vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

En skön september helg

Publicerad 2015-09-28 09:39:03 i

Mycket har vi hunnit med de senaste dagarna, både måsten och nöjen.
 Humorshowen vi var på i onsdags var toppen! Vi skratta så tårarna rann. Roligt med ett avbrott mitt i veckan.  Blev dessutom bortskämda med middag hos Nette innan showen. 
I helgen har vi fått mycket gjort på gården och fixat inför vintern. Efteråt var vi sugna på att basta så vi packade väskan och åkte till simhallen och fick lite motion på samma gång. Kvällen tillbringades hemma i soffan med en bra film.
Igår var vi ute i skogen hela förmiddagen och irrade runt för att söka svamp. Vi var flera timmar utan att hitta någon större mängd så vi gav upp och var på väg hem när vi sprang på ett riktigt svampställe. Tyvärr visste även rådjuren om denna plats så mycket va redan uppätet men vi gör ett nytt försök om en vecka. 
På eftermiddagen åkte vi till Hulta på kalas.  Chanelle har fyllt år i veckan och bjöd på choklad kaka.
Efter det hann jag iväg på ett fananamma pass medans Krister åkte till skogen igen. 
Nu har jag fortfarande ledigt idag till. Har inget på schemat, tar dagen som den kommer. Sitter som bäst och myser med Morris i famnen.  Skönt med höst tycker jag. 

Skördetider

Publicerad 2015-09-23 09:28:09 i

Senaste helg var det skördefest här på ön, enligt mej en av de mysigaste helgerna att befinna sej på Åland. Tyvärr var det min jobbhelg denna gång men vi hann med några Gårdar på fredagen ändå.  Vi besökte våra grannar,  Chipsen och fick en rundvandring i fabriken iklädd det senaste höstmodet ;) 
Efter att vi shoppat lakrits och choklad åkte vi till Bolstaholm för att äta den obligatoriska bolstaholm burgaren i mysig miljö.
Vi köpte gårdens egna korv, äpplen och lök. 
På lördagen efter jobbet hann vi också med ett besök på Haga kungsgård där vi fick bekanta oss med gårdens kalvar och se hur det går till under mjölkningen på en modern gård. 
Nu när jag varit ledig har jag fixat och donat lite här hemma,  vilat, tränat och igår var jag och Nette ut i skogen för att plocka blåbär som det fortfarande finns massor av. 
Ikväll ska vi till Alandica för att förhoppningsvis få ett gott skratt. Det blir humorshow med svenska och finlandssvenska komiker. Men först en jogging tur och fixa här hemma.  
Ha en fin dag! 

Fridfulla skärgård

Publicerad 2015-09-18 13:25:56 i

Mitt långa fina inlägg om Sottunga och Kökar har inte gått att publicera de senaste dagarna :( här kommer därför en kortare version.  
Vi besökte alltså Sottunga och Kökar förra lördagen.  Kökar kom att bli min favorit bland alla Ålands öar. 

 Söndagen fortsatte i friluftslivets tecken på hemmaplan i lingon skogen. 
På måndagen åkte jag på dagskryssning med några fina kollegor för att fira en av dem som snart ska fylla 60.  Det blev en lyckad dag, roligt hade vi.

Gillar läget

Publicerad 2015-09-11 21:12:47 i

Med en bra vecka i backspegeln tar jag nu ledigt tre dagar. Jobbet har varit givande med bland annat våffelstekning ute på nybyggda terassen och tjejmilen väckte upp motivationen för att börja träna på allvar igen så det har blivit flera joggingturer i veckan och idag även ett fananamma pass efter en halv dag på jobbet. Skön känsla i kropp och knopp. 

Det bästa på hela veckan är att min lilla prins (Morris)  är helt återställd efter sin sjukdom.  Han får fortfarande medicin men är pigg och glad. 

Imorgon ska vi åka på utflykt med Nette till Sottunga och Kökar. Dom har lovat fint väder så jag är säker på att det blir toppen. 

Livet leker

Publicerad 2015-09-07 09:58:28 i

Även denna gång gick det vägen för min lilla skatt. Han fick lämna djurkliniken kl.16 i fredags och var redan då mycket piggare. Morris egen nanny Nette hämtade hem honom eftersom matte och husse var tvungen att jobba. Droppet han fick gjorde susen och första dosen av medicinen hade börjat verka. Han hade dessutom ätit med god aptit vilket han inte gjort sedan helgen innan. Han konstaterades ha fått en fästing sjukdom som går att medicinera. Det finns tydligen 4 olika fästing sjukdomar som är mycket allvarliga. Exakt vilken av dem Morris har vet vi inte ännu. Blodprovet kunde inte skickas bort för närmare analys på grund av att det var veckoslut. Men veterinären kommer att ringa idag för uppföljning så kanske vi får veta då. 
Efter några dagars velande kunde jag då också bestämma mej för att åka till Stockholm på lördagen för att springa tjejmilen med Nette. Det blev klart natten till lördagen då Morris höll mej vaken från kl.01 på natten. Han var så kramsjuk och ville vara nära, lilla gullet.  
Så med ett sömnsaldo duktigt på minus, huvudvärk och otränad åkte jag och Nette till Stockholm med gott samvete och gott humör. 
Vi hade jätte roligt och vilken stämning det var väl framme på Gärdet. Vädret var bra men just före vi skulle springa kom det en störtskur så vi var lagom våta och kalla inför starten. 

Det var en härlig känsla genom hela loppet och i mål kom vi.
Jag sprang på 1.05, långt ifrån person bästa (56 min. i närpes för några år sedan. Har bara sprungit tjejmilen en gång förut.) men mycket nöjd med tanke på dagsformen och dessutom blev man så taggad att börja springa på allvar igen. Trötta och hungriga åkte vi hem sedan på kvällen igen. Biff och stekbordet + glass i stora lass på Rosella satt som en smäck. 
När jag kom hem klättrade Morris på väggarna, och husse var uppgiven på hans klagosång så efter att vi gosat fick han gå ut för första gången och det var en glad frasse kan jag tala om.  På söndag morgon kom han in och fick sin medicin före jag åkte till jobbet och då kändes det som att han då blev frisk förklarad. Härligt när det går så snabbt åt rätt håll. 

lägesrapport från veterinären

Publicerad 2015-09-04 11:40:43 i

Morris blev inlagd över dagen för att få dropp. Dom kunde inte säga i nu läget vad han egentligen felas annat än att allmäntillståndet är sämre och att blodproven visade förhöjda vitablodkroppar. Vi får helt enkelt vänta och se. Lilla hjärtat. 

Från myspys till allvar

Publicerad 2015-09-04 08:25:06 i

Vi har haft en fin höst, varm och solig. Jag tycker att vi tagit vara på dagarna på bästa vis. På lediga dagar har jag och Nette unnat oss flera café besök,  det finns ju så många mysiga sommar cafén och restauranger här.
Många hemma kvällar med en bok i handen har vi också haft.
Villaavslutning firade vi ute på Brändö med familjen Helgas och en vän från högstadietiden.  En avkopplande helg med sol, bad, fiske,  Lappo besök och kräftskiva. 
Den här veckan har varit mindre kul. När jag kom hem från jobbet i måndags betedde sej Morris mycket konstigt och allmäntillståndet ändrades snabbt till det sämre.  Nå det slutade med ett akut veterinär besök. Han röntgades och konstaterades ha förstoppning, måste ha ätit något opassande. Han fick olja som skulle hjälpa han på traven. På natten ville han ut och blev då borta i nästan två dygn. På onsdag kvällen hittade vi honom i grannens traktor. Han var fortfarande slö men såg ändå ut att vara på bättringsvägen.  Han fick vatten via spruta och på natten till torsdagen verkade han piggare och drack då självmant.  Jag jobbade hela torsdagen så Nette var här som sällskap åt Morris <3 Han blev allt piggare mot kvällen och allt verkade lugnt.  Imorse vaknade jag med ett ryck och kände direkt att nåt var på tok eftersom jag inte hört ett knyst av Morris under natten.  Mycket riktigt, han är nu igen mycket tröttare och hängigare. Hade dessutom kräkts igen.  Så nu sitter vi här och gosas medan vi väntar på att klockan ska bli 10.40, för då har vi åter igen en tid till smådjurs kliniken.  Hoppas han blir frisk för annars går jag sönder. Lilla vännen min. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela