vivalaharaldsby.blogg.se

Vi är ett par från Österbotten som på sommaren 2013 bestämde oss för att flytta till Åland i behov av miljöombyte.. ett litet äventyr. Tanken var att vi skulle stanna 1 år, men det ser ut att bli på obestämd tid. För att ni där hemma skall ha en aning om hur våran vardag ser ut här på kobben så kommer det att finnas inlägg och bilder som ni kan kika på.

Skördefest

Publicerad 2013-09-23 21:04:53 i Allmänt,

I helgen var det den årliga skördefesten på Åland. Det är ålänningarnas populäraste evenemang. Det håller på hela veckoslutet och går ut på att man kör runt till olika gårdar runt om på Åland, t.ex. bondgårdar och restauranger. I år fanns det 27 olika gårdar att åka till.
Vi började i Kvarnbo vid vikingabyn på lördagen. Vi hade familjen Karlsson med oss som reseledare ;) Solen visade sej för ovanlighetens skull och det var riktigt varmt i luften. Där hade dom hembakat och hantverk till salu. Sen for vi till Bolstaholms gård ut mot Geta, det är den största gården och ett måste för barnfamiljer eftersom dom har många aktiviteter för barn. Kor och hästar fanns där också samt försäljning av det mesta inom hantverk och grönsaker.
Sedan bar det ut till Hammarland till lugnet keramik. Där fick man prova på att dreja sin egen skål och passa på att ta en kaffe ;)
Efter det åkte vi till Hellesby och tittade på kalvar och hästar, köpte lite sill av märket snaps. Sedan for vi till Ulfsby gård i Jomala och klappa lamm och titta på Highland Cattle kor. Ett stenkast därifrån var vi och tittade hur det går till på Ålandsmejeriet och Ålandsbagarn när dom lagrar ost och bakar bröd.
Vi tog en välbehövlig matpaus på Fantasia inne i Mariehamn och fortsatte sedan till Sjökvarteret vid östra hamnen för att se när segelbåten Albanus kom i land. Sist men inte minst åkte vi till Lemland, Haddnäs gård. Där fanns mera Highland Cattle kor, travhästar och ponnyhästar, försäljning av det ena och det andra. Och då kom mörkret, så det bar iväg hem. Men vi hann runt nästan hela kobban på den dagen.. inte illa och roligt var det. Absolut sevärt, speciellt för sånna som jag som gillar djur ;) Bilder kommer separat.

Kommentarer

Postat av: Anka

Publicerad 2013-09-24 06:03:05

Vi var också på Åland i fjol då di hadd skördefest! Faktiskt riktigt sevärt å passar bra åt både stora och små! :)

Svar: Ja de tyckt jag å..absolut sevärt. :)
vivalaharaldsby.blogg.se

Postat av: stina

Publicerad 2013-09-24 14:11:30

Vad det låter avstressande ,inga skördefester här.Njut av varje stund.

Svar: Ja Stina, avstressande är de verkligen, känner att man närmar sej långsamt normal läge men har nog en bit dit än..
vivalaharaldsby.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela