldsbystrand. Det känns lite som att vi inte gör mycket annat än att ligger på soffan och jobbar däremellan. Men måste erkänna att det passar mej bra just nu efter en händelserik sommar, det måste inte vara program hela tiden, skönt med lugn och ro ibland. Imorgon kallar jobbet igen.
Ha en trevlig helg!

Resultatet

Publicerad 2014-10-21 20:52:16 i Allmänt,

Och för den som undrar om franska chokladkakan blev bra så kan jag bara säga, delicious! Och den smakade nog ännu bättre efter en kvällspromenad i duggregnet med Nette.
Nu är det också bestämt att jag och Nette tar oss upp till Vasa på högstadiets reunion party på strampen. Ska bli riktigt skoj att se alla, för många har man inte sett på 11 år.
Nu en värmande tekopp och soffmys med mina 2 hjäran före läggdags. Har 2 dagar jobb framför mej.
Godnatt!


På tal om chokladkaka och ubåtar

Publicerad 2014-10-21 15:24:26 i Allmänt,

Efter helgens arbete fick jag tillbringa halva gårdagen på soffan med migrän. Attans vad ofta jag börjar ha de nu då, undrar vad det ska bero på? Men före hann jag med en förmiddags promenad med Nette och Voffen. Idag började jag med en jogging tur i skogen, skönt!
Nu har jag precis bakat lite knäckebröd och en fransk chokladkaka gräddas i ugnen. Hoppas den blir lyckad. Och kallare blir det så här eldas i kaminen om dagarna nu för att få det varmt och mysigt. Däremellan spanar jag efter ubåtar i färjsundet efter att jag fick höra vem vi har till granne, haha! skämtosido.
Nu just sitter jag och grubblar över klassträffen som ordnas i Vasa allhelgona helgen. Tror bestämt att man ångrar sig om man inga åker. Speciellt när man får trevligt resesällskap. Ska forska vidare för att kanske få en extra ledig dag. Känns lite stressigt att åka upp till vasa och tillbaka till ön på 2 dagar... ska ta itu med det direkt tror jag..

Hittade ut ur dimman

Publicerad 2014-10-17 16:07:08 i Allmänt,

oj oj oj jag har ju nästan aldrig tid att skriva här mera.. för jag har ju haft fullt upp med att göra..ingenting! Nå det är inte hela sanningen men nästan ;) Jag har iallafall lyckats mota bort den begynnande höst depressionen som hastigt var in och svängde hemma hos oss med att återuppta mina jogging turer. Och det ger mej så mycket ny energi! Tänk vad 3 veckor semester kan ställa till med i motionsvanorna ;)
Och nu är det fredagsmys som gäller. Jag ska jobba lördag och söndag men ändå är der något speciellt med just fredagkvällar. Bara Krister kommer hem nu så är allt i sin ordning.
Trevlig helg!!


Höstrusk

Publicerad 2014-10-13 13:18:49 i Allmänt,

Fredag, lördag gick i jobbets tecken för min del. Igår, söndag gjorde vi inget speciellt alls. Det blev en filmmaraton dag på soffan. Mellan filmerna var vi faktiskt in till stan och handlade och senare på kvällen åkte vi ut till Hulta och kollade läget. De tråkiga höstvädret håller i sej med lite regn då och då och en rediger tjock dimma som inte vill lätta. Men nu idag, efter att ha pysslat och grejat här hemma ska jag trotsa vädret och ta mej ut i skogen. Imorgon är det jobbdax igen och sedan väntar 3 lediga dagar igen.


Bättre och sämre dagar

Publicerad 2014-10-09 19:20:34 i Allmänt,

Vi har alla bättre och sämre dagar och nu de senaste dagarna har jag inte alls varit på humör för något extra. Kan ha att göra med höststormen som drog förbi i dagarna,ja vem vet. Har inte haft lust att skriva här heller men har inte haft något att skriva om för den delen. Haha,gud vad pessimistisk jag låter men varför försköna när det faktiskt känns så, vi är bara människor med just bättre och sämre dagar.



Men idag tog jag mej lite i kragen och gjorde knäckebröd,städat och tvättat.


Till min räddning kom Nette på besök idag så nu har jag fått lite ny energi, och så har ja nu ikväll fått klartecken på att vi får gäster i november så de höjde humöret ytterligare. Något att se fram emot.

Krister är på brandövning ikväll och går igenom första hjälpen medan jag ligger hemma i schäslongen och kroppen skriker efter motion..men det regnar juh.. Skyller på det ikväll.

Rekreationsdag

Publicerad 2014-10-04 13:38:00 i Allmänt,

Igår var vi då på rekreationsdag från jobbet. Vi började med kaffe och kakbuffé på eftermiddagen och gick sedan en promenad ute på de röda klipporna. Skönt att röra på sej efter att ha ätit många olika sorters sötsaker. Det var mulet men varmt i luften. Det fanns många stugor ute på klipporna, vi tog oss en närmare titt på en av dem. Tänk att få ha en sådan fin stuga att åka till. Efter promenaden fick vi prova på yoga. Det var riktigt intressant måste jag säga. Det var inte det lättaste men ändå avslappnande. Sedan gick vi över till pool och bastu avdelningen där vi fick ännu mer avkoppling i bubbelbadet. Efter allt det här väntade en 3 rätters middag. Jätte god mat och trevligt hade vi, en lyckad dag. Denna dag började jag med att springa till kvarnbo och hämta bilen som fått stå vid jobbet över natten. Krister hade åkt i väg tidigt i morse för att fiska.Skönt att börja komma igång igen efter förkylningen. Och nu på eftermiddagen har jag haft besök av en vän från Korsnäs. Trevligt med lite "hemma" folk. Nu blir det en eftermiddags powernap känner jag.. skönt med en lugn lördag.

It's lööv in the air

Publicerad 2014-10-01 14:44:00 i Allmänt,

Nu är det höst. Det var en kall och ruggig morgon som vi vaknade upp till idag, det var minusgrader till och med. Dimman låg tjockt över färjsundet ända fram till 11-tiden då solen tog över. Och idag är det en mycket speciell dag för mosters lilla hjärta fyller 4 år idag!! Grattis gulle vårat! många varma kramar från moster ica och Krille ! Men det är inte bara hennes dag, hon får dela den med en god vän, stor grattiskram. A-C :)Igår kväll for vi ut på svampjakt i Borgboda skogarna. Det verkar vara liite tidigt ännu för dom vi hittade var rätt små. Fick även se vad blixten åstadkommit. Och det här var en ny växt för mej men fick senare veta att det är trollbär, dock inte ätliga. Idag, efter att dimman lagt sej, gick jag ut på en promenad i skogen och till stranden. Det finns så fina vandringsleder här i skogarna. Härligt att vara ute nu när solen ännu värmer skönt och löven faller ur träden.På fredag ska vi ha rekreationsdag från jobbet. Vi ska få åka till Havsvidden i Geta och ha program hela eftermiddagen och kvällen. Det ska bli kul men före det väntar lite jobb imorgon och fredag förmiddag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela