vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Snaaart är det lillajul!

Publicerad 2013-11-27 20:44:13 i Allmänt,

Nu ikväll har jag riktigt julstämning. På förmiddagen hade jag nästan vårkänslor. Då var det soligt och +5 grader. När jag var ute på länk värmde solen och fälten och ängarna var gröna. Men när solen var på väg ner tog jag fram julstjärnorna i fönstret.


Det var endast de julsakerna vi hade med oss när vi flyttade. Så det bar in till Sparhallen lite senare men hittade inte så mycket. Det blev iallafall en tomte och ett adventljus.


Har skrivit julkort och druckit glögg ikväll. Idag har jag också börjat längta mycket tills vi får åka till Österbotten och fira jul. Saknar min systerdotter väldigt mycke nu och alla vännerna och familjen förståss.


3 veckor kvar, då åker vi.. men innan dess ser jag fram emot helgens resa till Stockholm och skansen för att att få ännu mera julstämning. Jobbar imorgon till och sen åker vi :)

Vardag

Publicerad 2013-11-24 15:44:11 i Allmänt,

Här flyter vardagen bara på. Jobbar, äter och sover :) och på mina lediga dagar kopplar jag av med en bok, tränar och pysslar på. Och snart är november slut, och det är ju tur för gubben fick för sig att gå med i movember... inga kommentarer. Det har (fram till igår) varit + grader och inga tecken på halka. Så först igår åkte vinterdäcken på.


Det var vitt på vägarna av rimfrost, också på terrassen.


För 2 veckor sedan lade jag upp ett mål, som innebar att jag skulle springa från oss,i Haraldsby, till Hulta (18 km) på våren. Det är ju inte så grymt långt men det är massor med backar och därför en utmaning. Men efter att jag funderat på det några dagar beslöt jag mej för att göra det redan nu. Så igår när solen sken bar det iväg. Det var så skönt med frisk luft och känna solen värma.

Men de 3 sista kilometrarna var jag nog nära att bryta p.g.a.sjuka ben efter att jag spänt mej hela vägen när det var så halt, men envisheten vann och nu får jag bara vara nöjd. :) Krister tog bilen, så väl framme i Hulta fick vi smörgåstårta! mmm..en trevlig myskväll. Trodde nog igår kväll att jag inte skulle komma mej ur sängen idag, men det känndes nog värre igår.
och idag, nu på eftermiddagen kom den första snön :D

Den varade dock inte länge, ca.10 minuter. Men det är alltid något

Julfeelis

Publicerad 2013-11-17 19:37:25 i Allmänt,

Nu har jag slarvat med inläggen igen.. inte för att jag inte hunnit men det har inte bara blivit av. I fredags var jag på stan med Nette. Kollade runt lite och besökte ett nytt café som öppnade samma dag, café Iwa. Riktigt mysigt var det och mycket godsaker att välja på. Det var tur kön var lång så att man hann bestämma sig innan man var vid kassan :)




Igår, lördag, var vi på Godby mässan. Där fanns lite av det ena och det andra att titta på. Hantverkare, olika firmor och föreningar som gjorde reklam, dansuppvisningar och mycket mer.Jag inhandlade bland annat ett armband, Power balance, som sägs hålla bort strålning och ge energi.


Får se då om det hjälper ;) tron gör väl största jobbet :)
Vi köpte också en julkalender för att stöda Mariehamns IFK damlag och Lucia var på plats så julfeelisen kom smygande. Till middag åt vi dessutom säsongens första lutfisk så det var bara julmusiken och lite pynt som saknades. Det blev en myskväll på soffan med tända ljus och en bra bok.


Vid midnatt kom stormen med besked och fullmåne var det också så det blev inte många timmars sömn.
Den hårda vinden har hållit i sig fram till kvällen idag så vi har bara varit inomhus. Och brist på annan aktivitet blev det att boka en hotellövernattning och en dag på skansens julmarknad lilla julen till ära. Det är väl bara att passa på när man en gång har lite julstämmning. Sen ringde en arbetskompis och meddela att jag kommer att få vara ledig längre än vad jag räknat med över jul, hon har varit så orolig när vi inte bokat båtresan ännu och att jag inte skall slippa hem och fira med familjen, nog finns det fina människor.
Ikväll när stormen lagt sig gick vi ut på en långpromenad i månljuset. Kvällstid är fullmånen vacker men inte när jag ska sova!

Lediga dagar

Publicerad 2013-11-14 14:39:00 i Allmänt,

Man skulle nog inte kunna tro att jag jobbar 100% om man tittar tillbaka 2 veckor.. Förra veckan hade jag 2 st 8h dagar och denna vecka 2st 12h dagar.. så nu ledig tills måndagen. Men jag har nog jobbat igen det i början. Och nu är det 1 månad mellan helgarbete dessutom.. Skönt att få vara ledig samtidigt som gubben när man varit van vid att jobba varannan helg förut. Men glad är jag att ha ett jobb jag trivs med. Man blir ju bara lat om man är ledig för länge men jag gör mitt bästa för att hålla igång.Jag läste en reklam via en privat läkarmottagning, att all D-vitamin du samlat på dej under sommaren börjar redan att ta slut. Så nu har jag varit ute 2 dagar i fin vädret och tagit emot så mycket ja bara kunnat. Var ute på en långlänk idag,12 km, ock korsade 3 kommungränser, Finström, Saltvik (där vi bor) och Sund. Det är nog något man gör bara på Åland :) Det har ju alltid varit en liten oklarhet om var tomten egentligen bor. Svenskarna och finnarna kan sluta strida om det nu, för det är här på Åland han bor! Han har ju till och med skyltat ;) Men nu är det bara soffläge och en bra bok som gäller till att husse kommer hem från jobbet.

Österbottnisk humorkväll

Publicerad 2013-11-11 19:51:30 i Allmänt,

Åter en trevlig helg kom och gick. Den börja bra med att jobba halv dag på fredagen. Efter det var man passligt ivrig för en länk och träningspass. På kvällen åkte vi till Hulta och kollade på Idol och så fick jag mina naglar fixade inför lördagens party.


Här en bild på mina fina naglar made by Chanelle ;) visst är hon duktig! Kan ju tillägga att mina röda skor kom i användning för andra gången också :)
Och så kom lördagen vi länge väntat på. Först på dagen fixade vi till gården, kratta bort lite löv och kvistar. Nå det var ju inga det vi hade sett fram emot utan det var kvällen på Arken! Dom hade ordnat en österbottnisk humorkväll med tre rätters middag. Biljetterna var slutsålda så över 300 personer var där. Vi var 12 st med anknytning till Korsnäs vid samma bord.Maten var mycket god


Som förrätt fick vi Malaxlimpa med 3 österbottniska smaker och varmrätten bestod av oxfilé med kantarellsås och potatis. Till efterrätt var det havtornssorbe med vitchokladkräm


Och underhållningen stod Lasse Eriksson och killarna i KAJ för, otroligt roligt! Jag skrattade så tårarna rann. Det var en mycket lyckad kväll och det blev morgon innan vi kom oss hem. Trevligt att träffa andra f.d. Korsnäs bor.
Farsdagen firade vi på Wirrans restaurang med våra fäder i tankarna.

Strandpromenad

Publicerad 2013-11-07 22:32:14 i Allmänt,

Tänkte bjuda på några bilder från dagens promenad runt Mariehamn med Nette och voffen. En bild säger mer än tusen ord. Tack för trevligt sällskap tjejer! Det gör vi om. :)








Willbur

Publicerad 2013-11-06 19:57:49 i Allmänt,

Tur att man var ledig igår. För mitt i allt på förmiddagen blåste det upp till storm. Jag var säker på att taket skulle lätta, men det hölls på. Jag och Morris höll oss inomhus på soffan under filten med en bra bok.
Idag var det betydligt lugnare, det var spegelblankt på sjön när jag vaknade. Har jobbat halvdag idag,började kl.12. Och när jag kom till jobbet var vi en extra i personalen. Då tyckte min arbetskompis att vi skulle ta med oss några boenden och gå iväg hem till henne och hälsa på Willbur. Och nu är jag helt förälskad! Willbur är en åsna! alldeles underbar liten åsna!


Jag vet inte om han gillar eller hatar glassbilens melodi men jäklar vilket skrik när han hörde den! :D



Efter att vi hälsat på alla djur dom hade på gården fick vi varm choklad och bulle, mmm...Det här var en lite bättre arbetsdag :) och imorgon är jag ledig..igen.

För mycke fritid

Publicerad 2013-11-04 21:04:03 i Allmänt,

Och nu var det måndag igen, tycker det är bara måndagar och fredagar. I lördags jobbade jag heldag och efter det åkte jag ut till Hulta ,där Krister redan var, på halloween fest. God mat och trevligt sällskap.
Och nu är jag ledig fram till onsdag, så idag har jag tagit dagen som den kommit.

Och när husse är borta dansar katten på bordet ;)
Begav mej ut med tankarna på en kortare länk för att tanka lite D-vitamin, men det blev 10 km i det fina vädret. Fötterna bara gick av sig själv så det var bara att passa på.
Har idag också bokat tid för Atlasprofilax i Norrtelje. Vi ska passa på den 6:e December så att Krister har passligt också. Det blir spännande.
Beställde en bok med jultidningarna, som vi fick i söndags, som jag redan börjat titta genom.

Mycket intressant att läsa om hur mycket maten påverkar vårt mående. Blev genast inspirerad och inhandlade lite goda nyttigheter. Så det här med att ha mycke fritid kan bli dyrt.. måste prioritera lite ;)


Den här bilden tog jag redan kl.16 idag.. dagarna är så korta nu, och kortare blir dom :/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela