vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Kära dagbok

Publicerad 2015-01-29 21:28:27 i Allmänt,

Idag gjorde jag och de här sötnosarna


ett nytt försök till att hitta sprängticka... men sidu nej, så lätt ska de nog inte vara att hitta den förbaskade svampen. Istället tappade vi bort hunden och fick börja söka efter henne. Men hon hade nog bara tröttnat på vår promenad i regnet och gått hem, så där satt hon utanför huset när vi kom tillbaka, hoh. Och efter regn kommer solsken så idag har man fått njuta hela 1 timme av solen.
Ikväll har Krister varit på kurs igen och jag och Nette åkte till simhallen på fananamma vattengympa och avslutade de hela med att köra en hinderbana. Man ska väl ta vara på alla tillfällen till ett gott skratt. Nybastad och mör ska jag nu ta itu med stickningen en stund före läggdags. Nattinatt!


Nu har...

Publicerad 2015-01-28 16:05:28 i Allmänt,

... jag ryckt upp mej lite, tillfälligt iallafall, tack vare Nette som kom och släpa oss ur soffan i söndags så att vi kom oss ut i friska luften. Vi var och sökte sprängticka utan lyckat resultat, men vi ger inte upp. På kvällen åkte vi till Hulta.
Här emellan har jag jobbat och idag började jag dagen med arbetshälsovård där jag gick genom besiktningen felfritt + att jag fick en boosterdos av fästing vaccinet. Kan vara bra att ha, hade aldrig haft en fästing före vi flyttade hit men i somras blev saldot 10 st.
När jag kom hem började jag baka,städa och byta sängkläder så nu ska det vara riktigt skönt att sätta sej i soffan med min stickning och njuta av doften av nybakat.


Tittar man ut så vill man bara gråta... snön är borta, regnet öser ner och det blåser. Det här med åländsk vinter är nog ingen favorit. Saknar en riktig vinter, -20 grader, mycket snö och långa promenader när det bara knastrar under skorna när man går. Får nog bara drömma vidare.. ;)

Slö slapp och likgiltig

Publicerad 2015-01-24 16:41:51 i Allmänt,

Det blev en sovmorgon för min del och tidig väckning för Krister idag. Kl.8 började hans kurs i första hjälp för brandmän och jag sov så länge att jag har varit slö hela dagen. Kom inte till skott med någonting...Tänkte gå ut i skogen och söka sprängticka och sen åka och simma men nepp. Det enda jag har gjort är att slarvat igenom några övningar med Paulo Roberto och fikat.

Är det bara jag som är trött eller vad är det frågan om... och samtidigt som jag inte orkar göra något så bara kryper det under skinnet på mej av otålighet.. suck, tar ett glas sprattel vatten på de och hoppas på en bättre dag imorgon.

Trött.. snart helg

Publicerad 2015-01-22 19:24:18 i Allmänt,

Gäsp..ligger utslagen på soffan nu, det har varit en full späckad vecka som ännu inte är slut, men jag har bara gjort roliga saker.
Jo, och vår dejt, den var bra. Vi fick goda pizzor och filmen var bäst! vi såg Taken 3, mycket sevärd men se 1:an och 2:an före. Mina favorit filmer.


Måndag och tisdag jobbade jag och igår, onsdag, var också en arbetsdag men lite annorlunda. Vi håller på och lägger ihop en värdegrund till äldreomsorgen i kommunen. Vi är en grupp på 5 personer som jobbat med den nu sedan förra våren men nu tog vi en heldag för att försöka sammanfatta och göra den komplett. Vi lyckades och det var faktiskt en givande dag. Idag åkte jag tidigt in till stan för att ta blodprov inför arbetshälsovård besök nästa vecka och sedan iväg på massage. Mörbultad åkte jag till simhallen och direkt därifrån till jobbet för att överräcka en avskedspresent till Kevin som jobbade sin sista dag före sin resa.


Här är liite av innehållet ;)


Ikväll är Krister på första hjälp kurs för brandmän, första dagen, den kommer att hålla på flera kvällar och helger.
Nu ska jag titta på tv resten av kvällen, kanske det blir en tidig kväll, känns som om migrän kommer smygande... jobb imorgon sedan ledig helg igen.

Ledig helg och lördagsgodis

Publicerad 2015-01-18 14:58:00 i Allmänt,

Ledig helg och sovmornar.. finns det någe bättre. Vi har mest varit lata och myst framför tvn men har också varit på en runda på stan med bland annat loppis besök där jag fyndade de här skorna som faktiskt var så gott som oanvända. 15€ fick jag ge för dem, det tyckte jag var helt okej. Det jag egentligen skulle ha från loppis var en magväska men hittade ingen. En kollega ska åka iväg på utfärd till Thailand, Australien och Nya Zeeland i några månader så vi andra har en present på gång, en "fin" väska med saker som han möjligen skulle kunna behöva under resan. De kommer mer bilder på de lite senare. :) Vi handlade mat och åkte sen hem och fikade. Vi fixade middag och gick i bastun och avslutade med film, choklad och rött i glasen.Idag ska jag på dejt, med maken förståss. ;) Vi ska äta pizza och gå på bio. Så nu måste jag sluta skriva och gå och fixa till mej. Trevlig söndag kväll!

Kanske åter en ny start?

Publicerad 2015-01-14 18:46:00 i Allmänt,

Näe någon promenad blev det nog inte idag. Det är ju värsta skrinnskobanan överallt! Man får nog akta sej från att falla och slå ihjäl sej så fort man sätter foten utanför dörren. Men istället blev det 2 timmar i simhallen, 1 timme vattenlöpning och 1 timme vanligt sim. Kanske man börjar komma igång igen nu efter julen och all choklad ätande. Det blev till och med en nyttig middag också, kycklinggryta med ordentligt med chili + linser till. Jag har också fått en hel del gjort idag, som att betala räkningar, bokat massage, anmält mej till en första hjälp kurs och sådant. Nu ska jag börja sticka kristers andra socka att han inte behöver frysa om fötterna mera ;)

Biff rydberg ala Nette

Publicerad 2015-01-13 20:23:47 i Allmänt,

Första lediga dagen blev jätte bra. Jag blev bjuden på lunch, biff rydberg hos Nette pluss gosigt lunch sällskap av Frank och Alle. Vad är bättre än det. Vi stickade lite och surra en stund efteråt.
När jag kom hem fixade jag middag och städade upp kojan lite, men granen fick stå kvar trots att det är tjugondags knut. Den har inte barrat alls så den får stå inne några dagar till. Här har barnen som tradition att man går runt i gårdarna och "städar ut" julen och som tack vill dom ha godis så här har vi laddat upp godislagret och så kom ingen...! så nu sitter vi i soffan och vräker i oss godis.. sunt! Näe imorron måste jag ta mej i kragen och helst gå ut på en promenad känner jag. Vi får se hur det går.

Gomorron

Publicerad 2015-01-13 08:26:46 i Allmänt,

Nu var det skönt att ligga kvar under täcket i värmen. Ute har det blåst hela natten och det ser ut att fortsätta så, jag undrar om det månne är Egon som tänker sträcka sej upp hit?
Över helgen har vi haft ett vackert vinterlandskap med massor av snö men inatt har det vänt till plussgrader och mycket har smält bort :(
Så här har det sett ut.





I söndags fick ja uppleva en åländsk revy tillsammans med mina tanter och där fick vi skratta så tårarna rann. Det var mycket skämt om vårt östra grannlands president, och om Mickes plättar, en del politik och hur man skulle kunna lösa konflikten om vårdö bron som varit mycket omtalat senaste året. Ja det var en fin upplevelse. Fantastiska sångare och spexare.
Nu har jag 2 lediga dagar framför mej och inga planer, får ta dagen som den kommer. Ha en bra dag!

Sockor och snökaos

Publicerad 2015-01-10 19:18:00 i Allmänt,

Det blev ingen promenad igår, istället blev det en lektion i hur man stickar sockor. Det var stackars Nette som var utsatt denna gång eftersom hon fick ett garnnystan och stickor i julklapp (och hon som trodde att det var färdiga sockor i paketet, stackarn) Det gick riktigt bra, hon är väldans duktig och jag ser fram emot att se skaftet nästa gång vi träffas ;) Medan vi stickade hade jag 3 limpor i ugnen, husmor som jag är. Krister hade en lång arbetsdag och när han kom hem gick vi i bastun och sedan tittade på tv resten av kvällen. Vädret har varit lite från och till nu sedan jul. Ena dagen lite snö och andra dagen mörkt och blött. Men nu idag har det kommit snö så får se om man slipper ut imorgon bitti när jag skall till jobbet. Vi blir bokstavligen insnöadeHoppas verkligen att jag slipper ut för imorron ska vi få åka på revy från jobbet. Ska bli skoj.

Slut på jullovet

Publicerad 2015-01-08 15:15:00 i Allmänt,

Nu är det vardag igen, skönt faktiskt, men vår ledighet i korsnäs var fantastisk! Mycke vila och umgänge med familj och vänner. Bland annat med den här fina älvan. Man hann ju förståss inte träffa alla men de är i princip omöjligt att hinna på en vecka om man inte stressar halft ihjäl sej vilket jag höll på att göra förra julen när vi var hemma. Nix i år tänkte vi till och faktiskt njöt av ledig tid. Bortskämda blev vi också hos svärföräldrarna. Morris var ju också med och han trivdes lika bra som vi. Det nya året firade vi in ordentligt först hemma med middag och efter att vi skjutit upp några raketer gick vi till grannarna och skålade i champagne. Tack för det! ;) Sedan blev det en weekend i malax med god mat och många skratt i fint sällskap i deras nya mysiga hem. När vi skulle åka i söndags kändes det som att jag lika bra hade kunnat lämna kvar i korsnäs. Men väl hemma på holmen kändes det ändå helt ok iallafall. I måndags efter att Krister slutat jobbet åkte vi till Hulta och hade julklappsutdelning eftersom dom varit i skidbacken hela julen och vi hade med oss klappar från Korsnäs tomten. I tisdags var det dags att återgå till jobbet och det var faktiskt jobbigt..! är så trött och avtrubbad, glad att ha 2 dagar ledigt nu för att ladda om. Och om jag skulle ha fått bestämma imorse skulle jag ha lämnat i sängen idag men tack vare Nette som släpade ut mej på en 2 timmars uppfriskande promenad i regnet så piggnade jag till och dessutom fått en hel del gjort idag. Och imorgon blir de favorit i repris, hoppas på bättre väder bara.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela