vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Resan "hem"

Publicerad 2013-12-18 12:06:21 i Allmänt,

Igår kväll började vi resan hem till Österbotten. Vi åkte med viking lines m/s Mariella till Helsingfors vilket tog 11 h,mycket längre tid än vad det skulle ha tagit med Amorella (4 och 1 halv h) men vad gör man? jag var orolig hur det skulle gå med Morris men det gick över förväntan! Jag hade skaffat lugnande medel,dock helt ofarligt, det bestod av råprotein och fungerade otroligt bra. Han va så lugn hela natten.





När vi påbörjade bilresan blev det lite ledsamt att sitta i buren, men efter att han fick komma ur den och sova i mattes famn har det gått bra och nu har vi bara 2 h kvar.






Så nu tar jag jullov från skrivandet. God Jul & Gott Nytt År! Många av er kommer jag att träffar! :)

En arbetsdag kvar

Publicerad 2013-12-16 06:36:53 i Allmänt,

Morgonmys på jobbet..dag 3/3 sen är det julledigt fram till nyårsafton! Imorgon åker vi till Österbotten! ivrig! ska bli så kul! Resan blir lite längre än vad vi tänkt oss p.g.a. Amorellas bottennapp i lördags så vi åker till Helsingfors istället. Positivt är att vi får sova en hel natt men får se hur de ska gå med Morris. Det blir att inhandla lugnande åt stackarn. vi får hoppas det går vägen. Ha en bra dag! :)


Lucia dagen

Publicerad 2013-12-13 21:05:00 i Allmänt,

Jahapp..snön varade inte länge. Onsdag morgon när vi vaknade var det bar mark. Igår hade vi till och med +9 grader! Jag vill ju ha snö! Igår for jag ut på första länken efter atlasprofilaxen, det var som att springa med en ny kropp, dock inte bara positivt, fick sjuka fötter. Det blir att hitta en "ny balans" nu då, träna upp musklerna symmetriskt. Resten av dagen pyssla jag med kort, lagade julgodis och paketerade klappar. När jag var och handlade hittade jag ÅCA:s nya glass, pepparkaksglass, mycke god! När jag kom ut ur butiken trodde jag först att hela Godby stod i lågor, men det var en annorlunda solnedgång. Det var vackert. Jag bara stod och tittade på det den korta stund det varade. Mot kvällen blåste det upp till storm, som höll på hela natten vilket resulterade i sömnlös natt. När jag precis somnat (kändes det som) ringde väckarklockan. Det var ju luciamorgon! och eftersom jag inte kunde se Korsnäs lågstadie skolas lucia i år så blev det på närmare håll. Jag åkte till Sund och mötte upp Sarah och Agneta där. Där fick vi en stämningsfull morgon. Efteråt åkte vi hem till oss och bakade lussebullar. Tadaa! Sarah 6 år är bagaren och vi var assistenter :)Ikväll åkte vi in till stan för att se Ålands lucia. Det var en upplevelse! Det var mycket mer än lucior i det följet :) Här nedan kommer några bilder. 
Det var så mycket glitter, reflexer och allt möjligt som påverkade att bilderna tyvärr blev lite dåliga.Det var brandkårer, dagisar och olika föreningar som deltog i "tåget" och därav en tävling. Vinnaren fick en kväll i folkhälsans bastu och pool. Det var ett dagis som vann. och sist men inte minst kom lucia och hennes tärnor.
De samlades vid torget och sjöng några sånger. Dom kunde verkligen sjunga!Ja det var stämningsfullt och ett fint lucia minne för livet. Mycke folk var där också, säkert halva Åland. Nu ska jag jobba 3 dagar i följd och sen är det dags att åka till Österbotten. Nu längtar jag riktigt mycket! Det ska bli härligt att fira jul hemma och träffa nära och kära <3

Dec. 09, 2013

Publicerad 2013-12-09 12:50:00 i Allmänt,

Åter en intensiv helg bakom oss. Tidig väckning på fredagen (självständighetsdagen) och iväg med Rosella över ett guppigt Ålandshav. Tacka vet jag åksjuketuggummi, för Rosella är en mardröm för oss landkrabbor ;) Nå väl framme i ett regnigt norrtälje (vi märkte inget av stormen Sven som härjade bara 50 km därifrån) var det då dags för atlasprofilaxen som vi hade bokat långt på förhand. Måste medge att jag var lite spänd men framför allt förväntansfull. Läs mera om metoden på atlasprofilax.com om du är intresserad. Specialisten undersökte först om det överhuvudtaget var någon förändring. Och det visade sig att vi båda hade stora felrotationer. Hon tog fram ett "verktyg", ja det såg faktist ut som en borrmaskin :) och började mjuka upp i nacken. Man kan säga att hon vibrerade tillbaka kotan på sin rätta plats. Bara efter en liten stund började jag känna att cirkulationen kom igång och när vi sen gick därifrån kändes det redan helt annorlunda att gå! kroppen kändes mycket lättare på någe vis.Jag gjorde den här behandlingen för att jag under flera år haft bäckenrotation och man har tydligt kunna se det. Har ännu int haft stora besvär av det men det kan bli om man inget gör åt de. Så nu är det bara att vänta och se. Har hittills haft "trött" rygg som nu börjar gå över. Krister däremot har haft ryggont sedan vi kom därifrån. Får hoppas det snart går över, men han tycker också att det känns som att han går "rakare".Nå efter detta ävetyr gick vi ut på stan för att hjälpa tomten. Det tog oss hela dagen. Och måste tillägga att Norrtälje är ett mycket mysigt ställe.  Efter en heldag på stan tog vi kvällsbåten tillbaka mot holmen. Nu däremot började snön vräka ner och ställde till med problem i trafiken på svenska sidan. Vi kom passligt ombord på båten så vi hann följa idol finalen där. Och hemma på holmen var det grått och trist, hade väntat mej snö. Men på lördagen fick vi vakna upp till ett vitt landskap, lyckan var total! :) Morris va då int lika glad, han sto och trampa och jama på trappan och ville in. Vi åkte in till Maxinge och handlade lite och sen hem igen för att göra oss i ordning för kvällens julfest med Ålands OK service och några firmor till. Vi började med glögg i Hulta och fortsatte sedan till Nautical där vi fick njuta av deras underbara julbord. Man åt alldeles för mycket! Allt var så gott och vi hade mycket trevligt. Efter Nautical gick vi till Park och där var vi tills det bar hem. Men roligt var det. På söndagen, tog vi det lugnt, förutom att jag städade lite och började tillverka julkort. Sen åkte vi ut till Hulta och kollade på film. Vilodag. Idag,måndag, får jag ännu njuta av en vilodag. Har fortsatt med julkorts tillverkningngen men saknar nu dunderlim för att få de sista detaljerna på plats. Här är ännu en bild på ett välpyntat hus här i närheten

Medan jag väntar hem gubben..

Publicerad 2013-12-03 17:30:14 i Allmänt,

Julstämningen bara ökar och jag kan, och framför allt VILL inte hejda den. Så nu medan jag väntar på att Krister skall komma hem från jobbet så har jag provat på att laga kanderade äpplen.


Jag har aldrig tidigare smakat, men har ända sedan liten velat de. Så de blir efterrätt ikväll.



Har också börjat på att skriva julkort och planerar julklappsinköp. Tror det blir en del home made i år också :) Ur ugnen doftar det gott av revbensspjällen.

Stockholm i mitt hjärta

Publicerad 2013-12-03 09:53:36 i Allmänt,

Wow vilken helg, intensiv, tiden gick allt för fort, men så här mycket julstämning har jag nog inte haft sen jag var liten.
Vi åkte ut med Rosella på fredag kvällen. Som julbord i år har dom Leif Mannerströms meny. Mycket gott var det!


I Kapellskär tog vi bussen in till centralstation och därifrån hade vi 150m till hotellet i world trade center huset. Ett perfect litet krypin om man bara ska vara över en natt.


På lördag morgon efter frukosten checkade vi ut och började gå mot centrum. Längs vägen såg vi många fina skyltfönster. Speciellt Åhléns och NK hade otroligt fina med mycket arbete bakom







Solen sken och det var en vacker morgon så vi fortsatte och gick ut till Djurgården. Det var dessutom lite vitt på marken :)









Klockan var bara 10 när vi kom fram till skansen så där var inte mycket folk ännu, skönt att inte behöva trängas i folkhopen.








Det brann brasor runtom i de gamla husen och marknadsstånden var fulla med mat, julgodis och julpynt. Körer sjöng julsånger runtom på torget och det var riktigt mysigt. Glöggen smakade extra bra att dricka ute i kylan.









Många av djuren låg och sov men 2 lodjurs ungar var ute och lekte på isen.





Efter att vi handlat lite rökt vildsvinskött ,inlagda sillar och lite annat smått var vi nöjda med skansen. Vi traskade in mot stan igen och lunchade och shoppade lite julklappar. Och bara gick och tittade på all julpyntning.






Och av allt vandrande fick jag skoskav något fruktansvärt! På kvällen tog vi bussen till kapellskär igen och Rosella hem mot holmen. Smidigt och relativt fort tar man sig till min absoluta favorit stad. Härligt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela