vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Jun. 05, 2014

Publicerad 2014-06-05 20:33:14 i Allmänt,

Och då var de 2 arbetsdagarna redan förbi och 2 lediga dagar att vänta. Skönt att komma hem efter 12 h på jobb och ändå inte vara helt slut. Jag och Morris sitter som bäst på terassen och njuter av värmen och utsikten medan pojkarna är på vift, Krister är på brandövning och Casper i Hulta hos kusinerna medans. Här kommer några bilder från vår terass på jobbet.








Igår kväll efter jobbet åkte jag ut till Hulta, Casper hade varit där eftersom vi jobbade. Så igår hade vi första lektionen i tillverkningen av midsommarkronor så nu är vi åtminstone på gång.
Och det där med att koka rabarbersaft steg åt huvudet, som man brukar säga, så nu har jag länsat Agnetas skörd. Det blev så himla gott! det blir att be svärmor ta med sej sin skörd från Österbotten på söndag när dom kommer ;) ser så fram emot att dom kommer hit!
Imorgon har dom skolavslutningar här på Åland. Här har man avslutningen enbart i kyrkan, lite annorlunda mot på fastlandet. Det blir tidig väckning för Casper som redan vant sej med sovmornar för han ville åka och se när kusinen Robin får sommarlov.
Kl. 8.30 ska vi alltså infinna oss vid Sunds kyrka imorgon.
Vädret ser ut att fortsätta vara fint och varmt så på lördag blir det en dag till sjöss. Hultaborna har inhandlat en ny båt som vi nödvändigt måste få prov åka. Har faktist sparat några rabarber stjälkar till en paj som vi kan mumsa på till fikat på nån ö. Härligt med lediga sommardagar! Var idag och prickade in min semester... 2 veckor i september... sparade några dagar till vintern. men kanske jag får njuta av sommar även i september :)
Här några bilder på fina blommor. Tror tyvärr att det mesta kommer att va utblommat till midsommar i den här takten.







Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela