vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Glada vappen!!

Publicerad 2015-04-30 20:42:11 i

Glada vappen till er!! 
och idag är det också Nettes födelsedag!! Grattis till dej vännen! 

Fick vara på kalas igår och äta supergod tårta. 
Jag har mest lallat på i några dagar nu, tränat och slappat, bästa kombinationen. På tisdag kväll fick jag till och med Krister med mej på promenad. 
Igår var jag på fananamma Fight IT och idag sprang jag strandpromenaden i stan så redan nu ikväll känner jag av den kommande träningsvärken,ajaj. I stan fick jag syn på ett blommande magnolia träd, lite tidigt känns det som. 
När jag kom hem från stan började vi grilla och nu har vi lagat struvor för ett helt kompani. 
Nu blir det soffmys och sovmorgon imorgon sedan kör jag igång med kvällstur på jobbet och heldagar lördag och söndag.  Ha en trevlig helg ni som får vara lediga!  

Sköna söndag

Publicerad 2015-04-26 13:44:24 i

Med skön musik i bakgrunden, för tillfället Darins nya låt ta mej tillbaka, ligger jag på soffan och laddar batterierna för att senare ta mej i kragen och ut i skogen på en intervall joggingtur. 
Krister åkte precis in till stan för att vara ordningsvakt på en fotbollsmatch så det är bara jag och Morrisen hemma. Fästingmagneten, suck     vad less jag blir på dom där odjuren. Tog en bild på en av dom mindre så ni ska få se att det inte är speciellt lätt att ens hitta dom.
Idag är det Ålands flaggas dag så här i haraldsby vädrar man dom flitigt iallafall. I år blir den 71 år. 
Tidigare på förmiddagen började vi på med att lägga ihop en fotobok från vår honeymoon, så här 2 år efteråt..  bättre sent än aldrig.  Vi är långt ifrån klara men vi har ju iallafall börjat och skam den som ger sej.
Tänkte avsluta med mina favorit bilder från veckan som var <3

Underbart är kort

Publicerad 2015-04-25 20:21:51 i

Ja gårdagen blev precis som vi hoppats på.  Maten var superb och Ann-Helen fick träffa kocken, check.  


Mätta och nöjda åkte vi hem till Nette där Ann-Helen fick göra färdigt sin midsommar krona medan vi tittade på film och åt ostbricka med  skumpa. 
Det blev ingen sovmorgon idag trots att Ann-Helen skulle resa hemåt på eftermiddagen. Tvärtom, upp och iväg för att hinna se så mycket som möjligt. Vi besökte Maxinge och inhandlade lite souvenirer, åkte till Ramsholmen på picknick och körde ut till Järsö för att se den fina skärgården. 
Sedan var det dags att vinka av henne vid hamnen.  
Vilken vecka säger jag bara! Intensiv men så skoj. 
Kändes lite konstigt att inte ha några planer för kvällen men samtidigt skönt.  Har fått umgås med min man nu som jag knappt sett på två veckor. Vi har bastat och ska snart se en film, om jag hålls vaken.
Jo och föresten, nu har mazdan fått ny identitet ;)

God morgon!!

Publicerad 2015-04-24 13:50:09 i

Eller god dag!  Skönt att sova ut efter en oplanerad 20 timmars arbetsdag/natt.  Men vad gör man när det krisar sej och nu är jag dessutom ledig fram till måndag, tummen upp.  Så nu är det fritt fram att umgås med tjejerna bara dom slutar sina jobb.  Ikväll har vi Smakbyn på schemat. Hoppas på god mat och att Uleåborgaren ska få träffa Ålands charmiga kock.  
I onsdags, efter middag och hemvete bak hemma hos oss, åkte vi dit och tänkte fika men vi var alldeles för sent ute. Ann-Helen fick istället se Kastelholm, Bomarsund, Prästö, Vårdö och så åkte vi ut till Simskäla färjfäste. 

Road trip

Publicerad 2015-04-22 08:43:07 i

Igår efter att jag suttit i flera timmar och skrivit på bloggen och städat huset så kom Nette och Ann-Helen och hämtade mej för att åka till Stallhagen och äta middag. Vi fick ost med maskros marmelad till förrätt och entrecote med vitlökssmör till varmrätt, jätte gott var det. Och självklart provade vi deras egna öl. 

Efter det åkte vi ut till Geta och Havsvidden för att visa Ann-Helen vackra platser och var Nette har jobbat. 
Före solen gick ner hann vi upp till Soltuna för att ha fin utsikt.
På hemvägen körde vi via kvarnbo och visade vikinga byn och var jag jobbar. 
Vi var nog lite tidsoptimister när vi planerade den här rutten för vi hann bara till 2 ställen av 5. Vi får lov att fortsätta ikväll när dom här brudarna har jobbat klart. Idag ska jag fixa middagen och så ska dom få nybakat hemvete bröd till det så jag har lite att pyssla med idag före jag hämtar Ann-Helen från praktiken. Men oj så roligt vi haft hittills och vi har många dagar kvar ännu.  Krister går väktar kurser på kvällarna nu så honom går det ingen nöd på och Morris njuter av våren, han vill bara vara ute nu. Tycker bara så synd om han när han invaderas av fästingar nu.  Jag tog bort en av mej själv här för nån dag sen också. Dom är så små att man knappt ser dem före det blir rött och irriterat,usch dom är för äckliga!

Fullspäckad vecka

Publicerad 2015-04-21 11:39:23 i

Ja-a nu är det nog bara tack vare det fina vårvädret och fågelkvittret som jag inte lackar ur helt och hållet efter att ha suttit i flera timmar och skrivit det längsta inlägget på mycket mycket länge och så bara försvinner det på en bråkdels sekund. Nå jag ger det en chans till bara för att jag kan sitta ute i solen. 
Det har varit en fullspäckad vecka. I torsdags tog jag båt och buss till favorit staden Stockholm som gör mej lika yr av lycka varje gång! 
Men den här gången bytte jag bara färdmedel till tåg och fortsatte till Västerås för att hälsa på min moster och två kusiner.  Kusin Cajan hämtade mej på tågstationen kl.12.30 och vi åkte in till stan och åt lunch. Sedan åkte Cajan tillbaka till jobbet medan jag gick och shoppade. Jag fick istället sällskap av de här fina typerna. 
När Cajan jobbat klart hämtade han mej och vi åkte ut till ett shoppingcenter utanför stan. När vi var klara med shoppingen åkte vi hem till moster där också mamma var. Hon hade varit där sedan i måndags. Vi gjorde oss i ordning och åkte ner på stan igen för att möta upp min andra kusin.  Vi åt middag på ett fint ställe, Nom. 
 
Några vänner till kusinerna kom också dit och vi hade så trevligt. Vi yngre fortsatte sedan ut för att se Västerås nattliv. Dagen efter var vi trötta men glada. Vi var hemma hos moster och umgicks.  På eftermiddagen åkte mamma iväg till flyget och jag till tåget. Regnet hängde lätt i luften den här dagen men när jag kom in till Stockholm började det lätta upp och molnen sprack på en blå himmel. Jag gick en runda på stan till mina favorit butiker och sedan ut till kungsträdgården där det redan blommade i några av körsbärsträden, sagolikt. 
Efter nån timme åkte jag med bussen till kappelskär och därifrån båten hem. På lördagen var det tidig väckning för att jobba igen och samma procedur på söndag.  Igår jobbade jag kort dag. Efter jobbet åkte jag hem till Nette för nu har Ann-Helen anlänt till holmen.  Det var så roligt att ses efter så lång tid.  Nette hade fixat super goda lax burgare som vi grillade. 
Efter maten började vi pyssla med midsommar kronor så att Ann-Helen ska ha ett minne från veckan på ön. Det blev mycke snack och liten verkstad ;)
Idag har vi road trip på schemat, perfekt en sån här fin vårdag. Måste ju tillägga att medan jag var i Sverige så har vitsipporna slagit ut och gräset har blivit klippt första gången, härligt! 

Saltvik skogarna

Publicerad 2015-04-13 20:57:46 i Allmänt,

Uppdatering från Tengsödavik. Vi var några motionärer som gick en 8 km vandring längs traktorspår, rådjursstigar, berg och insjöar. Återigen tappar man hakan för den härliga naturen här på Åland. Omöjligt att fånga det på bild men jag försökte.
































Vi tog fika paus uppe på berget vid nötviken.










När vi kom tillbaka hem till Pias paradis varvade vi ner i hennes växthus där det fortfarande var varmt trots att solen gått ner. En riktigt fin kväll.

Papperskrig

Publicerad 2015-04-13 14:31:32 i Allmänt,

Igår hade vi en riktigt lat dag. Pysslade på här hemma och bara tog det lugnt.
Efter några månader utan sushi restaurang på ön så har det äntligen öppnat en ny nu före påsk så igår åkte vi dit och köpte hem. Såå gott!!

På eftermiddagen kände jag att jag höll på att få huvudvärk men ignorerade det, tog istället värkmedicin och åkte iväg på ett fananamma pass. Efter passet hann jag just och just hem innanför dörren före migrän och illamåendet slog till. Så det var min söndag kväll de.. tyst,mörkt och stilla.
Idag har jag åkt av och an i stan, samlat ihop papper för att min bil ska få bli ålänning, men har ännu ett papper som saknas så inget register byte idag ännu, vilket papperskrig alltså!
Jag tog några vår bilder inne i stan också, kunde inte låta bli.







Ikväll ska jag till Tengsödavik och gå en vandringsled med några kollegor. Återkommer med bilder från de.
På torsdag, nästa gång jag är ledig, ska jag åka till Västerås till min moster. Mamma åkte dit redan idag så jag får träffa henne på samma gång. Det blir en kort resa men skönt att röra på sej tycker jag, hinner vara nån timma i min favorit stad Stockholm också. Nej nu ska jag fixa ihop en kyckling gryta till kvällen..

Eufori

Publicerad 2015-04-11 22:28:00 i Allmänt,

Ja nu just behöver jag bara slå upp ögonen på mornarna och se solen som skiner för att bli euforisk.
I onsdags tog jag itu med träningen igen efter en lång tids flunssa, så det blev ett pass Fight IT med fananamma.
Torsdag och fredag var jag på jobb. På fredagen gjorde vi en liten utflykt ut till långbergsöda där en kollega bor. Dom har massor med fina djur bl.a hästar och får. En av hästarna fick föl för en vecka sedan och fåren lammar som bäst. Jag blev helt såld! Jag skulle kunna sadla om och börja jobba med djur vilken dag som helst efter det här besöket på gården. Idag på förmiddagen åkte vi till stan och köpte citrus mylla och ny kruka till citronträdet och gjorde lite andra ärenden. Efter det fick jag åka på stall tur med Nette och titta till finaste Lysbeth. Vi fikade i solen, borstade och fixade i stallet och jag fick även chansen att rida lite :D Hur roligt som helst! Det är nog två år sedan jag red senast. Efter det åkte vi hem till oss och grillade och började förbereda lite pyssel före vår vän Ann-Helen kommer nästa vecka. Vi ska göra midsommar kronor som ett minne av Ålands vistelsen men för att hinna med annat också den där korta tiden hon är här så bestämde vi oss för att klippa och göra i ordning på förhand. Sämre sysselsättning kunde man ha en lördagkväll ;)

Vårens första dag

Publicerad 2015-04-08 07:25:14 i Allmänt,

Igår, ledigheten till ära var det +8 grader varmt och solsken redan på morgonen.
På förmiddagen åkte jag till Nette för att planera en veckas skoj för om knappt 2 veckor kommer en gemensam barndomsvän som studerar till läkare hit för att göra 1 veckas praktik på sjukhuset. Så det blir nog ingen vilovecka för hennes del. När vi hade planerat färdigt åkte vi in till stan och skaffade lite av det vi behöver inför hennes ankomst. Sedan åt vi thai mat och strosade på stan. Det började bli rätt varmt mitt på dagen så vi åkte ut till Nabben och satt oss ner i solen ett tag.

























När jag senare kom hem såg man hur det hade exploderat i naturen bara över några timmar! Blåsipporna hade kommit upp från ingenstans.








Jag fixade ihop lite mat som fick sköta sej själv i ugnen medan jag tog min bok och satte mej i kuvösen där det var riktigt varmt och skönt nu så då fick också mitt citronträd komma upp ur vinterförvaringen.


Morris var också glad över att äntligen få sola sej i kuvösen igen. Min lilla fotomodell.











Det är nu det börjar, den absolut bästa tiden på året med den efterlängtade solen och alla blommor. Det ser ut att fortsätta så här nu en vecka fram men idag river det rejält i knutarna. Det får bli innesysslor idag då.

Härliga skärgårdsliv

Publicerad 2015-04-03 21:51:05 i Allmänt,

Är nu åter hemma efter 2 avkopplande dagar på brändö med familjen Helgas. Har haft äran att få vara med och inviga nya stugan med Nette och hennes föräldrar. Vi har mått som prinsessor! Fått god mat och dryck, lugn och ro, varit på promenad med hundarna och dessutom badat bastu och doppade oss 3 gånger i havet.























och nu en varning för känsliga läsare, årets första orm uppenbarade sej under vår promenad idag... Usch säger jag bara!!



Har verkligen njutit av dom här dagarna och jag känner mej lyckligt lottad som fått möjligheten att flytta ut i skärgården. Nu ska nog orka jobba hela helgen tills Krister kommer hem igen. Nu är det läggdags, havsluften är sövande ;)

Veckovila

Publicerad 2015-04-01 20:39:06 i Allmänt,

Åå nu blir jag ledig i 2 dagar efter att ha jobbat en extra dag i måndags och igår var jag ensam på eftermiddags skiftet p.g.a personalbrist..idag var dock en relativt normal arbetsdag men nu är jag trött och vill vila så imorgon smiter jag med Nette till Brändö. Vi blir där över natten. Krister ska åka hem till Korsnäs över påsk, han åker imorgon med eftermiddags båten som tur vad trafikerar nu då trots hot om att börja sympati strejka hela påsk helgen. Ja det är spännande, nästan jämt, att bo på en holme ;)



Ett riktigt väder bakslag fick vi här natten till tisdagen. Det var alldeles vitt på marken när vi gick upp på morgonen men som tur var smälte det bort före det blev kvällen.
Nu blir det att packa lite före snarklådan,Nattinatt.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela