vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Oj, det har redan..

Publicerad 2015-02-24 09:22:55 i Allmänt,

.. gått en vecka sedan jag skrivit något.. Jag tog sportlov får vi väl säga fast jag har mest jobbat under tiden. Här kommer några bilder jag tagit på jobbet och från långpromenaderna som vi har möjlighet att ta på dagarna tillsammans med våra klienter.















Som ni ser på bilderna kom det första väder bakslaget i lördags. Vi vaknade till ett fint vinterlandskap men nu några dagar senare är allt borta igen.
Fastlagstisdag har vi ju haft också och det firades med största bullen jag nånsin ätit, fluffig och go.


Vardagen rullar på.. Nu ska jag äta frukost och njuta av 2 lediga dagar.

I spåret

Publicerad 2015-02-16 19:29:38 i Allmänt,

Helgen här har varit lugn och skön. Vi har bland annat varit på stan och fikat, såga ved, haft mysiga film kvällar och varit på lång promenad med Nette och Ping.




















Idag bar det iväg till skid spåret i Jomala. Vi var och kollade skicket i lördags när vi åkte från stan och det såg ut att vara helt okej tack vare all konst snö men väl där idag så var det ganska isiga spår. Men jag avverkade trots det nästan 2 timmar där. Det var blåsigt och kallt så de var bara att hålla igång.


Hela eftermiddagen har jag tillbringat i köket så nu är jag trött och nöjd med dagen. Ska bara sticka lite nu och sedan krypa ner under täcket. Ledigheten är slut och imorgon kallar jobbet.

Var rädd om varandra

Publicerad 2015-02-13 19:14:07 i Allmänt,

11.2, i Onsdags firade vi vår 2:dra bröllopsdag. Eller ja...det blev väl inte så mycket firande, båda jobbade 12:timmars dag, men en liten kaloribomb före läggdags blev det i varjefall.

Idag kl.14 tog jag helg från jobbet och är nu ledig fram till tisdag. Den här jobbdagen blev inte som dom andra, vi fick ett tungt besked om att en kollega gått bort i senaste natt. Overkligt. Vila i frid M.
När jag kom hem blev det att städa upp huset och röra ihop lite godis till fredagsmyset. Det blev hemgjord glass med hallon och choklad + choklad pudding.


Mycket sött och gott den här senaste veckan men imorgon ska vi såga ved och röja lite så då får vi röra på oss.
Och imorgon är det alla hjärtans dag, ja hoppas ni får en härlig dag med nära och kära. Var rädd om varandra. <3

Från vinter till vår på 2 dagar

Publicerad 2015-02-10 18:20:00 i Allmänt,

Gårdagen blev inte alls som jag tänkt mej. Jag steg upp tidigt och åt frukost för att sedan åka till Jomala och skida vilket jag planerat enda sedan förra veckan. Men när jag sitter och tittar ut genom fönstret ser jag att det nästan forsar av taket... +10 grader!! va händer?! Det var ju just vinter! Jaa nå de blev till min stora besvikelse en utödare. I stället intog jag soffan i ren protest.. heela långa dagen. En riktigt skit dag på ren svenska. Längtar tills bakslaget kommer.Nå men idag ryckte jag upp mej. Jag började dagen med lite hemma träning. Åkte sedan till Stallhagen och lunchade med Alle,Frank och Nette. Sedan hem och rörde ihop en limpdeg som fick jäsa medan jag åkte till Nette och lånade Ping för att gå en promenad. På 2 dagar har det blivit vår helt plötsligt. +13 grader i dag. Vi gick till Överby och tillbaka. Väl hemma blev det matlagning och Krister kom hem normal tid till min förvåning. Nu blir det 2 och en halv dag jobb och sedan tar jag lång helg :)

Matkoma delux

Publicerad 2015-02-07 20:25:44 i Allmänt,

Suck,pust och stön...Matkoma delux!! Hemma på soffan nu efter en dag på matlagningskurs i Smakbyn igen. Äntligen! Nette och jag bokade ju den här kursen i Augusti i fjol och den var värd att vänta på. Konceptet var samma som sist, vi delades in i 3 grupper förätt,huvudrätt och efterrätts grupper. Den här gången var vi i förrättsgruppen och tillrädde Pankofriterade abborfileer med kräft och ål-meistersås, pepparrostade morötter och sockerärter.


















Och till varmrätt fick vi örtstekt nöt inrefile med grönsaksragu på bönor,sidfläsk och kantareller samt potatisterrin med olika såser som vitlökssky,tomataioli, bearnaisesås och pepparsås.


Efterrätts gruppen fick jobba hårt med creme brule, chokladfondant, snickerskaka, ålvados-äppelkompott med vaniljglass samt apelsinfileer med hallonsorbe.


En superb middag!
Vi hade också sällskap av svenska tomteföreningen som hade blivit hungriga ;)




En jätte trevlig dag i trevligt sällskap och hjärte varm miljö.









Före på dagen var vi in till stan och kikade runt, hittade bland annat ett par skor åt Krister på rea.
Och så måste jag ju bara visa, stolt, min fina halsduk som jag fick av min vän Anita igår. Jag köpte garnet precis när jag började sticka själv och tänkte göra benvärmare av de men de var alldeles för tunt och mörkt för att jag skulle kunna hantera det så jag blev less och gav de till Anita och sa att hon skulle göra något fint åt sej själv av de. Men siddu nej, härlig som hon är gjorde hon en halsduk åt mej under sin semester förra veckan, och tro mej, de tog säkert heela semestern att göra den av de där tunna garnet.


Det är nog de finaste jag fått <3

Ännu en härlig vinterdag

Publicerad 2015-02-05 22:15:00 i Allmänt,

Hoh, kastade mej just i soffan efter en aktiv dag. Började imorse med att åka ut till långbergsöda med Nette och Ping (hunden) där vi skulle traska upp till Ålands högsta topp, orrdalsklint. Det blev lite tuffare än vi tänkt, redan från början. Det första vi gjorde var att köra fast i snön men efter lite grävande och slirande kom vi loss. När vi började gå längs vägen upp till berget blev det bara djupare och djupare snö. Men vackert så in i norden. Vi fick båda känslan av att vi befann oss i lappland. Här kommer våran utfärd i bilder. Äntligen levererar den åländska vintern. När jag kom hem gick jag genom ett träningsprogram jag fått,följt av lite hemmasysslor och mat inköp.
Kungligt besök har vi haft på holmen idag också.  Prins Edward av England har varit och hälsat på. Jag såg när dom körde om hos oss men det var nog allt.
Nu ikväll har vi varit på fananamma vattengympa igen och tagit ut de sista krafterna för idag. Det känns så skönt i hela kroppen och bastubadet efter vattengympan gjorde det bara bättre. Nu kommer jag att sova gott inatt,trots fullmånen. Nattinatt!

Winter wonderland

Publicerad 2015-02-03 18:00:12 i Allmänt,

Har varit på jobb idag och slutade redan kl.14, ovant men skönt att ha så ibland. Det har blivit lite ändringar i schemat, vi kommer fortfarande ha 12 timmars dagar men också halv dagar ibland.
När jag var på väg hem kom solen fram så jag gick genast ut på en promenad i de här fina landskapet




















Dom första snödropparna har börjat visa sej nu också


Hoppas på minus grader nu bara. Det ligger fortfarande runt nollan här... hoppas hoppas, Isåfall blir det att valla skidorna till nästa vecka :)

Sköna söndag

Publicerad 2015-02-01 21:31:10 i Allmänt,

Idag har vi bara gjort det vi känt för, så vi har bakat runebergstårtor..


..skotta snö, det har snöa i flera dagar nu men det vill mest bli till slask så Morris som är lite fin av sej bevakade från insidan..


och så har vi varit ut och kört till stan en sväng och såg Grace mellan träden.


Jag har stickat klart min första socka och börjat på nästa

Och varit och tittat till Hulta borna att dom inte var insnöade.
Nu längtar jag till sängen, måste sova nu för att orka med en ny arbetsvecka.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela