vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Försommar

Publicerad 2014-04-25 21:51:52 i Allmänt,

Försommaren bara fortsätter med fina, sköna dagar och jag har varit ledig onsdag, torsdag som jag tillbringat i solen, soldyrkare som jag är. Igår kväll hade jag äntligen återfått krafter för en promenad så här efter förkylningen. Hela Haraldsby såg helt annorlunda ut. Det var mycket grönare och massor med blommor överallt.









Härliga tider. Och doften av nyklippt gräs har man känt av hela veckan. Medan jag var på promenad var Krister på brandövning. Dom hade kurs igår, det ska nu införas "första insats" (första delvård som vi kallar det på fastlandet) även här på Åland. Bättre sent än aldrig ;)
Idag for Krister iväg hem till Österbotten i sin tur. Så nu ska jag och Morris klara oss här fram till måndag natt, och det ska nog inte vara några problem, har redan fullt program. Jobbar imorgon och på söndag har dom lovat strålande sol och vindstilla så det säger ju allt ;) På måndag ska jag till Stockholm över dagen och mittiallt var den egentiden slut då :)
Näe, nu ska jag lägga mej så jag orkar jobba imorgon. Jag har ju heela sängen för mej själv :D Godnatt!

Fiskelycka

Publicerad 2014-04-21 21:01:58 i Allmänt,

Idag har vi haft vårens hittills varmaste dag, +20 i skuggan. Vi har suttit ute och njutit på jobbet. Det har exploderat i naturen under dagen, massor med knoppar i träden och alldeles grönt har det blivit på marken.Nu börjar det man gått och väntat på hela vintern!
Andra har haft turen att få vara ute till havs. Krister och hans kompis var inte nöjda med gårdagens fångst så dom lade ut näten igen över natten. Igår fick dom 1 sik, 1 abborre, 5 små flundror som dom släppte igen och några simpor. I dag var det lite bättre, 8 sikar, 10 abborrar, 10 strömmingar och sen lite katt mat, d.v.s. mörtar och sånt. Så när jag kom hem från jobbet idag fick man ny rökt fisk! mumma gott! :)






Påskfirandet

Publicerad 2014-04-20 19:06:19 i Allmänt,

Nu börjar påsk "ledigeheten" vara över för min del. Imorgon skall jag vara på jobb igen. Förkyld är jag ännu men inte så farligt att jag inte klarar av att jobba.
Värmen hittade hit passligt till påsk också. Trodde nog jag såg fel när jag tittade på termometern på morgonen.

Det blev frukost i kuvösen för i köket var det alldeles för varmt.
Påskliljorna på gården slog passligt ut till påskaftonen.



Påskaftonen firade vi i Hulta. Vi åkte dit redan mitt i dagen och hjälpte till med smörgåstårtan vi skulle ha till kvällen och förberedde efterträtten.






På Åland bränner man vanligtvis inte påskbrasor, istället har man majbrasor på 1:a maj, men Agneta har nog infört traditionen i Hulta så i år var det inget undantag.











Vi fick ha långa grillspett för att kunna grilla korv då det var så hett från brasan. Och så fort solen gick ner blev det snabbt kyligt. Då gick vi in och drack kaffe och åt efterträtt.



Chokladparfait med lime och pasion sorbe.
Idag när vi vaknade var det lika varmt och härligt väder. Kristers en vän från Korsnäs som bott här länge ringde och ville ha sällskap ut på sjön för att lägga ut nät, så det har han sysslat med idag, dom är nu som bäst och tar upp näten igen. Jag har försökt att sitta i solen en stund idag men det var så jobbigt i värmen när jag är förkyld. Mest legat och återhämtat mej på soffan för att orka börja jobba igen. Nu på kvällen när det är svalare är det skönt att sitta och titta ut över färjsundet som ligger helt blankt. Morris ligger också här bredvid i solen och njuter. Vi får väl sitta här och vänta tills storfiskarn kommer hem :) God fortsättning på påsken!

Rastlös!

Publicerad 2014-04-18 13:25:00 i Allmänt,

Det börjar kännas jobbigt att vara inne i sjukstugan nu men det är väl ett friskhets tecken. Tiden går så långsamt och man blir slö och rent utsagt lat. Men lite har vi fått uträttat. Jag hade med mej några krukor när jag kom tillbaka från Korsnäs. Det har kliat länge i mina gröna fingrar nu så det blev dags för lite omplantering av mina projekt, d.v.s. kryddväxter jag köpt i butiken som jag sedan försökt hålla vid liv. Så dem jag lyckats med har nu fått ny jord och mera utrymme. Sådde gräslök och dill på samma gång också.Svärfar fyller år idag så här på långfredagen och vi firar honom med påskbakelser även om vi är långt borta. Grattis! :) Mitt andra projekt idag är att hitta en corallröd slips till Krister inför min brors bröllop i maj! Svårt! Min klänning är corallröd och jag tycker det skulle vara snyggt om Krister hade en matchande slips :) Har sökt på netet men svårt att hitta.. kommentera gärna om du har tips på var jag kan hitta just en sådan slips.
Så här ser min klänning ut, lite mörkare är den på bilden men dit åt iallafall. Tacksam för tips!! :)

Sjukskriven

Publicerad 2014-04-17 12:10:14 i Allmänt,

Förkylningen blev bara värre och när jag vaknade idag kändes det som jag hade lite feber så jag ringde mej sjuk på jobbet. Så nu har jag mest sovit idag och ändå är jag trött och slut i kroppen och värker gör det dessutom. Hoppas det snart ger med sig. Tacka vet jag Duact så att man hellst får luft.
Morris och maken verkade vara glada att ha mej hemma igen. Morris hade fullt med fästningar och huset råddigt värre... det ska nog va en kvinna i huset om det ska bli till någe ;)
Varmt måste det ha varit här för det grönskar och ännu mera blommor har slagit ut. Snart dags att klippa gräs..

Några dagar i Österbotten

Publicerad 2014-04-16 11:30:39 i Allmänt,

Är nu på väg hem till Åland från Österbotten igen då efter 5 fina dagar bland nära och kära. Åkte hem för att överraska min blivande svägerska med en möhippa. Maken och Morris fick lämna på holmen.


Det var riktigt lyckat med fullt program hela dagen. Bl.a. Frågesport, el duello, i radio X3M, brunch på Astor, klättring, bastu bad och fotografering till en kalender.








Bruden var riktigt nöjd.
Jag har även hunnit med frissa besök och hälsat på bl.a. mina farföräldrar. På söndagen åkte jag till Korsnäs för många kära återseenden även där <3, hann inte med alla jag hade tänkt men det kommer fler tillfällen. Jag har bott hos mina fina svärföräldrar dagarna där. Lite jobb på gården blev det också, jag rensade jordgubbslandet inför sommarn så nu slipper jag fundera på det.


Nu är det bara att vänta på gubbarna.
Tiden gick så fort, hann bara blinka och nu sitter jag på båten igen med blandade känslor. (Ålandshav ligger spegelblankt och solen skiner) Men snart är det sommar och då kommer det besökare..får jag hoppas. Tog med mej en förkylning också, det var ju lite onödigt men vad gör man. Har 2 dagar jobb nu och sen ska vi fira påsk.

Fina landskap..

Publicerad 2014-04-07 11:13:51 i Allmänt,

Och nu igen rusar tiden iväg.. ska det aldrig sakta i så man hinner med? Det har nu inte varit så mycket speciellt denna vecka heller, jobbat varvat med lediga dagar. Fint väder har vi haft så jag har tillbringat många av dom ljusa timmarna i solen, soldyrkare som jag är ;) Idag regnar det så jag passar på och rustar upp lite här hemma. Regniga dagar är till för sådant,enligt mej ivarjefall.
Helgen har gått i jobbets tecken. Vi firade 20 års jubileum i lördags så det bjöds till fest.
Igår efter jobbet tog jag riktning på cykeln mot Hulta istället för hemåt för av någon anledning hade vi mitt i allt 2 bilar där... Krister hade tillbringat lördagen i Hulta och hjälpt till med vedarbete och var sen inte i körbart skick så jag fick åka och hämta honom efter jobbet på lördagen.
Nåja, jag valde att ta "små vägarna" ut dit för att få se något nytt. Och de var det defenitivt värt fastän det var måånga låånga branta backor och mjuka grusvägar. Vilka fina platser det finns ute på landet här! Små byar vid insjöar.


Saltvik/Sund gränsen.


Strömbolstad


Sibbyvik och Strömbolstad syns längre bort.
Jag såg ca. 30-40 rådjur och 2 älgar. Så den här tiden gäller det att köra försiktigt så man inte får bambi i grillen.. i och för sej skulle man ha något att sätta PÅ grillen sen i sånna fall ;)
Det visade sej vara 19 km från Kvarnbo därifrån jag startade fram till Hulta.. passlig motionsrunda efter 12 timmar jobb. Då var det skönt att få gå i bastun när jag kom fram.
Och när vi skulle åka hem blev det att lämna min bil i Hulta i allafall.. Krister hade börjat kolla genom den före kommande besiktning och sett att bromsarna va slut..så nu står den där och väntar på nya delar. Och sen är frågan..ska den få åländska registerplåtar eller ska den få behålla sina finska..? vi får väl se :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela