vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Födelsedags firande

Publicerad 2015-03-29 20:25:24 i Allmänt,

Och nu har vi firat helgen lång med skumpa och tårta för i fredags fyllde Krister 40 år. Vi var båda på jobb i fredags men jag hade kort dag och hann hem och fixa en tårta men middag tog vi på stan på Dinos. Maten var super god,vi åt pilgrimsmusslor till förrätt och lamm och entrecote till huvudrätt och när vi kom hem blev det tårta som pricken över i.


På lördagen åkte vi in till stan, till hälsocentralen faktiskt. Krister hade fått ett skräp i ögat i torsdags men vägrat åka nånstans för att kolla upp det men nu förstod han att det inte skulle gå om av sej själv. Så efter 3 timmars väntan och möte med borrmaskin fick dom bort skräpet och det kändes mycket bättre. Vi handlade och åt lunch på koppar grytan och åkte sedan hem för att fixa inför kvällens kalas då familjen Karlsson kom hit och uppvaktade Krister.







Det blev en trevlig kväll och en tung söndags morgon för jubilaren ;) men vi orkade ändå ut på en promenad med Nette på eftermiddagen. Resten av dagen har jag varit försjunken i en bok och det ska jag fortsätta med nu. God natt!

I och ur

Publicerad 2015-03-24 15:09:30 i Allmänt,

Nåjaa..nu ska jag väl försöka hitta tillbaka till vardagen igen. Har varit ur gängorna nu efter att jag varit hem till Österbotten och vänt. Det var väldigt intensivt men mycket roligt och jag hann träffa ganska många vänner och familj. Första dagarna tillbringades i Gerby hos syrran och familj. Det blev sushi lunch då jag anlände.






Mmm,bland den godaste sushi jag ätit made by systeryster :)
Efter en kort powernap bar de iväg på 30 års fest, vilket jag inte hade planerat men roligt hade vi i en härlig festlokal, riddarsalen.








Och nånstans här tog jag semester från telefonen och bara levde i nuet för här tog bilderna slut..
På måndagen fortsatte jag till korsnäs där jag bodde hos mina svärföräldrar fram till torsdagen då jag åkte hem till holmen igen men som sagt, kort och koncist jag hann träffa många fina vänner och desstom fick jag frisyren fixad under dom här dagarna. Sen längtade jag hem till mina gullen. När jag kom hem var det bara att ställa in sej på jobb igen, jag jobbade 3 dagar och nu är jag ledig min andra dag och först nu känns det som att orken kommer sakta smygande tillbaka, det tog på att resa runt med flunssa i kroppen dessutom.
Igår tog jag och Nette en stadsdag och lunchade på Svarta katten och surrade en hel eftermiddag.
Nåja, känns lite osammanhängande den här texten men det är iallafall ett försök att komma igång igen.. vi ses!

Nu är jag på väg!

Publicerad 2015-03-14 01:54:28 i Allmänt,

Och så sitter jag här i långnäs då och väntar på båten.. kl.3 på natten, härligt! Snart får jag åka ombord och sova nån timme till. Snart snart är jag hemma :)

Schnitzel dag

Publicerad 2015-03-11 15:42:00 i Allmänt,

Idag har vi haft schnitzel lunch med Alle och Frank. Nette skulle ju också komma men blev sjuk, hon fick home delivery sedan på eftermiddagen istället. Gott med schnitzel och trevligt sällskap :)På eftermiddagen städade jag bilen, men det blev halvfärdigt. Slapp inte ut med dammsugar slangen... Nå ja. Har också börjat packa lite för imorron jobbar jag halv dag, heldag på fredag och sedan bär det iväg till Österbotten med nattbåten. Längtar. Ikväll ska vi till Hulta och uppvakta Sarah som fyller år på fredag men eftersom jag jobbar och sedan ska iväg så får det bli lite i förväg.Vårtecken finns det gott om nu. Nästan så att snödropparna börjar vara utblommade redan. Det mindre roliga vårtecknet är att fästingarna har vaknat :( så nu efter att jag tagit bort 9 st från Morris så åkte örthalsbandet på,suck.

Jag överlevde förkylningen

Publicerad 2015-03-10 21:27:05 i Allmänt,

men det har varit en jobbig helg med feber, hosta och snuva. Lite förkyld ännu men känner mej mycket bättre.
I lördags efter jobbet åkte vi in till stan, åt middag på Texas long horn, efter det till Dinos på en febernedsättande


Det var livat i hela stan, mycke folk som var i rörelse.


Väl på alandica hade vi helt okej platser uppe på balkongen.


Och showen var super bra! grabbarna var grymma! Inte så konstigt att dom hade 2 helt slutsålda shower. Jag skrattade så jag grät


Efter showen åkte vi via röcka för att få stans bästa korv med bröd :)

Och sedan raka vägen hem till sängen.
För söndagen gick i jobbets tecken. Det var också årets hittills varmaste dag med hela +16 härliga grader.





Igår, måndag, slutade jag redan kl.13 på jobbet. När jag kom hem fick jag ett ryck och började städa för det var fruktansvärt vad solen lyste upp allt damm!! usch! Ingen vila här inga.
På kvällen var jag och fräschade upp första hjälp kunskaperna med ett trevligt gäng.
Idag har jag varit på massage och sedan hem igen för att fortsätta städa. Idag fick soffan och schäslongen sej en uppfräschning. När Krister kom hem åkte vi till stan och köpte lite presenter, det är kalas på kommande i Hulta bland annat. Nu ska jag mysa i soffan med mina killar en stund före läggdags. Nattinatt

Har inte tid att vara krasslig

Publicerad 2015-03-06 20:15:57 i Allmänt,

Mina 2 lediga dagar blev inte som jag tänkt mej. Vaknade igår med lite hosta och en tung känsla i bröstet, nåja det blev bättre under dagen och jag försökte ignorera krämporna och sparade krafterna till kvällen inför Plask IT vattengympa. Så hela dagen tillbringades i soffan med min stickning :) Och som planerat blev det plask IT på kvällen + 1km simmning med Nette.
När vi gick och la oss på kvällen kom kroppsvärken, suck. På morgonen var det borta men under dagen kom febern :( så det blev inget fight IT idag.. Och mina nya skor som jag köpte i Stockholm står bara och samlar damm.


Men för att se något positivt i det hela så har jag istället fixat ihop lite gåvor till några små fötter.


Egentligen kanske jag borde sjukskriva mej men jag har inte tid. Ska jobba halv dag imorgon och på kvällen ska vi åka till Alandica på KAJ show, pjasi på fäland fot. Söndag heldag jobb och halvdag på måndag + att jag ska gå en första hjälp kurs på medis på kvällen.. så jag har inte tid! Lite sömn + panadol så blir det nog bra. Trevlig helg och hoppas ni får vara friska!

Jo föresten..

Publicerad 2015-03-02 19:44:46 i Allmänt,

..snart åker jag hem till Österbotten en sväng. Bokat och klart. Det gäller att passa på när jag har en längre ledighet. Jag åker den 14:de och hem igen den 19:e. Frissatid har jag också bokat, ser såå fram emot det här. Krister och Morris lämnar på ön och håller ställningarna medan jag är borta.


Sköna lediga dagar!

Publicerad 2015-03-02 16:18:21 i Allmänt,

Jag skulle lätt vänja mej med att bara vara ledig, så skönt att bara göra det man känner för. Efter att vi bara lallat på här hemma igår tog jag mej i kragen och åkte till Godby hallen på sweat It klass med fananamma. Jäklar vad jobbigt det var! Mycket hopp och studs samt ben och armövningar. Det kändes riktigt tungt igår, jag var inte alls i form kändes det som. Nåja, nya tag nästa gång, det var iallafall skönt med bastu efteråt.
När jag kom hem skulle vi se en film men fick lust att gå på bio så vi åkte in till stan, spontana som vi varit hela helgen ;) Kvällens film var 50 shades of grey. En riktigt bra film om ni frågar mej,det har ju pratats mycket om den och jag hade nästan fått bilden av att den var näst intill en p rulle men jag tyckte den var snyggt gjord faktiskt.
Idag har jag varit till Nette och hälsat på hennes föräldrar som är här på semester. Och så fick jag träffa lilla gullet Frank och Alle också. Och som pricken över i blev vi bjudna på lunch,lyx bara värre. Vilken toppen dag! På vägen hem fick jag åka via stallet med Nette för att äntligen träffa Lysbet :) En stor och ståtlig dam.


Mäktiga djur det där.

Ut ur dvalan

Publicerad 2015-03-01 13:00:10 i Allmänt,

Jahapp, var ska jag börja nu då..Har haft problem med bloggen i några dagar, den bara kastar bort mina inlägg istället för att publicera dem. Nå men nya tag nu bara. Sedan senaste inlägg har min energi återvänt efter vinter dvalan och det är mycket tack vare Nette som kom och släpa mej ur soffan till simhallen i tisdags förmiddag. Före det var jag bara trött och hängig men efter en kick i baken är jag nu tillbaka på banan. Jag fick mycket gjort den dagen bland annat sånt som jag länge skjutit upp. Onsdagen var lika aktiv. Uträttade ärenden på stan och fixade här hemma tills solen visade sej, då fanns det inget som kunde hålla mej inomhus. Jag var och kollade om skogsstigen var torr och i skick för att kunna återuppta joggingturerna vilket den var.






Jag stannade till uppe på berget för att stretcha och återhämta mej till den här utsikten.


På kvällen fanns det ännu lite energi kvar att avverka så jag åkte till Godby hallen och köpte mej ett 10 gångers kort till Fananammas träningsklasser. Och den kvällen var det fight IT cardio på schemat, påminde om body combat och kick boxning med fokus på magmusklerna.Efter det var jag helt kaputt kan jag tillägga.


Torsdag,fredag var jag på jobb. Då blev det bland annat en promenad i solen och så fick vi syn på lite växter som vaknat till liv igen.





Fredagen var grå och kall så då ville ingen gå ut, inte ens våra två katter.


Igår, lördag, gjorde vi en spontan resa till Stockholm i brist på annat. Vi hade 2 fribiljetter så det var bara att sticka iväg.
Vi gick och strosade genom hötorget,gallerian, shoppade lite rea fynd, fikade och gick sedan genom gamla stan till söder för att kolla om vi möjligen skulle få ett bord på thai restaurangen Koh phangan vilket vi fick. Det blev en härligt god 3 rätters middag.




















Sedan gick vi tillbaka in mot centrum för att sedan ta bussen till kappelskär.







På båten hade vi sällskap av en närvös men glad Nette som varit och hämtat hem sin nya familjemedlem Lysbet. En häst alltså. Spännande tider där, återkommer om det när hon fått vänja sej med sitt nya hem.
Nu har jag två dagar ledigt ännu, Får se vad vi hittar på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela