vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Tid för pyssel

Publicerad 2013-10-30 18:37:29 i Allmänt,

Nu har jag en lugnare period på jobbet, skönt faktiskt så man hinner återhämta sig. Har haft två lediga dagar då jag sovit ut och pysslat lite med det ena och det andra. Städat bort sommar blommorna och tvättmaskinen har gjort sitt.
För några veckor sedan fick vi en pumpa av några vänner som var på besök. Så nu har jag fixat till den inför halloween. Så här blev resultatet

Blir riktigt glad när jag ser den faktiskt :)
Av helgens besök fick vi en rökt ål! Levererad ända från Kalmar.


Den såg inte så trevlig ut, speciellt inte när man har orm fobi, men oj så gott det var mmm.. :) Det var första gången jag fick smaka på det.


Här är ännu en bild på pumpan i mörker. Den har verkligen utstrålning ;)

Bilder från tidigare inlägg

Publicerad 2013-10-29 17:59:06 i Allmänt,

Det faller bort bilder ibland när jag bloggar från telefonen, så här kommer det några.

Trollkarlen Seth Engström som underhöll på mina kusiners kalas i Skultuna.


Här en bild på den goda efterrätten vi fick.


Det här är taget på en mysig pub, Nom, i Västerås

Sliten..men roligt har vi haft :)

Publicerad 2013-10-29 15:20:00 i Allmänt,

Nu känner jag mig faktiskt rätt sliten efter två intensiva veckor. Först var Casper här och vi hade fullt och roligt program. Sedan jobba vi långa dagar hela veckan. Natten till fredagen kom mamma, Tomas, syrran och Kena på besök. Vi hade en välbehövlig sovmorgon innan vi for in till Mariehamn för lite shopping och fikade sedan på ett mysigt café mitt in i stan. Vi åkte ut till Maxinge och tittade runt där också. På hemvägen blev det många omvägar för lite sevärdheter. På kvällen när Krister också tagit helg åkte vi in till stan igen för att äta gott, det var svårt att bestämma sig men det blev starkt och Texas inspirerat. Efteråt gick vi via Arken och slutligen Dinos. Vi åkte sen hem för att packa väskan, eftersom det åter var dags för tidig väckning för att hinna med första turen med Rosella följande morgon. Rosella tog oss över till Norrtelje, och därifrån bilade vi till Västerås, till vår kusin Cajan, där vi skulle övernatta. Ännu var vi inte klara med shoppingen så vi åkte ut till Erikslund, nya shoppingcentret i Västerås. Det var enormt så vi skulle aldrig ha hunnit titta genom hela. Vi sökte upp det vi behövde och åt sedan lunch på en grekisk kolgrill. Vi åkte hem till Cajan och gjorde oss i ordning för att senare på kvällen fira våra kusiner på 30-årsdagen. Festen hölls på Skultuna brukshotell där det bjöds på otroligt god italiensk buffé. Och som underhållare hela kvällen var självaste Seth Engström, en helt fantastisk illusionist! Han kunde verkligen hantera kortleken. Han har bland annat medverkat i talang 2008 och är portad från de mesta casionon i världen. Är otroligt imponerad! Det var verkligen roligt att få vara med och fira våra kusiner. Fick också träffa många nya människor och dessutom återse många av deras vänner.  Men festen var inte slut här, vi åkte vidare in till Västerås och gjorde stan osäker. 
En helg man länge kommer att minnas. På söndagen var vi ute på stan och åt gott, Italienskt även den här gången. Senare på eftermiddagen var det dags att söka sig hem igen. Vi kom hem till Haraldsby kl.23.30. Syrran och Kena hann vila en timme innan det var dags för att söka sig ut till långnäs för nästa båttur. Mamma hade varit hemma hos oss och tittat till min lilla ögonsten Morris :) För våran del var det bara att hasa sig ur sängen på måndag morgonen och söka sig iväg på jobb. Så nu är sliten bara förnamnet...

Lite det ena och det andra

Publicerad 2013-10-22 21:22:06 i Allmänt,

Nu har vi också haft vår första frostnatt. I söndags när jag åkte till jobbet visade det -5 på mätaren. Sommardäcken är fortfarande på bilen och tror nog det får vara så ett tag till, för idag var det uppe i 7 grader igen. I lördags när vi var till Uppsala med Casper höll jag på att frysa ihjäl, jag frös ända in i benmärgen så jag var tvungen att köpa en vinterjacka

Det var Casper som valde färg när jag inte kunde bestämma mej, får se hur länge den är vit ;) Vi hittade en hel del fynd till honom också allt från tröjor,skor och byxor.
Och fast det blivit kallt finns det fortfarande mycke fästingar. Har nu haft mitt livs första fästing fast biten på handleden! konstigt ställe men där var den. Usch va dom är äckliga!
Glöggsäsongen har vi dragit igång igår också. Blev sugna på de när vi såg Blossas årgångsglögg på Rosella i helgen

Men den flaskan vågade vi oss inte på en måndag, det fick bli en helt vanlig hederlig Marli glögg,mmm.
Idag har jag varit ledig. passade på att städa och tvätta sängkläder tills mamma och syster & co. kommer.
For in till stan för att fixa nytt abonemang till telefonen och fick sällskap av Nette :) vi kollade in Tillfället, ett varuhus som jag inte vetat om och sen fikade vi på ett litet mysigt café


vardagslyx kallar jag det. Tack för det vännen!
Ikväll har vi bara donat och rustat här hemma. Regnet öser ner och det blåser hårda vindar nu. Skönt att få vara inne i värmen...



En trevlig weekend

Publicerad 2013-10-20 20:01:45 i Allmänt,

Nu har vi vinkat av helgens gäst. Det har varit fullt program alla dagar. Vi har shoppat, ätit gott, besökt Mariebad med kusinerna, haft fredagsmys och kollat idol, varit över till Norrtelje och Uppsala för lite mera shopping. Det har varit riktigt mysigt och vi hoppas det blir ett besök till snart igen. <3






Höstlov!!

Publicerad 2013-10-16 20:20:35 i Allmänt,

Nu har man igen flera långa jobbdagar bakom sig och tre lediga dagar framför mej. Och nu har vi också mycket att se fram emot under den kommande månaden, många besök och sen åtminstone 1 Sverige resa och 30 års fest! Så nu i dagarna har vi fixat och gjort i ordning i gästrummen, för imorgon kommer första besöket :) Casper <3 Det har vi länge väntat på! ska bli så roligt! Får se vad vi ska hitta på..


Här är gästrummet på övervåningen

Laddat batterierna

Publicerad 2013-10-10 20:36:19 i Allmänt,

Nu har jag haft två lediga dagar och verkligen vilat och gjort bara det jag haft lust med. Det har regnat båda dagarna men rätt så varmt ändå. Idag ville jag överraska min man så jag gjorde hans absoluta favorit dessert, chokladfondant. Jag har aldrig provat på den förut men det blev bra. Jag fick 10 poäng och han gemförde den med den han fick på Bora bora så jag är nöjd :)

Efter den här godbiten var det bra med en promenad runt Godby.
Lite myspys har jag inhandlat också så här till hösten. Det blir alltid något extra när man åker in till Sparhallen.




Lycka!

Publicerad 2013-10-09 15:02:00 i Allmänt,

Lycka är att ha goda vänner! De här fina presenterna kom på posten idag :) man blir ju alldeles varm om hjärtat och nu behöver vi inte frysa om öronen heller :D Kram till er och alla andra vänner! Jag saknar er!p.s. vad du är duktig L! ;)

Helgen som kom och gick

Publicerad 2013-10-07 20:40:44 i Allmänt,

Vi har haft en lugn och trevlig helg med varierande program. I fredags hade vi besök av "hemma folk", så roligt att se dem :) Vi hann också åka och träffa dem på lördagen. Det blev lite shopping eftersom jag åkt hit till holmen utan höstskor


och k:s telefon hade sagt upp kontraktet så det blev en ny till honom. Vi åt på Texas Long horn restaurang i stan, där var såå god mat!


sällskapssjuka som vi är åkte vi sen till Hulta där vi lämnade över natten. För man vill inte röra sig där ute i mörkret bland vilddjuren ;)


Vädret var fantastiskt på söndagen så vi gick på svampjakt vilket var lyckat.
Vi hittade trattkantareller så det räckte gott och väl till svampsås till middagen. Det var lite tidigt ännu, svamparna var inte så stora ännu. Vi får göra ett nytt försök om en vecka eller två.

Frisk luft!

Publicerad 2013-10-02 16:09:26 i Allmänt,

Efter 4 12 timmars dagar på jobb är man aningen tung i huvudet, syrebrist!Man hinner no inte med nån långpromenad i dagsljus då inte. Så idag har jag fixat och donat på gården, tagit bort ogräs och löv mellan stenplattorna.










Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela